I haven’t been everywhere, but it’s on my list - My Bucketlist!

Bucketlist

En nu wat specifieker:

In mijn vorige blog vertelde ik dat ik tijdens mijn backpackreis door Israël met het reisvirus in aanraking ben gekomen. Een gevalletje; lang gewacht, stil gezwegen, nooit gedacht, toch gekregen. En daar ben ik maar wat blij mee! Naast de volgende reisplannen ontstond zo langzaam aan ook mijn eigen bucketlist. Bucketlist.. een woord waarbij mijn rugharen aardig overeind gaan staan. Sinds de gelijknamige film verscheen, moest iedereen opeens een bucketlist hebben. Zo ook ik, puur omdat ik geen ander passend woord kan vinden voor mijn lijst met ultieme dromen. (Suggesties zijn overigens welkom)Liefde voor alle Hard Rock Cafés: Wat met een onschuldige foto bij het Hard Rock Café in Aruba begon, is uitgelopen tot een heuse sport. Met iets te veel enthousiasme noteerde ik op mijn bucketlist ‘alle Hard Rock Cafés in de wereld bezoeken’. Nadat ik op het internet had gelezen dat er maar liefst 169 cafés zijn in ongeveer 70 landen, heb ik mijn doel wat bijgesteld. Nu wil ik graag in elk land minimaal 1 café bezoeken. Iets realistischer, alhoewel ik nog (maar) 8 landen kan afstrepen..Tijdens mijn reizen vroeg ik medereizigers of zij de Hard Rock Cafés kenden. Tot mijn grote verbazing moest ik velen van hen uitleg verschaffen. Zelfs de Amerikanen, waar de Hard Rock Cafés toch bijna in elke staat te vinden zijn, keken mij met grote ogen aan. Elke keer vertelde ik ze over de ongedwongen sfeer in de restaurants, de meest lekkere hamburgers en de behulpzame bediening. In deze cafés werken voornamelijk mensen die in de gewone horeca niet mogen werken. Dit, omdat ze te veel zichtbare tatoeages en/of piercings hebben of té uitgesproken kleding dragen. Zij zijn zo gastvrij, daar kan menigeen nog wat van leren. Toegegeven, ook het eten, met name de hamburg met bacon, zorgt ervoor dat ik fanatiek opzoek blijf gaan naar het volgende Hard Rock Café. Hoogstwaarschijnlijk kan ik deze zomer al genieten van dit culinaire hoogstandje in Parijs en Boedapest. Dan zit ik toch al op 1/7 deel van mijn doel!

bucketlist

Taalcursus in het buitenland:Vaak zijn taalcursussen al vanaf 2 weken te boeken, waardoor je op elk moment kan starten. Elk jaar kijk ik weer naar mogelijkheden, vraag ik 1001 brochures aan, lacht mijn vader zich weer in de kreukels, omdat hij toch al weet dat deze budgetreiziger zich niet aan zo’n dure cursus waagt. Zo ook dit jaar weer lag er een brochure op de mat. Voor een kleine €1000,- kon ik voor twee weken een cursus Engels volgen in Dublin, excl. vluchten en maaltijden. Ik heb getwijfeld, het is immers een wens van me. Maar bij twijfel nooit doen heb ik geleerd. Alhoewel dat toch een beetje botst met mijn motto ‘no risk, no fun’. Ik moet jullie bekennen dat ik wellicht een beetje vals ga spelen. Een nieuwe taal leer je natuurlijk niet alleen door een cursus, het valt of staat met het in de praktijk brengen van je opgedane kennis. En dat ik nou precies wat ik wil gaan doen. Op familiebezoek in Canada of Nieuw-Zeeland wil ik geen cursus volgen, maar het gewone leven daar leven en alleen maar Engels praten. Kan ik dan geoorloofd deze droom afstrepen van mijn bucketlist? Ik ga er nog even over nadenken totdat ik een besluit voor het één of het ander genomen heb.. Hopelijk kan ik jullie hier na deze zomer meer over vertellen.Het ultiéme nomadenbestaan:Ik, mijn eigen Volkswagenbusie en een aantrekkelijke man die mijn liefde voor reizen deelt. Al wegdromend op de bank zie ik mij (ons?) al zitten in het busje, wat ik tegen die tijd ongetwijfeld ook een naam heb gegeven. Geparkeerd aan de rand van een uitgestrekt landschap, niet te ver van de bewoonde wereld. Aangezien ik juist daar wil werken, vrienden wil maken en wil leren over het leven daar. Na enige tijd die plek weer achter mij (ons?) latend en opzoek naar een nieuwe plaats of een nieuw land waar ik (we?) dan hetzelfde weer herhaal. Leren over het leven op verschillende en de meest fascinerende plekken in de wereld.Het busje op de foto was helaas niet meer dan een leuk kodakmomentje..

bucketlist

Dum spiro, spero.In mijn volgende blog wil ik jullie graag vertellen over mijn reis door Thailand. De reis ging langs de meest toeristische trekpleisters, maar ook ontmoetten wij locals die niet voor en van het toerisme leefden.

Mis nooit meer een topdeal!