Bourgondisch Brugge: bijzondere bonbons en Belgische biertjes

Yes, we mogen weer! Lees hier alles over welke bestemmingen weer te boeken zijn

Bourgondisch Brugge: bijzondere bonbons en Belgische biertjes

Bourgondisch Brugge: bijzondere bonbons en Belgische biertjes

Moeder-dochter-dag

Twee keer per jaar neem ik moeders een dagje mee op stap. Eén keer vanwege Moederdag en één keer omdat ze dan net jarig is geweest. Persoonlijk ben ik een groot fan van het geven van kwali-tijd in plaats van een lullig bosje bloemen of een douchepakketje dat in de aanbieding was bij de Douglas. Bovendien heb je er dan zelf ook nog wat aan (als je tenminste een uitje kiest waar je beiden plezier aan beleeft).

brugge

Venetië van het noorden

Gelukkig heb ik het enorm met mijn moeder getroffen en genieten we van dezelfde dingen in het leven: mooi weer, lekker eten, buiten zijn en nieuwe plekken ontdekken. Brugge stond bij ons hoog op de verlanglijst omdat we bovendien gek zijn op romantiek (we hebben heel wat dozen Kleenex versleten samen in de bioscoop). Deze Belgische stad wordt ook wel het “Venetië van het noorden” genoemd, wat te danken is aan alle bruggen en kleine kanaaltjes (Brugse reien genoemd) die door de stad lopen. Aangezien deze bestemming ook nog eens prima aan te rijden is vanuit Nederland, sprongen we onlangs enthousiast in de auto.bruggebrugge

Not our cup of tea

Vanaf Zeeland is het maar anderhalf uur rijden dus we kwamen precies op tijd aan voor een theepauze (eigenlijk is het helemaal niet relevant hoe laat we aankwamen, het is immers altijd een prima tijdstip voor thee). Anyway, toen we op de Grote Markt een terrasje vonden in het zonnetje sloegen we meteen nadat we gingen zitten steil achterover van de prijzen. Zeven euro voor een kopje thee. Pardon? Je hebt hier wel te maken met Zeeuwen hé, ons bin potverdorie zuunig! Het pleintje ernaast, pal naast het stadhuis, is gelukkig een stuk minder toeristisch en een kopje gekookt water kost daar ongeveer de helft. Bovendien hadden we daar veel leuker uitzicht op allerlei hysterische bruiloften, compleet met gillende bruidsmeisjes en bridezilla’s in dramatische jurken waar de verwende nesten uit “My Big Fat Gypsy Wedding” nog jaloers op zouden zijn.

Rondvaartje

Vanaf het stadhuis steek je zo een bruggetje over naar het Huidenvettersplein. Je vindt daar leuke terrassen omgeven door prachtige historische gebouwen en kunstenaars die al dat moois na zitten te schilderen. Uiteraard hebben we even een kiekje geschoten op het meest fotogenieke plekje van Brugge: de Rozenhoedkaai. Daar stapten we meteen in de rondvaartboot die je in een half uurtje langs alle bezienswaardigheden vaart. Dankzij de herfst kleurde de stad in allerlei tinten rood, oranje, groen en geel, wat de rondvaart extra mooi maakte. Mocht je plannen hebben om naar Brugge te gaan, dan mag je de rondvaart zeker niet overslaan! Oh enne, dan zou ik ook ab-so-luut gaan in de herfst voor het 50-tinten-grijs-effect (maar dan anders).

brugge

Net een openluchtmuseum

De hele historische binnenstad staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco, waardoor het voelt alsof je in één groot openluchtmuseum rondloopt. Daardoor is het ook wel een beetje toeristisch. Er zijn amper ‘normale’ winkels te vinden maar vooral veel chocoladezaakjes, toeristenwinkels en kroegen. Bier en bonbons; de Bourgondische Belgen zijn er overduidelijk verzot op. Die twee dingen staan net zo symbool voor Brugge als de wiet en de hoeren voor Amsterdam. Al met al geeft een bezoekje aan dit stadje je zeker een vakantiegevoel.

Happiness is just around the corner

Het lijkt tegenwoordig wel alsof vakanties en reizen steeds extremer ‘moeten’. Hoe verder weg en exotischer, hoe beter, lijkt het motto. Ik ben het daar niet mee eens. Ik heb zes weken door Nieuw Zeeland gereisd maar vind de Alpen minstens net zo mooi. Wanneer ik over de Nederlandse Veluwe wandel ben ik net zo gelukkig als toen ik me een weg door de Indonesische jungle ploeterde. Iedereen lijkt op zoek te zijn naar het grote geluk, wat daardoor zo ongrijpbaar is geworden. Terwijl geluk juist zit in de kleine dingen: een onverwachte zonnige dag in de herfst, een mooi liedje op de radio, een kopje thee drinken met je moeder, een stukje chocolade, of een Belgisch speciaal biertje. Als je zo naar het leven kijkt ligt je geluk om de hoek. Brugge ligt daar trouwens ook, en daar word je ook heel gelukkig van!

bruggebrugge

Mis nooit meer een topdeal!