Brooklyn, let’s do this!

Brooklyn, let’s do this!

Beautiful Brooklyn. Een stadsdeel van New York City dat op mij een verslavende werking heeft. Om maar te beginnen bij the Brooklyn Bridge, dé verbinding tussen Brooklyn en Lower Manhattan. In 2013 verbleef ik drie maanden in Brooklyn. Vrijwel dagelijks pakte ik de metro naar Manhattan en dagelijks ging ik dus de Manhattan Bridge over. Ik kan jullie vertellen, dat uitzicht .. Die skyline, The Brooklyn Bridge praktisch naast je .. Het verveelde nooit! Wat ik trouwens deed, ik draaide op sommige dagen Alicia Keys – Empire State of Mind. Oortjes in, the Bridge over .. Samen met allerlei New Yorkers in één cabine .. De skyline en Alicia die voor me zong .. In mijn hoofd zong ik met haar mee “Concrete jungle where dreams are made of!” Op m’n aller hardst, want ik voelde het! Ik was daar .. In the jungle .. Resultaat: KIPPENVEL! Nu dus nog steeds overigens, wanneer ik het nummer draai.

brooklyn

Voor de 5de keer in New York

Anyways, afgelopen juli bracht ik voor de 5de keer een bezoek aan New York City én alle vijf de keren ben ik the Brooklyn Bridge over gelopen, meestal vanuit Brooklyn naar Lower Manhattan. Hoezo verslaafd?! Pak de metro naar Brooklyn (D of A-train) en stap uit bij Nevins, Atlantic Av of Jay st. Vanuit daar kun je ervoor kiezen om een stop te maken bij het Brooklyn Bridge Park .. Vanuit dit park kijk je over het water heen naar de geweldige skyline! Een heerlijke spot om even te ontspannen. De skyline zal je betoveren .. Geloof me, je prijst jezelf gelukkig. Vooral als de wolken ook nog eens mooi verdeeld zijn over een heldere blauwe lucht. Het is een plaatje!

Om het park heen is een wijk waar New Yorkers werken. In steegjes en straatjes halen de New Yorkers lunch bij foodtrucks (zoek ze, zoek ze ..) en neem zelf ook ’n hapje! Tevens vind je er ook bakkertjes of supermarktjes, voor een coffee en ’n lunch to go. Als je de juiste straat kiest om naar het park te gaan, met de lunch en je coffee in de hand, zal je onderstaande view als beloning krijgen .. Mits je dus de juiste straat kiest .. Good luck!

brooklyn

Brooklyn biedt uiteraard nog meer. Afgelopen zomer bezocht ik Bushwick. Een kennis van me, die zelf muurschilderingen maakt en behoorlijk artistiek is, vertelde me dat Bushwick een wijk is waar je onwijs coole graffiti kunt aanschouwen. De wijk is apart, bijzonder, authentiek! Het is er kleurrijk. Je vindt er hippe low profile restaurantjes met binnenplaatsjes waar je een terrasje kunt pakken én je treft er veel jeugd. Hoe kom je daar? Je pakt de L-train en stapt uit at Morgan AVE. Zodra je vanuit het ondergrondse de trap op gaat en je de laatste traptrede finished .. Dien je wel even de kleurrijke gedeeltes op te zoeken. Verwacht het niet pal voor je neus. Loop rond, absorbeer de Bushwickse sferen .. Die al snel tot zijn recht komen overigens bij het zien van de eerste graffiti’s en bij het zien van de kleurrijk geklede maar vooral hippe mede Bushwick bezoekers. Kijk vooral verder dan je neus lang is .. Het is een soort van industrieterrein dus soms zit ’n restaurantje ook verstopt. Zoek en gij zult vinden! Het Bushwickse stijltje beviel mij in ieder geval énorm .. Een artistieke wijk als deze zal je inspireren!

brooklyn

Coney Island

Ondertussen zijn we aanbeland bij mijn laatste Brooklyn favoriet, namelijk Coney Island. Wanneer het in New York City bloody hot is, dan is een beetje afkoeling wel gewenst. Geloof me, de hitte kan behoorlijk toenemen in de straten van New York City .. De uitlaatgassen die de gele taxi’s en al het andere vervoer produceren maken het er niet koeler op! Wil je daar aan ontsnappen .. Kies dan eens voor Coney Island. Pak de D-train all the way down south. Blijf zitten waar je zit, want de metrorit is een beléving op zichzelf. Als je geluk hebt geniet je van metro shows, althans zo noem ik ze. Dansers die zich door de metrogangen heen bewegen en zorgen voor visueel vermaak of muzikanten die zorgen voor afleiding en ritme! Ik hunker naar beleving, altijd! Als jij dat ook hebt, dan ben je in New York City in ieder geval op het juiste adres. Wanneer je let op de treinreizigers zie je, dat hoe meer je ten zuiden van Brooklyn komt, het type treinreiziger zal veranderen. Het aantal Afro Americans neemt toe, ieder met een eigen originele stijl .. Maar vaak zoals je het gewend bent uit films. Het geeft een extra Brooklyn tintje. De swag straalt er vanaf .. Afro’s, dreads, witte tanktops, sneakers (met name Jordans), mensen die swingen op de beats vanuit hun headphones, snapback caps, waeves in allerlei kleuren .. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik kan daarvan genieten, want dát is voor mij het contrast tussen Manhattan en Brooklyn. Eenmaal aangekomen at Coney Island kun je genieten van het strand, de boulevard, de kermis of

het MCU Park voor de baseball liefhebbers! Alles op één plek. Handig toch? Genoeg te doen. Een wat lange trip met de metro voorafgaand, maar het is het reizen waard .. écht!

Mis nooit meer een topdeal!