Myanmar, het land met een gouden rand. Lees het hier! | Weflycheap

Myanmar, het land met een gouden rand. Lees het hier!

Myanmar

Voor mij zonder twijfel een van de mooiste bestemmingen van Zuid-Oost Azië. Jarenlang waren de koloniale deuren naar dit inspirerende, authentieke en bijzondere land gesloten. Achter deze deuren ligt een land met een gouden rand verborgen. Het lijkt alsof de tijd er heeft stil gestaan.

Myanmar

Mijn trip door Myanmar, dat wij ook kennen als Birma, begint in de (voormalige) hoofdstad, Yangon. Die vanuit Bangkok bereikt kan worden. Vanaf het vliegveld reis ik richting de enorme stad vol drukte en lawaai.

Mijn eerste dag in Myanmar, ik wist niet dat het mogelijk was om zo snel verliefd te worden op een land. De schoonheid van het land, de glimlach tijdens het kauwen op de paanbladeren, de vriendelijkheid van de mensen tot de gouden pagodas die zorgen voor een overweldigend gevoel van zowel rust als magie.

Myanmar

Yangon

Het is 05:30 en aan tafeltjes en stoeltjes van dwergformaat slurpen Birmese overal op straat hun rijstnoedels in vissoep, naar binnen. Ik ben op weg naar de local ferry vanuit Pansadon Street naar Dala. Een klein dorpje gelegen aan het zuiden van de Yangon Rivier. Ik bezocht de Baungdawgyoke Pagoda, ook wel bekend als de Snake Temple. Voor mij een van de bijzonderste plaatsen in Myanmar. Een kleine tempel gelegen midden in een lake vol pythons. Je wordt omringd door pythons op de grond, wanneer je omhoog kijkt rusten de pythons op de ramen, recht boven je hoofd. De slangen worden verzorgd door de monniken van de tempel.

Myanmar

Inle Lake

Gelegen in centraal Myanmar ligt een van de authentieke plekken waar ik ooit geweest ben. Vissers die met één been roeien, eenvoudige paalwoningen op het water, drijvende tuinen en drijvende markten waar meisjes aan het weven of spinnen zijn. Hun gezichtjes vol de gele verfstof, welke dient als make-up en bescherming tegen de zon.

Myanmar

Ik vervolg mijn weg richting Bagan in een busje, vergezeld van een lokale groep Birmese jongeren. Met de wind in mijn haar, zittend op het dak terwijl voorbijgangers met open mond me aanstaren, lachen en zwaaien rijden we 10uur lang ongeveer 30 km/h.

Bagan

Over 41 vierkante kilometer, met meer dan 2000 Boeddhistische tempels en pagodes is de tempelstad Bagan een wereldwonder. In het midden van een stoffige vlakte, waar duizenden boeddhistische tempels verschijnen als paddenstoelen, lijkt het een Fata Morgana. 3 dagen lang reed ik rond op mijn e-bike door deze magische plek, achterop nam ik Zaza mee, een local jongetje van 11 jaar. Hij verkocht dagelijks postkaarten om zijn familie te kunnen betalen. Hij wist de mooiste tempels en geheime plekken. We bekeken de opkomende en ondergaande zon met de tempels op de achtergrond. Een onvergetelijke ervaring.

Myanmar

Myanmar is het land waar de uitersten ver uit elkaar lagen. Het is het land waar toeristen worden beperkt in hun vrijheid, waar je niet overal een pinautomaat vindt, waar het internet door de regering traag wordt gehouden en waar je alleen nieuwe dollarbiljetten kunt wisselen. Myanmar is geen land voor een ontspannen vakantie. Ik neem Myanmar mee in mijn hart, voor altijd.

Myanmar Myanmar Myanmar

Mis nooit meer een topdeal!