Als au-pair werken op Bali; De Aling Aling waterval!

Van 10 meter hoog naar beneden…

Springen vanaf een hoogte is nooit echt mijn sterke punt geweest. Sowieso alles met snelheid eigenlijk. Laat je mij met een fiets een heuvel afrijden, dan sta ik vanaf het begin af aan al op mijn remmen. Moet ik vanaf een muurtje van 1 meter hoog springen, dan ga ik liever eerst even op het randje zitten zodat het nog maar een klein hupje hoog is. En toch sta ik er: bovenop een rots, links van mij een waterval, rechts van mij de meest prachtige groene natuur en 10 meter onder mij stromend water.

leonie

De Aling Aling Waterfall is één van de vele watervallen in het noorden van Bali. En dus ook één van de redenen dat ik zo van het noorden houd: de natuur is zoooo enorm mooi! De tocht naar de waterval alleen al is adembenemend, overal bijzondere plantjes en de mooiste uitzichten. Het is een flinke workout om er te komen, met voor mijn gevoel 1000 traptreden. Ik ben lang, zeker voor de Indonesische begrippen, maar met de hoogte van deze traptreden heb zelfs ik moeite. Op een gegeven moment komt een jochie van een jaar of 5 voorbij gestoven op zijn slippertjes, alsof het hem totaal geen moeite kost. Tja, misschien moet ik toch maar wat meer gaan sporten haha.

leonie2

Samen met de Nederlandse Roan, de Franse Estelle en haar Balinese vriend Adrian ben ik op pad gegaan om deze waterval te bezoeken. Het springen van de rots en het glijden vanaf de waterval is hetgeen wat deze waterval populair maakt. Ik moet toegeven, het is zeker de moeite waard. Al ben ik dus echt een mietje wat betreft hoogtes (zou dat komen door mijn eigen lange stelten?), dit vind ik gaaf! Doodsbang sta ik bovenop die rots, maar wat een heerlijk gevoel gaat er door mijn lijf als ik de sprong maak. Als de gids daarna voorstelt om naar de sprong van 16 meter te gaan, sla ik beleefd af. Ik zorg ervoor dat ik met de GoPro Adrian film als hij deze diepe sprong wel durft te maken, hoe stoer!De scootertocht terug naar Lovina is volop genieten voor mij, elke dag ben ik weer blij dat ik in deze mooie omgeving woon. Ik heb wonen in het buitenland ooit op mijn bucketlist gezet, en bij deze: CHECK!Wil jij ook het avontuur aan en in het buitenland wonen? Twijfel niet, het is het beste wat je kan overkomen!Liefs, Leonie

Mis nooit meer een topdeal!