Als au-pair werken op Bali; De Aling Aling waterval! | Weflycheap

Als au-pair werken op Bali; De Aling Aling waterval!

Van 10 meter hoog naar benedenā€¦

Springen vanaf een hoogte is nooit echt mijn sterke punt geweest. SowiesoĀ alles met snelheid eigenlijk. Laat je mij met een fiets een heuvel afrijden,Ā dan sta ik vanaf het begin af aan al op mijn remmen. Moet ik vanaf eenĀ muurtje van 1 meter hoog springen, dan ga ik liever eerst even op hetĀ randje zitten zodat het nog maar een klein hupje hoog is. En toch sta ik er:Ā bovenop een rots, links van mij een waterval, rechts van mij de meestĀ prachtige groene natuur en 10 meter onder mij stromend water.

leonie

De Aling Aling Waterfall is Ć©Ć©n van de vele watervallen in het noorden vanĀ Bali. En dus ook Ć©Ć©n van de redenen dat ik zo van het noorden houd: deĀ natuur is zoooo enorm mooi! De tocht naar de waterval alleen al isĀ adembenemend, overal bijzondere plantjes en de mooiste uitzichten. HetĀ is een flinke workout om er te komen, met voor mijn gevoel 1000 traptreden. Ik ben lang, zeker voor deĀ Indonesische begrippen, maar met de hoogte van deze traptreden heb zelfs ik moeite. Op een gegevenĀ moment komt een jochie van een jaar of 5 voorbij gestoven op zijn slippertjes, alsof het hem totaal geenĀ moeite kost. Tja, misschien moet ik toch maar wat meer gaan sporten haha.

leonie2

Samen met de Nederlandse Roan, de Franse Estelle en haarĀ Balinese vriend Adrian ben ik op pad gegaan om deze waterval teĀ bezoeken. Het springenĀ van de rots en het glijden vanaf deĀ waterval is hetgeen wat deze waterval populair maakt. Ik moetĀ toegeven, het is zeker de moeite waard. Al ben ik dus echt eenĀ mietje wat betreft hoogtes (zou dat komen door mijn eigen langeĀ stelten?), dit vind ik gaaf! Doodsbang sta ik bovenop die rots, maarĀ wat een heerlijk gevoel gaat er door mijn lijf als ik de sprong maak.Ā Als de gids daarna voorstelt om naar de sprong van 16 meter teĀ gaan, sla ik beleefd af. Ik zorg ervoor dat ik met de GoPro AdrianĀ film als hij deze diepe sprong wel durft te maken, hoe stoer!De scootertocht terug naar Lovina is volop genieten voor mij, elkeĀ dag ben ik weer blij dat ik in deze mooie omgeving woon. Ik hebĀ wonen in het buitenland ooit op mijn bucketlist gezet, en bij deze:Ā CHECK!Wil jij ook het avontuur aan en in het buitenland wonen? Twijfel niet, het is het beste wat je kanĀ overkomen!Liefs, Leonie

Mis nooit meer een topdeal!