Bizar Extreem - Death Valley

Bizar Extreem - Death Valley

Wil je snel de hoogtepunten zien? Check dan de video!

https://www.youtube.com/watch?v=t2W3Keej-fQ

Hop, en weer door! De volgende bestemming: Death Valley. Wat een stoere plek! We sliepen op een camping dat zich Furnace Creek Ranch noemde. Het zag er tiptop uit en het was niet duur zo’n 20 dollar voor een nacht. Op het terrein waren vier restaurants, een zwembad, een post-office, een golfbaan, huisjes en ga zo maar door. Om ons heen stonden hoge dadelbomen die eruit zien als hoge palmbomen. Mooi gezicht. Wel lastig: het waaide enorm! Twee minuten de deur van de campervan open, betekende dat werkelijke alles onder de stof zat maar eigenlijk hoort dat gewoon bij de ervaring. Je bent in de woestijn!

Het was tijd om de bezienswaardigheden af te gaan. The Golden Canyon, Devil’s Golfcourse, Bad Water Basin en Dante’s View! Wat een namen hè?

Devil’s Golfcourse. Deze naam is eraan gegeven, omdat alleen de duivel hier golf zou kunnen spelen. Deze laag halliet zoals men dat noemt, is opgedroogd en knetterhard zout en zand met scherpe randen.Als je er loopt moet je goed opletten dat je je benen niet openhaalt. Terwijl je er staat hoor je vreemd getik en gekraak. Het klinkt een beetje alsof iemand een blikje uitdeukt. Dat komt omdat het halliet uitzet door de warmte en weer krimpt als het afkoelt. Bizar!

Natuurlijk is dit niet de enige bizarre plek in Death Valley. Wat de meeste wel kennen, is Bad Water Basin, een van de grote zoutvlaktes. Dit is hét laagst gelegen punt in de US. Het ligt zo’n 85 meter onder de zeespiegel, het is enorm uitgestrekt en met de zon erop is de witte vlakte een onwerkelijk gave plek.

death-valley-4death-valley-3

Dante’s view geeft je een perfect zicht op de vallei. Je moet even wat rijden om boven te komen maar het uitzicht is geweldig! Check de foto’s!

Terwijl wij door de vallei en over de bergen reden om een start te maken aan de rit naar Yosemite, hebben we nog veel meegemaakt. We werden opgeschrokken door straaljagers die recht over ons heen vlogen! De eerste die we zagen kwam slechts enkele tientallen meters over de campervan heen geschoten. We schrokken ons kapot want je ziet eerst de straaljager en wanneer je hersenen proberen te begrijpen wat er ineens door je beeld vliegt komt het oorverdovende geluid. En de F18's gingen niet gewoon normaal over ons hoofd, maar dwars, ondersteboven of hoe het maar uitkwam in de smalle vallei. ZO GAAF! We zijn zelfs even uitgestapt om te kijken in de verte. Na wat onderzoek blijkt dit een veelgebruikt oefenterrein van de luchtmacht om hun piloten te trainen. Tot slot toen we Death Valley bijna uit waren, reden we nog langs een groep Coyote's, we waren net te laat met reageren dus konden helaas niet meer stoppen maar in de video hebben we ze toch nog even kort kunnen vangen!

Deze dag gebeurde er nog veel meer (iets met rotsblokken, hertjes en sneeuw) maar daar meer over in onze volgende blog! Yosemite Valley!

death-valley death-valley-2 death-valley-5

Mis nooit meer een topdeal!