Backpacken?! Waarom? | Weflycheap

Backpacken?! Waarom?

Backpacken?! Waarom?

Is dat de vraag die je terug kreeg van je (reis)partner toen je voorstelde om het eens helemaal anders te gaan doen? Misschien heb je er zelf ook nog geen ervaring mee, maar ben je wel klaar voor het avontuur. Met alleen “maar het lijkt me echt heel leuk” ga je de strijd niet winnen, dus kun je vast wat goede argumenten gebruiken.

Hoe het allemaal begon…

Net begonnen als gastblogger, dus een mooi moment om nu eerst terug te blikken naar hoe het allemaal begon. Mijn ouders zijn niet zo reislustig. Vroeger hadden we een stacaravan in Oisterwijk waar we elk jaar terugkeerden. Niets mis mee, een heerlijke tijd, maar ik wist dat ik meer van de wereld wilde zien. Voor mijn vriend was het ook onbekend terrein, maar gelukkig wist ik hem snel te overtuigen en was onze eerste backpack reis naar Cuba in 2007 een feit…

backpack

Kies de juiste bestemming

Als je net begint met backpacken is het verstandig om een land te kiezen waar men al gewend is aan backpack toeristen. Op het internet staan hierover genoeg tips. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat veel Aziatische landen prima geschikt zijn, zoals Maleisië. Nog lekker goedkoop ook! In Afrika is Zuid Afrika bijvoorbeeld top. Daarnaast raden we zeker Cuba, Nicaragua en USA aan. Zoek goed uit wat in een land je voorkeur zal hebben; reizen met openbaar vervoer of met een auto.    

backpacken

Nooit, nooit vergeten

Ik moet eerlijk opbiechten dat we redelijk luxe backpackers zijn. We reizen altijd samen, dus de hostels laten we aan ons voorbij gaan. (Al kan dat juist helpen in je pleidooi, want het hoeft niet altijd compleet back to basic in een klein hok vol met muggen.) Kleine B&B’s of bij mensen thuis slapen heeft onze voorkeur. In Cuba is dat laatste heel gebruikelijk. Je rijdt een stadje in, kinderen rijden voor je uit naar slaapplek nummer 1. De gastheer helpt je bij slaapplek nummer 2, want daar heeft hij een kennis wonen en belt alvast om te reserveren… etc. In Maleisië en Nicaragua hadden we meer aan onze reisgidsen en internet. Zit het ergens vol, dan hebben ze meestal tips voor goede alternatieven. Onderweg kom je andere backpackers tegen, slim om ervaringen met elkaar te delen.

Wij weten nog bij wie we allemaal hebben geslapen, het is persoonlijker en je leert wat van de cultuur. Voor ons geen grote hotelketens, want juist die kleine accommodaties zullen we nooit vergeten.    

backpacken

Vrijheid, blijheid

Globaal een route uitstippelen is fijn, zodat je zeker weet of je het redt om alle mooiste plekjes te bezoeken.  Plan een paar nachtjes per locatie, anders ben je doodop, gaat eigenlijk alles aan je voorbij en is nog aanpassingen doen lastig. Is het ergens heel fijn, dan blijf je lekker langer, ideaal toch? Is het weer in het Noorden beter, dan pas je de planning terplekke aan, top! Vrijheid, blijheid.

Spannende verhalen

Denk je dat dit argument juist afschrikt? Nee joh! Over hobbelige wegen in een vol busje, na een tip van een local plekken ontdekken die niet in je reisboek stonden, met je auto ergens ingereden wat achteraf niet zo handig bleek te zijn. Het hoort er allemaal bij. Het verrijkt je, je krijgt meer lef… en op het strand liggen kunnen we altijd nog. 

Als je (reis)partner nu nog niet overtuigd is om het avontuur aan te gaan, laat hem/haar dan alle reisblogs lezen op deze site van WeFlyCheap. Succes gegarandeerd ;-)! Daarnaast helpt een goede voorbereiding, inlezen (dan begint de voorpret) en bijvoorbeeld je eerste overnachting alvast boeken zeker ook. Succes… en vooral veel reisplezier! 

Mis nooit meer een topdeal!