Back to nature - Nicaragua

Back to nature - Nicaragua 

Al vanaf het begin van onze tijd in Nicaragua wilden we graag eens naar het Treehouse hostel gaan. Toch bleef het er in de eerste maanden bij, omdat we veel te veel andere tripjes maakten en druk waren met onze stage opdrachten. In één van onze laatste weekenden besloten we toch te gaan, omdat we echt even de stad uit moesten. Het weekend bleek zo fijn, dat we twee weken later weer gingen. 

nicaraguaTreehouse

Na een lange tijd in steden te zijn geweest, mistte ik, als plattelandsmeisje, de natuur heel erg. Gelukkig bleek het ineens dichtbij te bestaan. Op ongeveer een kwartier afstand van Granada draaide de pick-up truck van het hostel een weiland in en na een offroad trip door de weilanden, hield de pick up stil. Voor ons lag een steil wandelpad door de jungle. Terwijl ik het pad op klauterde dat glad was geworden door de regen, overviel me een enorm blij gevoel. Ik was zo blij dat ik weer in de natuur was en vond alles mooi. Het pad kwam uit bij een houten hut op palen. We ploften in een hangmat en genoten van het uitzicht over bossen die door de regen van de dagen daar voor extra groen waren geworden. Apen speelden met hun baby aapjes in dezelfde boom als waar een deel van het hostel op leunde. In de verte werd de lucht boven de Pacifische oceaan verlicht door bliksemschichten. Fijne reggea werd afgewisseld met jaren 90 hiphop. Beide werden overstemd door het geluid van cicaden en een soort brullend geluid van de kikkers. Er hing een fijne sfeer, we dineerden als een familie aan de grote eettafel en speelden een aantal potjes ‘shithead’. Het terug naar de natuur gevoel werd versterkt door de toiletten die je moest 'doorspoelen' met twee scheppen modder. De slaap mogelijkheden waren oneindig: een dorm op palen, privé kamers, hangmatten hoog in een klein boomhutje, laag onder de dorm en op een plateau die je via een hangbrug kon bereiken. Toch dook ik een tentje in. Ik werd wakker met een grote glimlach, terwijl de regen zachtjes op de bladeren en mijn tentje tikte, de vogeltjes floten en de brulapen in de bomen recht boven ons alles met hun overweldigende geluid overstemden.

nicaraguaSunday Funday

Op zondag was er Sunday Funday, gebasseerd op de Sunday Funday van San Juan Del Sur. In San Juan del Sur is Sunday Funday vooral een soort pubcrawl, waar je van hostel naar hostel gaat en overal net iets te veel drinkt. Bij de Treehouse ging het net even anders. Elke zondag mochten de gasten uit een lijst met een paar activiteiten kiezen en de activiteit met de meeste stemmen won. Eigenlijk hadden de gasten een andere activiteit willen doen, maar omdat wij dat al hadden gedaan tijdens de Spaanse lessen en speciaal voor Agua Aria waren gekomen, werd dat de uiteindelijke activiteit. Agua Aria is een helder riviertje van natuurlijk mineraalwater. Het was er erg mooi, ver weg van alles en het mineraalwater zou ook nog eens goed zijn voor je huid. Het was in ieder geval erg fijn om even af te koelen en je even op te frissen van de lange stoffige weg er naar toe. Al werd die weg wel erg gaaf omdat er ook een aantal mensen op het dak van de auto moesten zitten en ik één van de gelukkigen was die dat mocht doen. Ik voelde me vrij als een vogeltje. 

nicaraguaWeekend twee

We vonden het weekend zo mooi dat Britt en ik twee weken later weer gingen. We waren deze keer de enige gasten die mee wilden doen aan Sunday Funday, waardoor we samen met de vrijwilligers eindigden op het plaatselijke festival in een klein dorpje in de buurt. Het deed vooral aan de Hallumer braderie denken, al stonden hier in plaats van drie bakkerskramen drie popcornkraampjes. De verkopers aten zelf alle popcorn op. De fun zat hem deze keer in onze verkleedoutfits. De vrijwilligers in kleurrijke pakjes, Britt in een kerstgilet en ik met een veel te warme Unox muts. 

nicaragua

Mis nooit meer een topdeal!