Ultiem relaxen: all inclusive naar Jamaica!

Ultiem relaxen: all inclusive naar Jamaica!

Toen ik (Chalana) tijdens kerst en oud & nieuw gewoon door moest werken (Ranald was wel lekker een weekje vrij), kreeg ik van mijn hele omgeving te horen ‘oh wat vervelend: werken tussen kerst en oud & nieuw’. Nou, naar mijn mening is er nog iets veel erger dan dat: werken tijdens oud & nieuw en kerst. Na een aantal maanden stress en sleur, kan dit je gaan opbreken dus daarom geef ik je vandaag 5 redenen waarom je op een all inclusive vakantie moet gaan. Niet zomaar een all inclusive vakantie, maar een all inclusive vakantie naar Jamaica.

Er is geen ander land op aarde waar de bevolking zo relaxt is.

De zin die te vinden is in het vocabulaire van elke Jamaicaan is ‘no problem’ en dit wordt te pas en te onpas door de locals gebruikt. Al op het vliegveld wordt het duidelijk dat de bevolking het lekker rustig aan doet (iets minder leuk als je na een 14 uur durende vlucht met vertraging en een gillende baby, moe aankomt). Stressen is iets wat men hier niet kent en belangrijk is om alles positief te bekijken: het komt allemaal wel goed dus ontspan!

Jamaica 4

Het zeewater is altijd lekker warm.

Tijdens onze transfer was één van de eerste dingen die onze buschauffeur ons vertelde dat de zee altijd heerlijk warm is. S’ochtends vroeg en s’ avonds laat. Zwemmen kan dus op elk moment van de dag. Dat hebben wij uiteraard getest en wel om 6:30 uur de volgende ochtend (jetlag!). En inderdaad: de zee was heerlijk warm. Als je van dobberen in warm water niet relaxt wordt, dan weten wij het ook niet.

Jamaica 7 Jamaica 2

Geen koken, geen afwas, geen ruzie bij het kiezen van een restaurant.

Wat wij op vakantie één van de leukste dingen vinden is dat wij niet hoeven te koken en af te wassen (kramperen…sorry kamperen is dus niet echt ons ding). Een leuk restaurantje vinden om te lunchen of te dineren kan ook zorgen voor problemen en ruzie. Jij wilt bijvoorbeeld lokale cuisine eten, en je partner wil pizza eten. Wie heeft het niet wel eens meegemaakt?!  Om vervolgens na uren te zoeken naar iets wat jullie allebei (of allemaal als je met meerdere mensen op vakantie bent) bekoort, te belanden bij de McDonalds. Dit is afschuwelijk en natuurlijk niet bevorderlijk voor de gemoedsrust die je juist wilt opdoen op vakantie. Daarom is een all inclusive vakantie de uitkomst: een buffet. Kan jij lekker genieten van lokale cuisine terwijl je partner zich kan genieten van pizza. Of andersom. Win win!

Jamaica

Rustgevende dolfijnen.

Wanneer je echt zen wilt worden, dan is er een activiteit die je in Jamaica kan gaan doen (als je resort zich in Ochos Rios bevindt, dan is het maar 10 minuten rijden): zwemmen met dolfijnen! Wij vonden deze ervaring echt bucketlist waardig en enorm rustgevend. Het is prachtig om deze mooie dieren van zo dichtbij mee te maken.

Jamaica 6 Jamaica 5

Je kan shoppen vanaf je luie strandbedje.

Met shoppen bedoelen wij niet ‘online shoppen’, maar écht shoppen. Toen wij in Jamaica waren, liepen er in de zee veel kooplui die je allemaal prullaria probeerde aan te smeren (leuke souvenirs voor thuis!). Deze kooplui waren er echter niet altijd, ze waren tijdens de lunch en in de middag ongeveer een uur te vinden in de zee waar zij heen en weer liepen met hun koopwaar uitgestald op hun lichaam. Het verhaal hierachter is dat de resorts deze lokale verkopers helemaal niet op hun strand willen hebben. Het strand behoort tenslotte tot het eigendom van het resort. MAAR de zee, die is van iedereen. Dus lopen de kooplui (wanneer de beveiliging van shift wisselt) rondjes in de zee, hopend dat er toeristen zijn die tijdens hun relax sessie op het strand nog een leuk aandenken aan deze mooie vakantie willen kopen voor thuis. 

Work hard, play harder! Dus….wanneer ga jij boeken?

Jamaica 3

Mis nooit meer een topdeal!