5x Insider Tips voor het Oktoberfest!

Yes, we mogen weer! Lees hier alles over welke bestemmingen weer te boeken zijn

5x Insider Tips voor het Oktoberfest!

5x Insider Tips voor het Oktoberfest

Bij het woord Oktoberfest dacht ik eerlijk gezegd altijd aan dikke bierdrinkende mannen, kleffige broodjes met Duitse bratwurst en een hysterische sfeer. Niks voor mij. Totdat ik tijdens mijn exchange de mogelijkheid kreeg om 10 uurtjes met 200 medestudenten op dit Duitse festijn rond te huppelen. Ik weet niet waar mijn stereotype-beeld ooit vandaan was gekomen, want het Oktoberfest was echt alles waar ik van had kunnen dromen en nog een beetje meer. Beter dan Koningsdag én Carnaval bij elkaar. Aangezien een goede voorbereiding het halve werk is, deel ik vandaag 5 tips om jouw bezoek aan het Oktoberfest tot een succes te maken!

oktoberfest1

Verkleedfeestje

De eerste en wellicht belangrijkste tip: koop een dirndl of een paar lederhosen, want een spijkerbroek met blouse is echt not done. Nu hoef je geen €300+ uit te geven aan de authentieke Duitse kledij, want talloze verkleedwebshops verkopen ‘neppe’ versies voor een veel aantrekkelijkere prijs. Zo loop je er een tikkeltje minder toeristisch bij en krijg je echt veel waardering van de Duitsers, omdat je duidelijk de moeite genomen hebt je aan te passen aan hun traditie. Daarnaast zit de kleding meestal ook nog eens super comfortabel waardoor de hele dag hossen, op banken dansen en rondlopen een eitje wordt.

Tafelgekte

Besluit je met een groep vrienden naar dit feest af te reizen dan is het absoluut aan te raden om een tafel in een tent te reserveren. Aangezien praktisch iedereen dit doet, ben je zo in ieder geval verzekerd van een zit plek voor jou en je groep. Mocht je nu met minder mensen zijn en hier geen geld aan uit willen geven, is de oplossing heel simpel: vrienden maken. Gooi je sociale skills in de strijd en scoor een plekje aan een nog niet al te volle tafel. Met een beetje geluk, zit je aan tafel met de CEO van een of ander topbedrijf en betaalt hij ook nog eens met alle plezier je 1L pullen bier à €10,50. Ja, dit gebeurd echt, ik spreek uit ervaring.

oktoberfest2

Cash

Cash geld meenemen is een must. Je kunt vrijwel nergens met creditcard betalen en als je eenmaal een pinautomaat gevonden hebt, is de kans groot dat de rij bizar lang is. Daarnaast kun je op deze manier gemakkelijk de serveerster wat fooi geven, want ook op het Oktoberfest geldt het horeca-cliché: des te meer fooi, des te sneller ze voor je lopen.

Attractie walhalla

De hele dag bier drinken en sfeer proeven in een van de vele tenten is al een hele beleving op zich, maar ook de rest van het festivalterrein mag niet overgeslagen worden. De Theresienwiese is namelijk vol gebouwd met de gekste kermisattracties en eettentjes waar je Duitse specialiteiten kunt proberen.

oktoberfest3

Doe gek en geniet

Het Oktoberfest is een plek waar werkelijk waar niets te gek is. Zing ongegeneerd mee met alle liedjes, ga op de banken staan, dans erop los en, voor de echte diehards onder ons, probeer een bierpul te adten. Als je daarbij ook nog eens op je bank of tafel gaat staan, zul je maximaal aangemoedigd worden uit alle hoeken van de zaal. Mocht je het nu klaarspelen hem in één keer helemaal leeg te drinken dan gaat het los met geklap en heel veel gejuich.

Het Oktoberfest is echt een - ja, cliché, I know – bucketlist dingetje en daarvoor hoef je enkel naar ons buurland af te reizen. Voor dit jaar is het wellicht iets te laat om nog naar München te gaan, maar geen zorgen: nu heb je alle tijd om alvast de liedjes uit je hoofd te leren en een leuke outfit te scoren voor volgend jaar!

oktoberfest4

Mis nooit meer een topdeal!