35 en terug naar school | Weflycheap

35 en terug naar school

35 en terug naar school

Al jaren wil ik Spaans leren. Daarom doe ik soms een audiolesje thuis en Duolingo ik een beetje op mijn telefoon. Maar echt zoden aan de dijk zet dat niet. Dit jaar had ik bedacht dat dat anders moet en ik besloot terug te gaan naar school.

Ik boekte een weekje Spaanse les bij de School of the World in Jaco, Costa Rica. Onderweg ernaartoe moest ik terugdenken aan mijn tijd op de middelbare school. Een veel te grote rugtas (‘tas waar ga je met die brugger naar toe?’), strenge docenten en veel huiswerk en ik vroeg mij af waar ik aan begonnen was.

terug naar school

Een oase van rust in een hectische stad

Ik was erop voorbereid dat Jaco misschien niet helemaal míjn plaats zou zijn. Een kustplaats met hoogbouw… zo’n groot contrast met de meeste andere plaatsen in Costa Rica. En een grote straat vol met toeristische restaurantjes en winkeltjes. Ik was blij dat dat mij van tevoren was gezegd, zodat een kleine cultuurshock voorkomen kon worden.

Maar dan de school. Die was net een paar straten verwijderd van de hoofdstraat en er heerste zo’n andere sfeer. Relaxed, warm, top!

Ik werd ontvangen door een Nederlandse, Kirsten. Ze liet mij de school zien. Een prachtig pand zo gebouwd dat de wind door de ruimtes kon waaien, zodat airconditioning niet nodig was. Er waren wat lesruimtes, een zwembad met ligstoeltjes en prachtige kamers voor diegenen die ook op de school sliepen. Helaas had ik daar te laat voor geboekt. 

terug naar school

Spaans-, fotografie-, surf-, videobewerking- en/of yogalessen

Kirsten overhandigde mij mijn rooster. Op de school kun je ervoor kiezen om Spaans-, fotografie-, surf-, videobewerking- en/of yogalessen te volgen. Ik had gekozen voor Spaans en videobewerking en een los surflesje.

In de komende dagen had ik steeds 2 uur groepsles Spaans, field trips om filmmateriaal te schieten en lesjes om dat materiaal vervolgens met een docent te bewerken. De field trips waren naar verschillende locaties samen met de fotografiestudenten. We bezochten een prachtig strand, een uitkijkpunt en een werkplaats waar surfplanken werden gemaakt. Leuk!

Met onze docent Spaans gingen we ook een aantal keer op pad om het geleerde in de praktijk te kunnen brengen, maar ook om meer over de Costa Ricaanse cultuur te leren. Zo gingen we een avond met zijn allen uit eten, waarbij ons docent ons vertelde welke typische Tico (Costa Ricaanse) gerechten we écht moesten proberen.

De les die ik mee deed met surfen werden er video-opnames gemaakt, die op de school weer werden nabesproken, met tips voor iedereen. Leuk!

’s Avonds was er altijd wel ergens een feestje en er ontstond een echt groepsgevoel. Ik begon Jaco zelfs een beetje leuk te vinden en het liefst was ik nog een week langer op de school gebleven. Helaas had ik die tijd niet en trok ik na een week verder met een super leuk (zelf bewerkt) filmpje op mijn usb stick, een grotere Spaanse woordenschat en heel veel leuke herinneringen. Terug naar school was zo gek nog niet!

terug naar school

terug naar school

Mis nooit meer een topdeal!