Rotterdam tips! | Weflycheap

Rotterdam tips!

Rotterdam tips!

Ik woon inmiddels alweer zes maanden in de tweede grootste stad van Nederland. Waar ik eerst nog zo mijn twijfels had over de stad, ben ik ondertussen toch wel over de streep getrokken! Deze stad leeft! Het bruist er van de multiculturele invloeden, het heeft een overschot aan heerlijke koffietentjes en goede restaurants, en ook om hippe winkeltjes zit het niet verlegen. Vandaag zet ik de leukste tips voor jullie op een rijtje!

Euromast

Laat ik maar beginnen met de meest voor de hand liggende: de Euromast. Alhoewel dit natuurlijk een cliché tip is, wil ik ‘m toch graag kort benoemen. Deze bezienswaardigheid mag simpelweg niet ontbreken aan een bezoekje aan Rotterdam! Het uitzicht is fantastisch en als je het helemaal goed wilt doen, kun je voor een “kleine” 385 euro overnachten op ruim honderd meter hoogte! (Die hou ik in gedachten voor als ik later rijk ben ;).

Rotterdam

Kralingse Bos

Het Kralingse bos is het grootste stadspark van Rotterdam en wat mij betreft de beste “achtertuin” die ik ooit gehad heb! Het is een prachtig stuk natuur met in het midden de Kralingse plas. In de zomer is het hier goed vertoeven voor zwemmers en zonaanbidders, maar ook in de winter biedt het park een goede ontsnapping aan de drukte van de stad.

Rotterdam

Historisch Delfshaven

Het idyllische Delfshaven is het oudste stukje Rotterdam. Zodra je hier de tram uitstapt, voelt het even alsof je je helemaal niet meer in de stad waant. Het is een plaatje met lieflijke herenhuizen, schattige ophaalbrugjes en leuke bootjes. Hier is heel wat geschiedenis geschreven en alleen daarom al mag een bezoekje aan Delfshaven niet ontbreken. 

Rotterdam

Koffietentjes en meer

En dan nu mijn favoriete onderdeel! De hotspots van Rotterdam, wat betreft koffie, taartjes, lunch, borrel en avondeten! Een onderscheid hierin maken was nog best wel lastig, want er zijn zoooveel leuke plekjes in Rotterdam. En dan is dit natuurlijk nog maar het topje van de ijsberg, want er zijn nog veel meer aanraders! Maar goed, hier dan toch een klein lijstje.

Voor de beste koffie van de stad moet je volgens menig Rotterdammer naar Hopper, vlakbij de Beurs aan de Schiedamse Vest. Alhoewel ik er nog niet helemaal over uit ben of ik dit nou écht de lekkerste koffie vind, is het zeker wel een aanrader! Een andere leuk koffietentje is Noc Noc, gelegen aan de Botersloot om de hoek van Blaak. Naast de koffie, goede sandwiches en de heerlijke taartjes, is het een ideale plek om een paar uurtjes te werken.

Iets verderop ligt Picknick, waar ik ook veel goede dingen over gehoord heb. Hier kun je zeven dagen in de week terecht voor een stevig ontbijt of een lekkere lunch. In dezelfde wijk ligt ook Bokaal, wat de perfecte plek is voor een borrel. Bokaal is een levendig stadscafé, waar een verscheidenheid aan biertjes genuttigd kan worden. In 2016 heeft Bokaal een zusje gekregen, stadscafé Weena, dat tegenover het Centraal Station is gelegen. Net als Bokaal is dit een echte hotspot, die zeker het bezoeken waard is!

Helemaal aan de andere kant van de stad, op Katendrecht, ligt de Fenix Food Factory. Hier, in een hip ingerichte oude havenloods kun je genieten van verscheidene verse en lokale producten en gerechten. Als allerlaatste tip, wil ik graag de oude haven in het zonnetje zetten. Niet specifiek om de restaurantjes die hier zijn gevestigd, maar om de sfeer  die er hangt! Hier kom ik ’s avonds ontzettend graag om een wijntje te drinken op één van de vele terrasjes.

Rotterdam

Mis nooit meer een topdeal!