Tips voor het Zwarte Woud!

Yes, we mogen weer! Lees hier alles over welke bestemmingen weer te boeken zijn

zwarte woud

Tips voor het Zwarte Woud!

Het Zwarte Woud (Schwarzwald) is het meest beboste gebied van Duitsland en is gelegen in het Zuid-Westen van het land. In de wintermaanden trekken veel Nederlanders naar dit gebied voor hun wintersportvakantie. De hoogste berg, de Feldberg, heeft een hoogte van maar liefst 1493 meter. Bovenaan heb je een fantastisch panoramisch uitzicht en op een heldere dag zie je zelfs de Alpen liggen. Een prachtig gebied, waar ook een hoop te doen is. Hieronder lees je wat je allemaal in het Zwarte Woud kunt beleven.

Freiburg

Deze universiteitsstad wordt ook wel de hoofdstad van het Zwarte Woud genoemd en ligt vlakbij de landsgrenzen van Frankrijk en Zwitserland. Vanaf Freiburg bereik je de Zwitserse stad Basel met een klein uurtje rijden. Maar in Freiburg zelf is ook genoeg te doen. Zo kun je hier goed winkelen en zijn er een hoop bezienswaardigheden te bewonderen, waaronder het Stadstheater en de Freiburger Münster, deze gotische kerk is 116 meter hoog en diende als inspiratie voor de Domtoren in Utrecht. Nog meer associaties met Nederland, de humanist Erasmus heeft er ook tijdelijk gewoond.

Freiburg

Wintersport

Dankzij de ligging van het Zwarte Woud kan elke wintersport liefhebber zijn hart ophalen. Het Zwarte Woud kent een grote mate van sneeuwzekerheid, waardoor het ook een populaire bestemming is voor Nederlanders. Er zijn blauwe, rode en zwarte pistes te vinden, voor ieder wat wils dus. Bijkomend voordeel is dat de prijzen voor ski-passen hier een stuk lager liggen dan in de omringende Alpen landen. Ook er voor de après-skiër genoeg vermaak te vinden in dit gebied. Vooral voor beginners en families is dit skigebied een enorme aanbeveling.

Feldberg

Fietsen

Voor de sportieveling is het Zwarte Woud uitermate geschikt voor een wandel- of fietstocht dankzij het heuvelachtige landschap. Fiets langs pittoreske dorpjes en neem ook zeker je camera mee voor de mooiste panorama foto's. Je kunt een fietstocht maken langs de kronkelende riviertjes, of wandel langs de mooiste watervallen.

Zwarte Woud

Schawardwalder... tarte/schinken

Ook voor de culinaire liefhebber is het in het Zwarte Woud goed vertoeven dankzij de vele lekkernijen die er te vinden zijn. Zo kun je een overheerlijke Kirche Tarten eten of wat te denken van de Parma ham uit het Zwarte Woud, de Schwarzwalder schinken.

Kirschtorte

Wil je tijdens de schoolvakanties het Zwarte Woud bezoeken, dat kan! Voor de beste deals naar het Zwarte Woud? Check dan dan deze pagina!

Mis nooit meer een topdeal!