vliegen vanaf duitsland

Vliegen vanaf Duitsland

Vliegen vanaf Duitsland kan een goed alternatief zijn om de drukte op Schiphol Airport te vermijden en geld te besparen op je vliegvakantie. Vanaf Duitsland vlieg je naar populaire vakantiebestemmingen in bijvoorbeeld Griekenland of Spanje.

Filters

Wat is je reisbudget?

Tussen 0 en 2000+ p.p.

TOT

Boek een vliegvakantie vanaf Duitsland bij een van deze aanbieders

Tip: vliegen vanaf Duitsland

Wist je dat vliegen vanaf Duitsland verschillende voordelen kent? Met een vakantie vanaf Duitsland kun je de drukte op de Nederlandse luchthavens vermijden, geld besparen op je vliegvakantie en misschien is een luchthaven in Duitsland wel veel beter bereikbaar voor jou. Het is altijd goed om even te checken wat de voor- of nadelen zijn voor jouw vliegvakantie vanaf Duitsland!

Is vliegen vanaf Duitsland goedkoper?

Misschien heb is het je wel eens opgevallen dat vliegen vanaf Duitsland een stuk goedkoper kan zijn, vergeleken met vliegen vanaf een Nederlandse luchthaven. Dit is natuurlijk niet altijd het geval, maar het kan wel interessant zijn om in de gaten te houden. Waarom vliegen vanaf Duitsland in sommige gevallen goedkoper is, kan verschillende redenen hebben.

  1. De vakantieperiodes in Nederland en Duitsland verschillen van elkaar. De prijzen van vakanties en vliegtickets stijgen, wanneer de vakantieperiode begint. Als in Nederland de vakanties beginnen, maar in Duitsland nog niet, liggen de prijzen in Duitsland lager vergeleken met Nederland. 
  2. Vliegen vanaf een kleine luchthaven in Duitsland is goedkoper, omdat de kosten eenvoudigweg lager zijn.
  3. De luchthavenbelasting ligt in Duitsland lager dan in Nederland.

Vliegen vanaf Duitsland

Luchthavens in Duitsland

Als je er voor kiest om te vliegen vanaf Duitsland, heb je keuze uit verschillende luchthavens. Hieronder staan de luchthavens die zich het dichtstbij de Nederlandse grens bevinden en mogelijk voordelen hebben voor jouw zonvakantie.

Vliegvakantie vanaf Weeze

Weeze bevindt zich het dichtstbij de Nederlandse grens. Dankzij de compactheid van dit vliegveld in Duitsland hoef je niet bang te zijn voor extreme drukte of verbazingwekkend lange wachtrijen. Vakantiebestemmingen vanaf Weeze zijn onder andere Spanje, Engeland en Italië. Vliegen vanaf deze luchthaven in Duitsland is een relaxed begin van je vakantie! 

Vliegen vanaf Düsseldorf

Een andere optie is om te vliegen vanaf Düsseldorf. Dit vliegveld in Duitsland is een stuk groter dan Weeze en dit zie je terug in de lijst met bestemmingen, waar je heen kunt vliegen. Zo kun je vanaf Düsseldorf vliegen naar bijvoorbeeld Thailand, Kroatië en Dubai.

Tip: wil je goedkope vliegtickets voor een verre reis vinden, check dan altijd ook even de prijzen vanaf Düsseldorf! Deze luchthaven laat zien dat vliegen vanaf Duitsland in sommige gevallen stukken goedkoper kan zijn.

Keulen en Münster

Tot slot kun je ook vliegen vanaf Duitsland vanaf de luchthavens Keulen en Münster. Beide luchthavens zijn voorzien van de benodigde faciliteiten, een fijne parking en een lange reis met bestemmingen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vliegvakantie vanaf Duitsland naar Turkije of Griekenland?

Vliegen vanaf Duitsland

Aanbieders vliegvakantie vanaf Duitsland

Je kunt bij verschillende betrouwbare aanbieders een vliegvakantie vanaf Duitsland boeken. Neem eens een kijkje bij onderstaande aanbieders en wie weet vind je een super goedkope vakantie!

Of toch liever vliegen vanaf een Nederlandse luchthaven?

Heb je geen grote prijsverschillen gevonden tussen vliegen vanaf Duitsland of Nederland? Kijk dan naar de verschillende luchthavens in Nederland. Kijk bijvoorbeeld eens naar de onderstaande kleinschalige luchthavens in Nederland:

Veelgestelde vragen over vliegen vanaf Duitsland

Wat zijn de voordelen van vliegen vanaf Duitsland?

Bij welke stad ligt de grootste luchthaven van Duitsland?

Waarom is vliegen vanaf Duitsland goedkoper?

Vlieg naar een van deze bestemmingen vanaf Duitsland

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!