Virtuele zonvakantie eindelijk werkelijkheid

Yes, we mogen weer! Lees hier alles over welke bestemmingen weer te boeken zijn

virtuele zonvakantie eindelijk werkelijkheid

Virtuele zonvakantie eindelijk werkelijkheid

WeFlyCheap heeft onlangs getest met het aanbieden van een full senses virtuele zonvakantie. Niet alleen het zicht, maar alle zintuigen werden geprikkeld.  Gewoon in een ruimte met zand, water, zeegeur, een briesje en uiteraard een aangename temperatuur. Gaan VR vakanties de traditionele vakanties op termijn verdrijven? Waarschijnlijk niet, maar het kan wel een serieuze bedreiging gaan vormen voor de traditionele reisbranche.   

Full senses ervaring

Ruud Raaijmakers van WeFlyCheap.nl legt uit wat de ervaring inhoudt: "Wanneer je de Virtual Reality bril opzet, waan je je vrijwel direct in een vakantiewereld. Je kunt uren voor je uit staren naar het strand, je handdoekje neerleggen op het bounty strand en onder het genot van een cocktail genieten van het uitzicht. De wuivende palmbomen en de beweging van de zee zullen het gevoel van innerlijke rust geven."

"Wat is een zonvakantie zonder warmte? Inderdaad, niks! De infraroodlampen zullen ervoor zorgen dat jij gebakken zit wat betreft de temperatuur. Je zult af en toe de zweetdruppeltjes boven je lip moeten verwijderen, zoals je dat ook zou doen aan het strand. Ook aan het zeebriesje, de zonnebrandcrème, de zeegeur en een lekkere massage is gedacht,” aldus Raaijmakers.  

Bedreiging traditionele reisbranche

Goedkoper op vakantie dan met VR kan niet. Daarom zien zelfs wij een virtuele zonvakantie als een bedreiging voor de traditionele reisbranche. De winstmarges zijn immers een stuk kleiner en het kan een serieuze bedreiging worden voor ‘normale’ vakanties naar Spanje, Curaçao en de Malediven. We zien het echter als een ontwikkeling die onomkeerbaar is en willen daarom op dit gebied een leading rol gaan spelen in de travelbranche. Dit doen we in samenwerking met VR House, een tech partij die veel ervaring heeft met VR. Zij leveren de technische expertise en zorgen voor de meest realistische experience.

Virtuele zonvakantie

Tarieven virtuele zonvakantie

De prijsstelling van een virtuele zonvakantie is natuurlijk mega interessant. Waar een traditionele zonvakantie naar de Malediven al snel meer dan €1500 per persoon kost kan je een weekend naar de Malediven als virtuele zonvakantie al boeken voor €99. Ook een virtuele zonvakantie naar Curaçao kost slechts €99. Het voordeel voor de consument is enorm. “Door alle zintuigen te prikkelen benaderen we de echte vakantie zoveel mogelijk en kan de virtuele zonvakantie door de enorme prijsverschillen een absolute hit worden. Echter, we hopen aan de andere kant dat de markt voor de traditionele zonvakanties niet keihard daalt, omdat hier uiteraard de marges groter zijn," aldus Raaijmakers van Weflycheap.nl.

Wel zo makkelijk

Daarnaast voorkomt de virtuele zonvakantie allerlei ongemakken die reizen normaliter met zich mee kan brengen. Vliegangst, angst voor terrorisme, visa, inentingen, berovingen, irritante verkopers en een langdurige oppas voor de huisdieren zijn allemaal geen issue meer. “Zorgeloos op vakantie gaan is nu dus echt mogelijk. En we kunnen er indien gewenst in de toekomst zo een paar opdringerige straatverkopers aan toevoegen voor de echte beleving,” aldus een lachende Raaijmakers.

Hoe echt voelt een virtuele zonvakantie?

“Wij weten ook dat de reisbranche zal claimen dat een dergelijke ervaring niet mogelijk is en het daarom niet als een bedreiging zal zien. Echter ziet de techbranche dit anders. Zij zijn al heel ver om de virtuele zonvakantie nog reëler te maken dan deze al is. De bril is momenteel het grootste probleem. Onze partner VR House zit hier bovenop en ziet een toekomst met een VR lens, waarmee ook het probleem van de niet-gebruinde brilvlakken rondom de ogen is opgelost,” aldus Raaijmakers van Weflycheap.nl.

 

Mis nooit meer een topdeal!