virtuele zonvakantie beter milieu

Virtuele zonvakantie beter voor het milieu

WeFlyCheap heeft onlangs getest met het aanbieden van een full senses virtuele zonvakantie. Niet alleen het zicht, maar alle zintuigen werden geprikkeld.  Gewoon in een ruimte met zand, water, zeegeur, een briesje en uiteraard een aangename temperatuur. Gaan VR vakanties de traditionele vakanties op termijn helemaal verdrijven? Waarschijnlijk niet, maar het kan wel een enorm positief effect hebben op het klimaatprobleem.    

De vakantievoetafdruk

De ANVR heeft aangegeven dat deze reisbrancheorganisatie de vakantievoetafdruk wil invoeren in de reisbranche, om zo de bewustwording van de consument te verhogen. Feit is dat de vakantievoetafdruk in het geval van een vliegvakantie hoog ligt en een reisje van 2 weken naar Thailand een vakantievoetafdruk geeft die 3x hoger ligt dan het jaarlijks gemiddelde. De virtuele zonvakantie kent dit probleem niet. Vliegreizen zijn hiermee namelijk (deels) verleden tijd wat een uitermate groen effect heeft. “De virtuele zonvakantie is de groenste vakantie in pura forma. Vervuiling is verleden tijd. En doordat we van plan zijn om zoveel mogelijk met biologische leveranciers te werken wordt het nog groener. Een vakantie die uitermate goed past in de huidige tijdsgeest en perfect is voor iedereen die echt groener wil reizen,” zegt Raaijmakers.  

ANVR voorzitter Frank Oostdam vindt het een prachtig initiatief en ziet veel mogelijkheden voor samenwerking. "Volgens ons is de virtuele zonvakantie dan ook een hartstikke mooie tool. Het een prima aanvulling voor consumenten ter oriëntatie en voorbereiding van hun vakantie of reis. Het kan bijna niet anders dan dat de reiziger hierdoor nog enthousiaster wordt om die vakantie of reis echt te willen gaan boeken en te beleven", zegt Oostdam.

Virtuele zonvakantie biedt kansen

De virtuele zonvakantie maakt plekken bereikbaar die in de huidige wereld onmogelijk te zijn om te bezoeken. Wat te denken van:

  • De Romeinse overblijfselen in Palmyra, Syrië
  • De Twin Towers in New York, USA
  • Cuba voor de Amerikanisering die gestart is in 2016

“En wat te denken van alle pareltjes op deze wereld die in de toekomst vergaan door menselijk geweld of natuurrampen. Deze zijn allemaal nog te bezoeken in de virtuele wereld,” volgens Raaijmakers.

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!