veranderende regels handbagage

Consument de dupe van veranderende regels rondom handbagage

Persbericht | Zwolle, maart 2017. 

Zwolle, maart 2018 - Handbagage-regels veranderen zonder dat de consument er erg in heeft. Zo blijkt vaak pas op het vliegveld dat je handbagage te groot of te zwaar is, je moet bijbetalen, spullen achterlaten of handbagage in het ruim inchecken. Maar ook als je dacht dat je je perfect aan de regels had gehouden, kom je vaak bedrogen uit: de regels (hand)bagage-regels zijn veranderd en jij wist het niet.

Slechte informatievoorziening

De truc om als luchtvaartmaatschappij te verdienen op ruimbagage is door de creatieve consument ondertussen wel uitgewerkt. Reizigers boeken vaak alleen nog vluchten met handbagage en stoppen hier steeds meer in. Gevolg: de luchtvaartmaatschappijen verliezen grip en leggen jouw handbagage aan banden. Dit doen ze door de regels aan te passen of door er simpelweg geld voor te vragen. WeFlyCheap.nl peilde of reizigers vaak hebben moeten bijbetalen voor handbagage op de luchthaven, waarvan maar liefst 10% aangaf dat dit wel eens het geval is geweest. Daarnaast zocht WeFlyCheap.nl uit of reizigers hun handbagagekoffer vaak onverwachts hebben moeten inchecken, zodat deze in het ruim i.p.v. in de cabine werd vervoerd, en daarop gaf 47% aan dat dat wel eens het geval is geweest.

Veranderende regels

WOW air beperkt je sinds kort tot het meenemen van een gemiddelde rugzak door een aanpassing op de afmetingen van toegestane handbagage. En dat is natuurlijk niet genoeg bij een reis naar de VS of naar IJsland. Ook bij Ryanair mag je jouw handbagagekoffer tegenwoordig niet meer gratis meenemen in de cabine. Hij gaat wel gratis mee in het ruim, maar dan betaal je de prijs in kostbare minuten bij de bagageband. Door in te stappen met prioriteit (voor €5 per enkele reis extra) vermijd je dit probleem en mag je handbagagekoffer mee in de cabine. Directeur van WeFlyCheap.nl, Eelko van Drongelen: “Je betaalt nu extra voor een dienst die voorheen vanzelfsprekend en gratis was.”  

En ook qua ruimbagage zijn de veranderingen nooit gunstig voor de reiziger. Zo vraagt KLM €80,- voor het bijboeken van je koffer op vluchten naar de VS en Canada, waar dit voorheen niet het geval was. Van Drongelen: “Deze nieuwe regels spekken vooral de kas van de airlines. Luchtvaartmaatschappijen zijn op zoek naar een nieuwe manieren om geld te verdienen en die hebben ze gevonden in het veranderen van de (hand)bagageregels. Het is zonde dat een Nederlandse maatschappij als KLM haar premium voordelen opgeeft en binnen no time niets anders zal zijn dan een (te dure) low-cost airline.

——— EINDE BERICHT ———

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met Eelko van Drongelen via marketing@weflycheap.nl of 06-49672057.

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!