woordenboek

Luchtvaartmaatschappij

Wat is een luchtvaartmaatschappij? 

Een luchtvaartmaatschappij is een bedrijf wat tegen betaling mensen en goederen verplaatst via vliegtuigen. Een land kan meerdere luchtvaartmaatschappijen hebben, er is echter wel in elk land maar één nationale luchtvaartmaatschappij. 

KLM airline

Wat is de nationale luchtvaartmaatschappij van Nederland? 

De nationale luchtvaartmaatschappij van Nederland is natuurlijk de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij (KLM). De KLM heeft met Schiphol als basis nog steeds het grootste vliegveld van Europa op zijn naam staan. 

Wat is een communautaire luchtvaartmaatschappij? 

Een communautaire luchtvaartmaatschappij is een maatschappij die een vergunning heeft gekregen van een lidstaat van de Europese Unie. Dit betekent dat een maatschappij toestemming heeft om te vliegen op die luchthavens. 

Wat zijn de beste airlines ter wereld? 

Al jaren is Qatar Airways de beste airline ter wereld. Hiermee kan je de hele wereld rondvliegen naar bijvoorbeeld Thailand of Australië. Daarna volgt Singapore Airlines. Op de derde plek staat Emirates, zij vliegen naar veel bestemmingen in het Midden-Oosten, zoals Dubai!

  1. Home
  2. vakantiewoordenboek
  3. luchtvaartmaatschappij
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.