woordenboek

Last minute

Wat is een last minute? 

Last minute is de naam voor pakketreizen of vliegtickets die op het laatste moment voor vertrek nog worden geboekt door de reiziger, soms zelfs tot een dag van te voren. We rekenen een vakantie onder 'last minute' als die 6 weken voor vertrek geboekt is. 

vliegtuig onderweg naar bestemming

Wat zijn de voordelen van een last minute? 

Naast dat een last minute boeken avontuurlijk en lekker spontaan is, zijn er nog meer voordelen. Je hebt tot het laatste moment om te bepalen waar je reis naartoe zal gaan. Vooral in deze tijd met reisadviezen is dat geen overbodige luxe. Check de laatste reisadviezen op Nederland Wereldwijd

Zijn last minute aanbiedingen goedkoper? 

Een last minute boeken is vaak goedkoper dan een reguliere vakantie. Hotels en vliegmaatschappijen kopen namelijk stoelen en kamers in. Als er dus nog een paar over zijn, gaan ze vaak tegen een lager tarief over de toonbank. Veel reisorganisaties als TUI, Corendon en Sunweb hebben een speciale pagina voor hun last minute deals! 

Wat voor soort last minute bestaan er allemaal? 

Eigenlijk bestaan er last minutes in alle vormen en maten. Denk hierbij aan last minute stedentrips, last minute zonvakanties of last minute all inclusive vakanties. Met name last minutes naar de zon zijn populair, je kan kort van te voren precies zijn wat het weer is op je bestemming. 

  1. Home
  2. vakantiewoordenboek
  3. last minute
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.