vakantie en flexibele voorwaarden tijdens covid

Zorgeloos je vakantie boeken met deze omboekgaranties

Welke flexibele voorwaarden zijn er in de huidige situatie van toepassing bij welke reisorganisaties?

De toerismebranche wordt hard geraakt door de COVID-crisis. Vliegtuigen staan stil en reizen naar het buitenland zit er zeker tot eind maart niet in. Stiekem staan we te popelen om weer op vakantie te kunnen, maar is het helaas nog niet verantwoord. Dat je er daarom nog niet aan denkt om nu je vakantie te regelen, begrijpen wij best. Maar wat als we je vertellen dat júist nu boeken (of je voucher besteden) super gunstig is? En wel hierom:

  • De prijzen zijn op dit moment lager dan ooit. Boek je nu, profiteer je daar absouluut van! Wanneer reizen weer mogelijk is, zullen de prijzen door het dak schieten en betaal je de hoofdprijs.
  • Kan je vakantie dan vooralsnog niet doorgaan? Geen probleem! Veel reisorganisaties bieden extra flexibele voorwaarden en omruilgaranties.
  • Wordt je vakantie helemaal geannuleerd? Dit jaar ontvang je geen voucher, maar gewoon je geld retour als je vakantie niet doorgaat.
  • En het allerleukste: je kunt uitkijken naar een heerlijke vakantie! 

Er zijn een heleboel reisorganisaties die het voor vakantieliefhebbers toch mogelijk maken om alvast een vakantie te boeken, zonder je zorgen te maken. Er zijn omruilgaranties en flexibele voorwaarden in het leven geroepen zoals gratis annuleren tot vlak voor de vertrekdatum of geldteruggaranties. Op deze manier kan je als reiziger toch alvast een vakantie boeken en steun je ook nog eens de reisbranche. Een win-win situatie! Maar welke flexibele voorwaarden zijn momenteel van toepassing bij welke reisorganisatie? Lees snel verder voor een compleet overzicht! 

Reizen naar het buitenland

Waarschijnlijk heb je vast nog wel een voucher liggen van een vakantie die vorig jaar helaas niet kon doorgaan. Door gunstige voorwaardes van TUI, Sunweb en Corendon kan je deze NU alvast verzilveren!

Flexibel omboeken bij TUI

TUI doet er alles aan zodat reizigers toch met een gerust hart hun alvast een zomervakantie kunnen boeken. Er zijn verschillende voorwaarden waar je gebruik van kunt maken. Zo kan je 7 dagen voor vertrek gratis je vakantie omboeken bij TUI, waarin je je de bestemming, datum en reisgezelschap kosteloos wijzigt. Krijgt een land een negatief reisadvies? Dan annuleert TUI de reis en krijg je zonder probleem je geld terug. Wanneer een land plotseling ‘op slot’ gaat, zorgt TUI dat je toch thuiskomt met de repatriëringsgarantie. Zo hoef je je dus geen zorgen te maken dat je ergens vastzit!

Omruilgaranties van Sunweb 

Bij Sunweb kan je gebruik maken van de flexibele omruilgarantie. Dit houdt in dat je zelf via jouw ‘Mijn Sunweb’ account je vakantie kan omboeken. Het is alleen mogelijk om je reis om te boeken naar een vakantie die op dat moment wordt aangeboden door Sunweb. Wanneer je een vakantie omboekt betekent dit dat je net als voor een normale reis een aanbetaling doet en de restantbetaling pas twee weken voor je vertrekt afhandelt.

Mocht het zo zijn dat door het coronavirus jouw vakantie geannuleerd wordt, ben je gelukkig niet je geld kwijt. Dankzij de prijsgarantie van Sunweb (geldig voor vouchers die zijn uitgegeven voor 1 januari 2021) kan je exact dezelfde vakantie volgend jaar boeken voor exact dezelfde prijs. Mocht de reis dus duurder zijn geworden heeft dit voor jou geen invloed. Wanneer het reisadvies verandert terwijl jij al op de bestemming aanwezig bent, zorgt Sunweb dat je met de repatriëringsgarantie toch veilig thuiskomt. Dit geldt zowel voor busreizen als vluchten.

Twijfel je om nu een vakantie te boeken en ben je bang dat je je geld kwijt bent? Niet nodig! Alle boekingen die gedaan worden tussen 15 december 2020 en 31 oktober 2021 hebben allemaal een geldteruggarantie. Ook als je een vakantie boekt met een voucher krijg je dit bedrag terug wanneer je reis door het corona-virus niet mogelijk is.

Zonder zorgen boeken bij Corendon 

Voor alle Corendon vakanties die geboekt zijn na 5 januari 2021 geldt een geldteruggarantie. Dit houdt in dat wanneer Corendon een reis annuleert vanwege een oranje of rood gebied, je het gehele bedrag terugkrijgt. De hoofdboeker zal via ‘Mijn Corendon’ de annulering moeten aanmelden, vervolgens zal binnen twee weken het volledige bedrag worden teruggestort.

Wil je toch op vakantie en niet je geld terug? Dan kan je bij Corendon gebruik maken van de gratis omruilgarantie tot 6 weken voor vertrek. Deze actie is geldig op alle boekingen die gemaakt zijn vanaf 12 november 2020. Ook vlak voor vertrek kan je als reiziger nog gebruik maken van de flexibel omboeken tot 8 dagen voor vertrek. Tegen een kleine meerprijs van €25 kan je dus vlak voor vertrek nog kiezen voor een andere vakantiebestemming of reisperiode.

Ook bij Corendon kan je met een gerust hart vetrekken naar je vakantiebestemming met de Terughaalgarantie’. Mocht de situatie op je vakantiebestemming kritiek worden, zorgt Corendon er kosteloos voor dat je wordt opgehaald per vliegtuig. Dit geldt alleen wanneer je een pakketreis (vervoer + verblijf) hebt geboekt.

Zonder zorgen boeken bij dé VakantieDiscounter! 

Ook de VakantieDiscounter zorgt ervoor dat je zonder problemen alvast je reis online kan boeken. De volgende voorwaardes gelden: 

  • Geen vouchers meer voor nieuwe boekingen. Voor boekingen die gedaan zijn vanaf 1 januari 2021 worden geen vouchers meer uitgekeerd bij annulering van de reis 
  • De VakantieDiscounter is aangesloten bij ANVR & SGR pakketreis, wanneer er door het corona-virus een negatief reisadvies geldt voor een bestemming wordt je kosteloos teruggehaald vanaf de bestemming. 

Hotelovernachtingen in Nederland

Ook voor een verblijf in Nederland is het goed om te weten welke garanties er gelden. Van der Valk en Fletcher hebben bepaalde garanties waardoor je ook gerust een hotelovernachting kan boeken!

Kosteloos annuleren bij Fletcher!

Naast alle corona-maatregelen die getroffen zijn in de Fletcher Hotels, zoals het sluiten van restaurants en bars, verbeterde protocollen voor het reinigen van het hotel en mondkapjes plicht in de openbare ruimtes, kan je ook kosteloos annuleren 24 uur voor de dag van aankomst. Dit geldt voor alle reserveringen die tot en met 11 februari 2021 worden gemaakt. Let op: dit is een tijdelijke actie en kan veranderen. Houd de website van Fletcher goed in de gaten voor de laatste updates.

Van der Valk voorwaarden

Van der Valk heeft veel aanpassingen doorgevoerd zodat je met een veilig gevoel één van hun hotels kan bezoeken. Alle reserveringen, met uitzondering van de early-birds en non-refundable, kunnen kosteloos geannuleerd worden tot 12:00 op de dag van aankomst.

Vakantieparken in Nederland

Het boeken van een vakantiepark in tijdens van corona-crisis is een veilige optie. De parken zijn gewoon open. Wel zijn veel faciliteiten als wellness, sportfaciliteiten en andere activiteiten gesloten.

Flexibel omboeken bij Droomparken

Wanneer je een vakantie hebt geboekt bij Droomparken kan je helaas geen geld terugkrijgen als je wilt annuleren. Wel kan je gemakkelijk je verblijf omboeken naar een andere locatie en andere data. Mocht je nieuwe verblijf duurder uitvallen zijn deze kosten voor jou!

Center Parcs omboekgaranties

Is het nog onzeker wanneer je precies op vakantie kan gaan? Ook dan kan je gerust al een vakantie boeken bij Center Parcs. Wanneer je nu een verblijf boekt met een aankomstdatum voor 30 september 2021, kan je deze 21 dagen voor vertrek gratis omboeken naar een uiterste aankomstdatum t/m 31 december 2021.

Extra omboekflexibiliteit tot 1 dag voor aankomst
Wanneer er bepaalde reisbeperkingen zijn in een land waarin het park zich bevindt kan je tot 1 dag voor aankomst je reis omboeken. De voorwaardes hiervoor zijn:

  • Gesloten grens in land van herkomst of land van bestemming
  • Reisbeperkingen gezien vanuit de overheid van het land van herkomst of land van bestemming
  • Quarantaine verplichting bij aankomst of bij terugkeer.

Kosteloos wijzigen bij Roompot

Een vakantie annuleren bij Roompot is vrijwel nooit noodzakelijk. Vaak kan je via ‘Mijn Roompot’ zelf al kleine wijzigingen doorgeven, zoals het aanpassen van het reisgezelschap.  Daarnaast is het ook mogelijk om tot 28 dagen voor aankomst je boeking gratis te wijzigen. Wanneer vakantie in een andere periode of ander park duurder uitvalt, zijn die kosten voor jou. Bij hotelovernachtingen is het mogelijk om 1 dag voor vertrek je boeking kosteloos aan te passen. Neem hiervoor contact op met de Gastenservice.

Extra flexibel
Wanneer er een negatief reisadvies geldt voor een bestemming waar je naar toe wilt reizen, kan je tot één dag voor aankomst je boeking kosteloos wijzingen!

Laatste update: 28 januari 2021

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!