persbericht virtuele zonvakantie eindelijk werkelijkheid

Persbericht: Virtuele zonvakantie eindelijk werkelijkheid

De film Total Recall in 1990 voorspelde het al: een virtuele vakantie. WeFlyCheap.nl maakt het anno 2017 eindelijk werkelijkheid en zet de virtuele zonvakantie in de markt: een full senses ervaring die nauwelijks van een reguliere zonvakantie te onderscheiden is.

De virtuele zonvakantie is een geheel nieuwe en unieke manier van vakantie vieren. Je hoeft niet per se naar de Malediven of Curaçao om een echte zonvakantie te beleven, maar kan gewoon in Nederland blijven met alle voordelen van dien. In samenwerking met tech partij VR House uit Utrecht maakt WeFlyCheap.nl dit werkelijkheid.

Full senses ervaring Ruud Raaijmakers van WeFlyCheap.nl legt uit wat de ervaring inhoudt: "Wanneer je de Virtual Reality bril opzet, waan je je vrijwel direct in een vakantiewereld. Je kunt uren voor je uit staren naar het strand, je handdoekje neerleggen op het bounty strand en onder het genot van een cocktail genieten van het uitzicht. De wuivende palmbomen en de beweging van de zee zullen het gevoel van innerlijke rust geven."

"Wat is een zonvakantie zonder warmte? Inderdaad, niks! De infraroodlampen zullen ervoor zorgen dat jij gebakken zit wat betreft de temperatuur. Je zult af en toe de zweetdruppeltjes boven je lip moeten verwijderen, zoals je dat ook zou doen aan het strand. Ook aan het zeebriesje, de zonnebrandcrème, de zeegeur en een lekkere massage is gedacht”, aldus Raaijmakers.

ANVR voorzitter Frank Oostdam vindt het een prachtig initiatief en ziet veel mogelijkheden voor samenwerking. "Volgens ons is de virtuele zonvakantie dan ook een hartstikke mooie tool. Het een prima aanvulling voor consumenten ter oriëntatie en voorbereiding van hun vakantie of reis. Het kan bijna niet anders dan dat de reiziger hierdoor nog enthousiaster wordt om die vakantie of reis echt te willen gaan boeken en te beleven", zegt Oostdam.

De toekomst Ook Business Futurist Bart Gotte is razend enthousiast. "WeFlyCheap.nl biedt met dit initiatief een kijkje in de toekomst van vakantiebeleving. Door gebruik te maken van virtual reality krijgt de toerismesector een instrument in handen om veel meer vakantiegevoel te beleven dan de brochures en websites waarop we ons voorheen oriënteerden. Je kan je vakantiebestemming 360 º vanuit je luie stoel verkennen. Met behulp van zand onder je voeten, een gloeiende terrasverwarmer en een briesje door de haren is de beleving nauwelijks meer van echt te onderscheiden. Je krijgt gewoon zin om je vakantie te boeken. Het zou mij niet verbazen als organisaties hier slim op in gaan spelen door exotische bestemmingen aan te bieden vanuit de thuisplaat." 

“In de toekomst worden er nog allerlei gave functionaliteiten aan de virtuele zonvakantie toegevoegd”, vertelt Raaijmakers. “Denk aan excursies, het lezen van boeken, een kookworkshop of een potje beachvolleybal”.

Voor iedereen Een virtuele zonvakantie lost veel problemen op die lastig zijn voor de traditionele reisbranche. Ook voor mensen die normaliter minder makkelijk een zonvakantie kunnen boeken is nu een simpele oplossing binnen handbereik.

Mindervalide vakanties Op vakantie met een handicap is vaak niet vanzelfsprekend. Het boeken van een vakantie is meestal alleen mogelijk via een gespecialiseerde touroperator. Landstede Buitengewoon Reizen is een dergelijke aanbieder. Directeur Gerda van ‘t Land ziet wel toekomst in een virtuele vakantie voor mindervaliden. “Op deze manier kunnen we mensen die geen mogelijkheden meer zien om te kunnen vliegen, toch de ervaring geven die ze zoeken.”

Vliegen met vliegangst Vliegangst is verleden tijd. Je stapt namelijk niet meer in het vliegtuig en je hebt toch een complete en onbezorgde vakantie experience.

Mensen met een lager budget Voor veel hardwerkende Nederlanders met een kleine knip is het boeken van een vakantie naar bijvoorbeeld de Malediven onmogelijk. De virtuele zonvakantie is hiervoor de oplossing. Met een vanaf prijs van €49 voor een dagje naar de Malediven wordt een bounty vakantie voor iedereen haalbaar.

Onbereikbare plekken nu bereikbaar De virtuele zonvakantie maakt plekken bereikbaar die in de huidige wereld onmogelijk zijn om te bezoeken. Bijvoorbeeld:

  • De Romeinse overblijfselen in Palmyra, Syrië
  • De Twin Towers in New York, USA
  • Cuba vóór de Amerikanisering die gestart is in 2016

“En wat te denken van alle pareltjes op deze wereld die in de toekomst vergaan door menselijk geweld of natuurrampen. Deze zijn allemaal nog te bezoeken in de virtuele wereld”, volgens Raaijmakers.

Footprint De virtuele zonvakantie geeft gehoor aan de huidige klimaatdiscussie. Vliegreizen zijn hiermee namelijk verleden tijd, wat een uitermate groen effect heeft. “De virtuele zonvakantie is de groenste vakantie in pura forma. Vervuiling is verleden tijd. En omdat we van plan zijn om zoveel mogelijk met biologische leveranciers te werken wordt het nog groener. Een vakantie die uitermate goed past in de huidige tijdsgeest en perfect is voor iedereen die echt groener wil leven”, zegt Raaijmakers.  

Ongemakken op vakantie verleden tijd Daarnaast voorkomt de virtuele zonvakantie allerlei ongemakken die reizen normaliter met zich mee kan brengen. Angst voor terrorisme, visa, inentingen, berovingen, irritante verkopers en een langdurige oppas voor de huisdieren zijn allemaal geen issue meer. '"zorgeloos op vakantie gaan is nu dus echt mogelijk. En indien gewenst kunnen we er in de toekomst zo een paar opdringerige straatverkopers aan toevoegen voor de echte beleving", zegt Raaijmakers.

“De Tech branche is overtuigd dat een VR-ervaring het echte vakantiegevoel goed benadert. Zij zijn al heel ver om de virtuele zonvakantie nog reëler te maken dan deze al is. De bril is momenteel het grootste probleem. Onze partner VR House zit hier bovenop en ziet een toekomst met een VR lens, waarmee ook het probleem van de witte, niet gebruinde, vlakken rondom de ogen is opgelost", aldus een glimlachende Raaijmakers van Weflycheap.nl.

 
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!