Het kan: niet of nauwelijks iets weten over je eigen reisverzekering

Yes, we mogen weer! Lees hier alles over welke bestemmingen weer te boeken zijn

onderzoek reisverzekering

Het kan: niet of nauwelijks iets weten over je eigen reisverzekering

Persbericht | Zwolle, december 2017

Zwolle, december 2017 - Weet jij exact wat er onder jouw reisverzekering valt? Nee? Dan ben je zeker niet de enige. WeFlyCheap.nl onderzocht het* en wat blijkt: 40% van de respondenten blijkt niet of nauwelijks te weten wat er onder zijn of haar reisverzekering valt. Hoe kan dat eigenlijk?

Op de vraag hoe het kan dat men (te) weinig weet over zijn of haar reisverzekering, geeft 30% van de respondenten aan dat de informatie lastig te vinden is, laat 30% weten dat de beschikbare informatie onduidelijk is en antwoordt de overige 40% dat het hem of haar simpelweg niet interesseert.

Doorlopende reisverzekering

Daarnaast blijkt uit de cijfers dat bijna 80% van de respondenten een doorlopende reisverzekering heeft. Marlies Berghuis, verzekeringsadviseur bij Unigarant, geeft aan dat zij enkel een doorlopende reisverzekering adviseren wanneer een klant meer dan 23 dagen per jaar op vakantie gaat (gebaseerd op 1 persoon en de meest gekozen dekkingen). Wanneer je dit aantal dagen niet haalt, kan het interessant zijn om nog eens naar je doorlopende reisverzekering te kijken. Voor hetzelfde geld ben je te ruim verzekerd of heb je zelfs onderdelen in je pakket die niet (meer) van toepassing zijn.

Geen reisverzekering

Wat opvalt is dat 8% van de respondenten aangeeft geen reisverzekering te hebben, terwijl ze wel reizen. ‘Ik heb geen reisverzekering nodig, want ik heb een creditcard’ of ‘ik ga enkel weekendjes weg i.p.v. op een lange reis’ zijn vaak gehoorde reacties. Onze tip: ook in deze gevallen is het beter om verzekerd op reis te gaan! Een creditcard dient niet volledig als reisverzekering en ook tijdens weekendjes weg kun je terugvallen op je reisverzekering als er iets gebeurt. Berghuis: “Wij raden over het algemeen altijd een reisverzekering aan, met name omdat repatriëring - indien nodig - goed geregeld moet zijn. Dit kan, mocht het noodzakelijk zijn, enorme kosten met zich meebrengen.”

Check het!

Ruud Raaijmakers van WeFlyCheap.nl: “Ben je doorlopend verzekerd, maar ga je eigenlijk te weinig op reis? Heb je dekkingsgebied op ‘wereld’ staan, terwijl ‘Europa’ genoeg is? Of heb je wintersport meeverzekerd, terwijl je nog nooit op de latten hebt gestaan? Duik dan eens in je reisverzekering en zoek het uit. De meeste zaken zijn vaak makkelijk te wijzigen, waardoor je echt geld kunt besparen.”

 ——— EINDE BERICHT ———

Mis nooit meer een topdeal!