Expedia

Expedia

Expedia! Bijna iedereen in Nederland die weleens een hotel of een vlucht boekt heeft er weleens van gehoord. De Expedia Group is echter groter dan Expedia allen, zo zijn ook bv ook hotel.com, Trivago, Homeaway & Travelocity van de Expedia Group. Hieronder wordt alles verteld over Expedia wat je moet weten als klant. 

Wat is Expedia?

Zoals we hierboven vertelden is Expadia een gigantische reisonderneming uit de Verenigde Staten. De Expedia Group is een groot concern met vele labels zoals Trivago & Hotels.com, maar natuurlijk ook Expedia.com / Expedia.nl. Op Expadia.nl kan je vliegtickets, hotels, huurauto's & in samenwerking met het Duitse Alltours tegenwoordig ook pakketreizen boeken. 

Is Expedia betrouwbaar?

Expedia is zeker betrouwbaar. Je kan hier met een gerust hart een boeking maken voor een vlucht, een hotel of een huurauto. De prijsopzet van Expedia is transparant en je komt niet voor verborgen kosten te staan. Ook gebeuren er geen gekke dingen met je betalingen of met de gegevens van je creditcard. 

Expedia kortingscode

Expedia heeft voor hotelboekingen of voor een vlucht&verblijf vaak een actieve kortingscode. Op losse vluchten bijna nooit. Het is daarom voordat je een hotel boekt zeker slim om te kijken of je ergens nog een kortingscode kan scoren. Is er een knaller van een kortingscode, dan plaatsen wij deze zeker ook hier! 

Is Expedia goedkoop?

Expedia is in sommige gevallen zeker goedkoop. Helemaal als je een goede kortingscode te pakken hebt voor een hotel-only deal. Wat betreft vluchten is Expedia regelmatig een stuk duurder dan hetzelfde tickets op de website van de luchtvaartmaatschappij zelf. Dat is ook niet zo gek, want Expedia rekent geen boekingskosten. Ergens moet er natuurlijk wel geld verdiend worden en de marge op vliegtickets is erg klein. Dus wordt er vaak wat bij het tarief opgedrukt. 

Hieronder zie je dat je voor exact dezelfde vlucht bij Expedia €50 meer betaalt dan via de website van de luchtvaartmaartschappij zelf. In dit geval kozen we random voor een vlucht naar Bangkok vanaf Amsterdam. Dus goed vergelijken is een must!

Wij raden hiervoor altijd Skyscanner aan! Deze vliegticketvergelijker vergelijkt namelijk alle aanbieders. Dus ook de prijzen van de luchtvaartmaatschappijen zelf. 

Vergelijk hier alle vliegtickets!

Boekingsvoorbeeld Expedia 

 

 

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!