Zuid Afrika, wat denk jij? | Weflycheap

Zuid Afrika, wat denk jij?

Zuid Afrika, wat denk jij?

Wanneer je aan Zuid Afrika denkt .. Wat is dan het eerste dat je te binnen schiet?Armoede? Criminaliteit? Safari? Hitte? Natuur? Ik zal eerlijk zijn. Ik had werkelijk geen idee wat ik mocht verwachten. Mijn voorbereiding bestond uit malaria pillen, voldoende DEET, zonnebrandcrème, poncho’s en ik vroeg de verrekijker van mijn moeder te leen. (Nu ik dit zo lees, denk ook ik … Mmm, uiteenlopend?)

In het vliegtuig (met eindbestemming Johannesburg) zag ik medereizigers met donkergroene broeken, beige bodywarmers en wandelschoenen .. Onder 't mom van "Let's camouflage"!? Safari leek dus een verplicht onderdeel te zijn bij een bezoek aan Zuid Afrika? Geen zorgen! Kruger Park stond sowieso al op onze planning!

Jezelf thuis voelen! 

Onze eerste nacht verbleven we in een guest house (50 on Shephard Boutique) met een rieten dak. Op de een of andere manier vond ik dat ècht Zuid Afrikaans. Bij binnenkomst werd ik omarmd door de Afrikaanse inrichting. Een combinatie van natuurlijke kleuren en elementen, houten balken van het dak nog intact, een mix van dierenprints, rieten manden en prachtige accessoires. Neutraal, maar vooral érg knus! Ik voelde me thuis .. Alhoewel de straten van Johannesburg een andere indruk wekte. De huizen zijn voorzien van omheining, afrastering en prikkeldraad. Soms voor het aanzicht (“ik bewaak mijn huis extreem, dus kijk .. ik heb geld!) maar met name ontstaan vanwege criminaliteit. 

zuid-afrika

De natuur is één grote beleving!

Bij het openslaan van de deuren liep ik zo, via de veranda, de tuin in. De geuren van verschillende bomen en bloemen waren sterk aanwezig. Ik zag èn rook de natuur! De kleuren ó zo scherp, inclusief een strak blauwe hemel. Mijn zintuigen werden geprikkeld .. Zo ook mijn gehoor. De zang van de verschillende  vogels zorgde voor een tropisch gevoel! Eén grote beleving op zichzelf. 

zuid-afrikazuid-afrika

Disney werd werkelijkheid

De geleende verrekijker van mijn moeder zei waarschijnlijk al genoeg?! Safari in het Kruger Park, met als doel “The Big Five” spotten. Ik ging ervoor .. No mercy! Eenmaal door de poorten van het Kruger Park heen, ging standje "animals spotten" aan! Het was vroeg in de ochtend, lees 6.00 uur .. De zon kwam op en de lucht kreeg een geel/oranje gloed. Een prachtig begin van de dag.

Impala’s en Pumba’s werden gespot (ik zeg Pumba’s omdat Lion King toch écht mijn referentiekader is). De jeep reed rustig verder. Mijn haren wapperde in de wind, voor mijn gezicht en in mijn ogen .. Totdat ik ineens “ZEBRA!” hoorde. O my god! Op een afstand stonden er drie. Een tikkeltje té ver voor een goede foto. Toch schoot ik er eentje .. Just to be sure (niet wetende dat er zebra’s in overvloed zouden zijn). Een eindje verderop stonden ze langs de kant van de weg. Zo dichtbij! Kriebels in mijn buik! Wat een aanzicht! Ieder met zijn/haar unieke patroon aan strepen en o zó herkenbaar en opvallend tussen de struiken. 

De gids bracht ons vervolgens naar de nijlpaarden. Wat een relaxte dieren zijn dat! Ze chillde ‘m in een meer. Enkel en alleen hun flapperende oortjes waren zichtbaar (precies zoals ik me had voorgesteld .. op basis van Madagascar). Vogeltjes gebruikten hun hoofden als landingsbanen..Ik had de drang om uit te stappen, maar neeh .. hippo's zijn uiterst gevaarlijk!Het duurde niet lang of we zagen giraffen. Makkelijk te spotten door hun lengte en geel/bruine kleur! Wat een elegant dier. Hoe verder het park in .. Hoe meer giraffen, zebra's, nijlpaarden en olifanten we zagen. Zo ook gnoe's, buffalo's, een arend, impala's, krokodillen en bavianen. De wetenschap dat deze dieren in ’t wild leven maakte het zó bijzonder .. En zoveel anders dan een bezoek aan de dierentuin.

zuid-afrika

 

Hakuna Matatá!

Ow jawel hoor .. De taart mèt de kers erop werd geserveerd. Leeuwen en leeuwinnen, helaas op een afstand, waardoor de geleende verrekijker goed van pas kwam. Koning en Koningin! Hakuna Matatá after all .. We hadden geen zorgen! Op één na de Big Five gezien. De neushoorn ontbrak .. Op het laatste moment bracht de gids ons namelijk naar een locatie waar meerdere auto’s lang de weg stil stonden. We keken met z’n allen naar het hoge beige gekleurde gras. We keken naar een luipaard .. ? Mmm? Ineens stak het puntje van zijn staart boven het hoge gras uit .. Iedereen enthousiast! Ná een tijdje (safari-geduld is een schone zaak) .. Stond hij op. Hij bewoog zich sierlijk door het gras heen .. Wauw! Wat een vacht .. Zo typisch, zo katachtig! Weer ’n ervaring rijker.

Mis nooit meer een topdeal!