Header afbeelding

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika, een must see-bestemming voor velen. Terecht, want het land heeft zoveel moois te bieden! Denk aan de avontuurlijke wildparken zoals het Kruger National Park, Madikwe en Welgevonden. De beroemde wijnstreken zijn een reden op zich om naar Zuid-Afrika te gaan en Kaapstad, de favoriete stad onder veel toeristen, is trendy met uitstekende uitgaansgelegenheden én heerlijke stranden. Het rijden van de Garden Route, een bezoekje aan de Drakensbergen en Swaziland mogen ook niet ontbreken!

Vakantie Zuid-Afrika

Een vakantie naar Zuid-Afrika laat je kennis maken met een wonderlijke wereld. Tijdens een rondreis door Zuid-Afrika kom je oog in oog te staan met indrukwekkende dieren, bijzondere volkeren en ongeloofwaardige natuurverschijnselen. En dat allemaal op een afstand van slechts 11,5 uurtjes vliegen vanaf Amsterdam!

De hoofdstad van Zuid-Afrika: Kaapstad

Kaapstad kan niet overgeslagen worden tijdens je vakantie naar Zuid-Afrika. Kaapstad is één van de drie hoofdsteden van het land. Het is een veelzijdige stad waar van alles te beleven is! Zowel in Kaapstad als in de omgeving zou je jezelf weken lang kunnen vermaken. Kaapstad is een welvarende stad en staat vol met flats en dure hotels. Het échte Afrika gevoel zul je daar niet beleven. Daarvoor moet je op pad gaan naar de omgeving van Kaapstad. Boek bijvoorbeeld een tour naar één van de townships. Je wordt dan met een busje naar een achterstandswijk gebracht. Hier zul je met eigen ogen zien hoe gelukkig mensen kunnen zijn met ontzettend weinig bezit!

Een andere geschikte activiteit voor een dagtrip vanuit Kaapstad is een bezoek aan het stadje Hermanus, dat op 2 uur rijden vanaf Kaapstad ligt. Vanaf dit stadje ga je met een vissersbootje naar Robbeneiland, waar Nelson Mandela 19 jaar heeft vastgezeten. Bovendien spot je tijdens de boottocht duizenden pinguïns, zeehonden, walvissen en haaien. Wat je niet mag overslaan tijdens een bezoek aan Kaapstad is het beklimmen van de Tafelberg. Deze berg is één van de meest populaire toeristische attracties van heel Zuid-Afrika en de perfecte plek om van een zonsondergang te genieten. Je kunt de berg te voet beklimmen of met een kabelbaan omhoog.

Binnen een uurtje rijden vanaf Kaapstad ben je bij Kaap de Goede Hoop, ofwel ‘Kaap die Goeie Hoop’. Hier kan je een prachtige wandeling maken langs adembenemende kliffen. De struisvogels, bavianen en klipdassen zullen je vergezellen! Na een wandeling van 15 minuten sta je op het meest zuid-westelijke punt van Afrika. Geniet van het prachtige uitzicht over zee en spot walvissen en dolfijnen!

Zuid-Afrika - Kaapstad

Fun facts over Zuid-Afrika

  1. Zuid-Afrika heeft 3 hoofdsteden: één voor de bestuurlijke macht (Pretoria), één voor de wetgevende macht (Kaapstad) en één voor de rechterlijke macht (Bloemfontein).
  2. President Jacob Zuma heeft 6 vrouwen, 1 verloofde en 18 kinderen.
  3. Zuid-Afrika is 30 keer zo groot als Nederland, maar het heeft slechts 3 keer zo veel inwoners.
  4. Zuid-Afrika heeft 11 officiële talen: Afrikaans, Engels, Ndebele, Noord-Sotho, Sotho, Swazi, Tsonga, Tswana, Venda, Xhosa en Zulu.
  5. De taal 'Afrikaans' heeft veel overeenkomsten met het Nederlands. Alhoewel ze sommige dingen wel erg letterlijk nemen... Zo wordt een lift een 'hysbak' genoemd, een giraf een 'kameelperd' en patat 'aartappelskyfies'.
  6. Elke maand trouwen er minstens twee stellen bovenop de Tafelberg in Kaapstad.
  7. Jaarlijks bezoeken zo’n 22 miljoen toeristen Zuid-Afrika
  8. Zuid-Afrikanen drinken jaarlijks gemiddeld 239 glazen bier per persoon
  9. Een nationale lekkernij in Zuid-Afrika is Biltonggedroogd vlees met kruiden

Rondreis door Zuid-Afrika

Een rondreis door Zuid-Afrika: spot de Big Five tijdens een safari door het Kruger National Park, ga duiken met witte haaien in Gansbaai, of maak een vrije val van de 216 meter hoge Bloukrans Bridge. Een rondreis door Zuid-Afrika is weggelegd voor echte waaghalzen. Maar ook voor de minder gedurfde reizigers is dit de ideale vakantiebestemming. Een vakantie in Zuid Afrika biedt inspanning en ontspanning ver van huis. Een vakantie in Zuid-Afrika is kennis maken met een land met totaal verschillende landschappen. Van woestijnen tot tuinroutes en van wijngaarden tot imposante ravijnen. Tegelijkertijd is het opmerkelijk om aan de andere kant van de wereld, in een land dat geen echte winters kent, zoveel vertrouwde dingen tegen te komen.

Zuid-Afrika, op safari!

Wat je gegarandeerd zal doen tijdens je rondreis door Zuid-Afrika is een safari op zoek naar wild. Buffels, giraffen, leeuwen, zebra’s, luipaarden, olifanten, hyena’s en neushoorns, je hebt ze hier allemaal! Een absolute must is daarom het Kruger National Park. Dit nationale park is bijna even groot als 2/3 van Nederland! Je hebt minstens 2 dagen nodig om van al het moois te genieten. Terwijl je met je camera buiten de jeep hangt, lopen de olifanten op enkele meters afstand, drinken de giraffen uit de rivier, en zijn de leeuwen op jacht naar hun prooi. Dit is een ervaring om nooit te vergeten

Een andere must-do tijdens je rondreis is een bezoek aan de stad Durban. Hier kan je uitgebreid genieten van warme temperaturen op het strand, kan je een gokje wagen op een surfboard of kan je tijdens een duik de Afrikaanse onderwaterwereld bewonderen. Vanuit Durban kan je een uitstapje maken naar de Drakensbergen. Van dagtochten tot 13-daagse hikes: er is voor iedereen een geschikte manier om dit bijzondere gebergte te verkennen

Tot slot is ook Johannesburg een echte must voor je rondreis. Boek een township tour naar de beroemde wijk ‘Soweto’. Hier zul je geconfronteerd worden met de heftige geschiedenis van Zuid-Afrika. Erg indrukwekkend!

Zuid-Afrika - Kruger National Park

Zuid-Afrika als zonbestemming

Zuid-Afrika leent zich prima om wat zonnestralen mee te pakken. Zuid-Afrika heeft gemiddeld 9/10 zonuren in de zomervakantie. De mooiste stranden om heerlijk te relaxen zijn Sodwana Bay, Llandudno Beach en Clifton Beach. Alledrie zijn het mooie uitgerekte stranden waar je heerlijk kunt vertoeven. Ook ideaal natuurlijk wanneer je op een roadtrip bent en je een dagje even niets wilt doen. 🙂

Beste reistijd Zuid-Afrika

Wat de beste reistijd van Zuid-Afrika is, hangt er vanaf waar je voor komt! Een rondreis Zuid-Afrika kan in principe het hele jaar door, maar de lekkerste temperaturen vind je van oktober tot en met april. In juli en augustus is het hier winter. Deze periode is kouder (17 °C), maar het is wel de beste reistijd voor het spotten van wildlife! 

Reisadvies Zuid-Afrika

  • Voor een vakantie naar Zuid-Afrika heb je geen visum nodig. Bij aankomst krijg je een Visa-on-Arrival die 90 dagen geldig is.
  • De vaccinaties die aangeraden worden als je op vakantie naar Zuid-Afrika gaat (voor een verblijf korter dan 3 maanden) zijn DTP (difterie, tetanus en polio) en hepatitis A (besmettelijke geelzucht). Alhoewel hepatites A alleen wordt aangeraden als er wordt gereisd onder primitieve omstandigheden.
  • Malariatabletten worden aangeraden tijdens een verblijf in het oosten van Zuid-Afrika, inclusief het Kruger National Park.
  • Zorg dat je paspoort op de datum van terugkomst nog minstens 6 maanden geldig is
  1. Home
  2. zuid-afrika
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.