Zuid-Afrika, love at first sight | Weflycheap

Zuid-Afrika, love at first sight

Zuid-Afrika, love at first sight

Yes een nieuwe baan! Heerlijk om dat te kunnen zeggen en om weer plannen te kunnen maken... en dus ook weer over reizen na te denken. Zullen we aankomend jaar weer een reis maken naar het favoriete Afrika? Waarom Afrika mijn hart heeft gestolen en ik hier misschien wel het liefst over schrijf? Lees snel verder.

Als ik deze tekst typ denk ik ook terug aan de oma van mijn vriend. Helaas kwam ze te overlijden tijdens onze reis. We gingen terug om bij het afscheid te kunnen zijn. Een maand later hadden we het voorrecht om onze reis te kunnen vervolgen. Op meerdere fronten dus een zeer bijzondere trip.

Total package

Als je naar Zuid-Afrika gaat, beloof me dan dat je ook Kaapstad aandoet. Ga minstens een dag ronddwalen en vergeet daarbij zeker V&A Waterfront niet, de bruisende haven van Kaapstad. Voor de sushi liefhebbers, ga s'avonds daar eten bij Willoughby's & Co. Kies een heldere dag uit om van het unieke uitzicht op de Tafelberg te genieten en rij zeker Kaap de Goede Hoop. Wauw, wat een vergezichten! Onze eerste ervaring met de prachtige natuur van Zuid-Afrika, walvissen in de verte, pinguïns op de rotsen en nieuwsgierige apen... een route om niet te vergeten. Voor ons heeft Kaapstad the total package en we gaan er zeker nog eens terug. Ook voor die sushi!

Afrika

De wijn is fijn

Dan te bedenken dat Kaapstad nog maar het begin was van onze reis. Ben je een echte Bourgondiër? Dan is de wijnroute in Zuid-Afrika je op het lijf geschreven. Heerlijke wijnhuizen (tip: pak de fiets ;-)) waarbij je met een wijntje en kaasje in de hand uitkijkt over de wijnranken en soms in de verte nog de Tafelberg ontdekt. We hebben geslapen in de dorpjes Paarl en Stellenbosch, waar je overigens ook heerlijk kunt eten. Zo aten we bijvoorbeeld bij een Milanees. Jammer dat ik de naam niet meer weet, want het was absurd goed. Een nachtje Hermanus hebben we gedaan om walvissen voor de kust te zien zwemmen, maar ga zeker de boot op als je nog budget hebt!

Afrika

Go wild!

Camera met zoomlens... check! Al snel stond het Krugerpark, als meest bekende wildpark van Zuid-Afrika, op onze reisplanning. Onbeschrijfelijk wat die nieuwe ervaring met je doet. Totale euforie toen we samen in de auto zaten en de luipaard ons 'Big Five projectje’ compleet maakte. Serieus, we hebben zitten juichen hoor! Verblijf je een paar dagen? Ik raad aan om zelf rijden af te wisselen met een georganiseerde tour. Echt vermoeiend om hele dagen te moeten rijden en turen tegelijk.

Kies daarnaast voor de wat minder bekende weg en bezoek Addo Elephant Park. De naam zegt het al, je wordt steeds getrakteerd op grote kuddes olifanten bij waterplaatsen. Een tafereel waar je uren naar kunt kijken. We sliepen aan de rand van het park. Stel je eens voor: je wordt ’s ochtends wakker en aan de horizon van het uitgestrekte gebied zie je groepen olifanten aan hun ochtendritueel beginnen. Zal ik een geheim verklappen? Wij zijn sinds die reis nooit meer naar een dierentuin geweest ;-)! Dat kan toch alleen maar tegenvallen?

St. Lucia, UNESCO werelderfgoed, is ook zo’n een gave plek waar het meer en de zee enkel gescheiden worden door het strand. Nijlpaarden, krokodillen, zeearenden, vlinders... ik kan een pagina vol schrijven met wat je in dit gebied kan gaan zien.

Afrika

Afrika

Gevalletje nooit meer naar huis

Ik kan nog zoveel meer vertellen, dus dit land gaat zeker nog eens onderwerp worden van een blog. Zuid-Afrika is een top bestemming om Afrika te gaan ontdekken. De bevolking is lief, de natuur prachtig, je kunt er perfect rondreizen en genieten van het eten en de wijntjes. Let wel op, zodra je verliefd wordt wil je meer van dit continent gaan zien. Alvast veel plezier met plannen!

Afrika

Afrika

Mis nooit meer een topdeal!