Header afbeelding

Zonovergoten Zakynthos

Prachtige vergezichten, Naviago Beach, de Blue Caves, je vindt het allemaal als je bij Google ‘Zakynthos’ intypt. Een onontdekte parel is Zakynthos al lang niet meer, maar toch is het door velen nog niet bezocht. Met deze blog wil ik jullie laten zien dat Zakynthos smaakt naar meer. Ik wil me hierbij richten op mijn persoonlijke hotspots en niet op de toeristische trekpleisters die bij de reisliefhebbers al bekend zijn. (Die je overigens absoluut moet bezoeken!)

Vassilikos

Voor het eerst samen met mijn vriend op vakantie en meteen naar een diamant in de Ionische zee, Zakynthos. Wij verbleven in Vassilikos. Dit ligt helemaal in het zuidoosten van Zakynthos, in nabijheid van verschillende mooie zandstranden zoals Banana Beach, Porto Zoro en Gerakas. Met name Gerakas, in het uiterste zuidoosten, en Dafni Beach staan bekend om de Caretta-Caretta schildpadden waar zij hun eieren leggen.

Beide stranden zijn vanaf Vassilikos goed te bereiken met een scooter, quad of auto. Velen vinden Dafni Beach het mooiste eiland van Zakynthos, maar voor mij is vooral de rit er naar toe het meest indrukwekkend. Waar wij beschikten over een trage quad, was het nog al een uitdaging om die stijle wegen te trotseren.

Eenmaal naar beneden denk je het ergste gehad te hebben, totdat je ziet dat de bochten over het algemeen niet beschikken over een vangrail. Van de stoere Natanja was niks meer over en ik had mij de ergste klif scenario’s al voorgesteld. Al met al was, achteraf, de rit er naar toe en het strand zelf meer dan de moeite waard.

(Deze foto is overigens genomen nadat ik met knikkende knieën de tocht overleefd had en ik op vlak stuk durfde te rijden).

Zakynthos

De verderop gelegen stranden bij o.a. Laganas en Kalamaki staan ook bekend om de broedplaatsen van de Caretta-Caretta schildpadden. Hier een boothuren en rondvaren om de schildpadden te ontdekken is ook een absolute aanrader! Na 2,5 uur varen om het privé eiland Cameo Island en de Keri Caves, mochten we dan toch dicht bij de kust van Laganas schildpadden spotten (YES!).

Porto Limnionas

Op veel blogs las ik niks over Porto Limnionas. Pas toen ik voor de 100e keer op internet op zoek ging naar hotspots in Zakynthos, kwam ik dit tegen. Meteen heb ik deze toegevoegd aan mijn ‘to do list’, waar mijn vriend overigens niks op in te brengen had. Nu zijn we beiden wel wat verwend met snorkelervaringen op Bonaire en in het Great Barrier Reef, maar snorkelen leek ons wel wat. H

et bijzondere aan Porto Limnionas is onder andere het verschil in kleuren water vanaf verschillende kanten gezien (zie foto) en de weg er naar toe. Deze weg voert je door authentieke bergdorpjes en geef je prachtige vergezichten over de Ionische zee. Wees er wel voor 10 uur als je op een bedje wil liggen (3 euro per bedje). Als er geen bedjes meer zijn is het ook prima om een plekje te zoeken onder aan de trap.

Zakynthos 5

 

Stathmos Greek Taverna

Dat het woord Taverna voor ons onbekend was, wil uiteraard niet zeggen dat het voor jullie zo is. Echter leerden wij deze vakantie dat een taverna een (kleine) eetgelegenheid is die doorgaans eten uit eigen land serveert.

Nu viel ons ook op dat er in elke straat meerdere Taverna’s zijn, maar onze favoriet was absoluut Stathmos uit Zakynthos Stad. Niet perse omdat we daar streekproducten gegeten hebben, maar omdat we daar de lekkerste pasta ooit gegeten hebben. Deze verse tonijnpasta smaakte naar meer, maar het geheim van de kok bleef in de keuken.

Zakynthos 3

Zakynthos 2

Tranakas Bakery and Coffee:

We hadden specifiek gezocht naar een hotel met ontbijt. Het vrolijke en vroege ochtendhumeur is ons niet gegeven en praktisch rollen uit je bed naar het ontbijtbuffet, dat leek ons wel wat. Helaas was dit ontbijt niet meer dan een paar harde broden met warme jam en melk met cornflakes. Dit verbeterde ons ochtendhumeur alles behalve. Andere vakantiegangers zagen ons worstelen met het ontbijt en raadden ons de onderstaande bakkerij aan. Hier had je verse broodjes en de lekkerste cappuccino (als ik mijn vriend moet geloven tenminste). Het is een echt familiebedrijf waarbij ze allemaal erg lange dagen maken. Ondanks dat begroetten ze ons elke ochtend even vriendelijk en maakten altijd even een praatje. Naast verse broodjes kun je hier trouwens ook terecht voor taart en eigengemaakte ijsjes.

Zakynthos 4

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. zonovergoten zakynthos
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.