Header afbeelding

Zo ga je voorbereid naar India

En maak je de reis van je leven!

Een land dat anders is dan alles wat je daarvoor hebt gezien. Een simpele vakantie zal het niet worden, maar de reis van je leven wél! India is een prachtig land, maar er zijn wel wat dingen waar je op moet letten om jouw reis zo goed mogelijk te laten verlopen. Lees deze tips zodat je zorgeloos en veilig kunt genieten tijdens je verblijf.

India: vies, druk en arm

Om meteen met de deur in huis te vallen: India is vies vergeleken met alles wat je gewend bent in ons goed geregelde landje. Kijk niet raar op van leidingen die open en bloot langs de straat liggen of zwervers die al maanden langs de kant van de weg leven. Het land wordt ook wel gezien als het (en dit is nog netjes gezegd) minst hygiënische land van de wereld. Daarom is het naast de vaccinaties Hepatitis A en DTP, slim om ook de vaccinatie Buiktyfus te nemen. Onderschat de werking van ontsmettende handgels of doekjes ook niet! Laat de moeilijke verschillen met wat je gewend bent je niet tegenhouden. Het is een bijzondere en leerzame ervaring om een kijkje te nemen bij de locals en respect te hebben voor hun manier van leven. Als je dit ervaart zie je ook dat het een zegen is dat wij gezonder leven door de schone omgevingen in ons land.

Er zijn veel bedelaars in het land, vooral in de drukke en benauwde hoofdstad Delhi, die onderdeel zijn van bendes. Dat betekent dat als jij geld geeft aan bedelaars, deze later op een stapel wordt gelegd en de bedelaars zelf er maar weinig van terug zien. Het zien van deze arme mensen is hartverscheurend. Ik heb meegemaakt hoe kleine kindjes achter mij aan renden voor geld dat ik ze niet kon geven. Dit is heel confronterend. Het beste wat ik denk dat je kunt doen is eten geven. In de hoop dat deze mensen het ter plekke opeten en niet met de rest van de bendes hoeven te delen. Als je dit meemaakt, praat er dan over met je reisgenoot of iemand die je vertrouwt. Dit kan meer impact op je hebben dan je denkt. Omdat de grote steden in India gevaarlijk druk zijn moet je goed letten op je spullen, en nog belangrijker, jezelf. India was onderdeel van het Britse Rijk en dit betekent dus ook dat de voertuigen aan de linkerkant van de wegrijden. Ook op de wegen is het weer veel minder goed geregeld dan je waarschijnlijk gewend bent. De auto’s, scooters, riksja’s en tuktuks halen elkaar op de meest gevaarlijke momenten in en het zal je vast gebeuren dat je eenaantal keer denkt ‘’Ik ben al tien keer bijna dood geweest’’. Geloof me, ze doen dit vaak en ze zijn er echt goed in. Laat het roekeloos rijden aan hen over en probeer te genieten van je bijzondere uitzicht.

Extra tip: kijk tijdens de weg oversteken uit en doe de ritsen van je tas allemaal aan één kant. Als je een rugtas gebruikt, hang dan één band over je schouder en houdt je tas met beide handen vast als je in een drukke straat loopt. Doe dit vooral ’s avonds want dan kan het vaak pikkedonker zijn op de straten.

India: heel veel reizen

India is geen land dat je in één reis doet. Het leven in de drukke steden en de kleinere dorpjes zijn erg verschillend en beide belangrijk om te ervaren. Als je van plan bent om een paar weken of maanden in dit land te reizen raad ik je aan om de afstanden niet te vergeten. Zelf denk ik hierbij aan de afstand tussen het vliegveld en een dorp waar ik moest zijn. De lokale mensen van het dorp vertelde ons dat dit niet zo ver was. Als je dat te horen krijgt nadat je er een aantal vluchten op hebt zitten ben je toch wel opgelucht. Maar als Nederlander is een klein stukje rijden niet meer dan één uur. Laat staan dat het überhaupt dicht in de buurt komt van een uur. Het bleek een jeep tocht van 3,5 uur te zijn. Eerst op een drukke weg waar ik dus die bijna doodervaring had (!), maar wel een interessant uitzicht. En daarna op wegen met gaten erin en met veel bochten, omhoog, richting de bergen. Je wordt tijdens zulke reizen vaak verrast. Het is niet altijd een leuke verrassing, maar dat zorgt ervoor dat het één groot avontuur blijft. Mijn tip is daarom: sta open voor deze gebeurtenissen. Maak je reis zo mooi mogelijk door rustig aan te doen zodat je volop kan genieten van alles om je heen.

Respect tonen in India

Vrijwel in het hele land, maar toch wel vaak de religieuze plekken, wordt het zeer op de prijs gesteld om kleding te dragen die de schouders en de knieën bedekken. Voor de vrouwen wordt dit aangeraden om altijd te doen. Ik raad het aan om sowieso te doen, of je nu een man of een vrouw bent. Je bent tijdens je reis te gast in een land en hiermee kun je een stukje respect tonen. Dit geldt natuurlijk niet alleen in India, maar in elk land dat op je bucketlist staat.

‘’Oeeh dat ziet er lekker uit!’’

Het is heel aantrekkelijk. Je loopt in een drukke straat en al die eettentjes langs de kant waar die verrukkelijke nieuwe geuren vandaan komen trekken je aandacht. Dat was je doel voor deze reis: een keertje écht pittig eten ervaren, iets kopen waar die heerlijke kruiden in zijn verwerkt en de rijke smaak proeven die in niets lijkt op de zogenaamde pakjes die je thuis in de supermarkt koopt. Ik snap je droom, het klinkt allemaal heerlijk, maar ook te mooi om waar te zijn. In Nederland vertrouwen we restaurant op veiligheid en hygiëne, helaas moet je hier goed mee oppassen in India. Als je dan toch graag eten wilt kopen van de locals kan dit eigenlijk alleen als het gekookt, gebakken of gefrituurd is. Neem dit heel serieus en vermijd rauw voedsel. Eet het gewoon niet tijdens je reis. Kies ook niet voor eten van buffetten dat al de hele dag in de zon heeft gelegen. Keep it safe.Leuk weetje: toen ik op een zondagmiddag bij lokale Indiërs in huis zat kregen we gefrituurd eten en warm water. Mijn eerste reactie was, verwend mens dat ik ook ben, ‘’dat ga ik écht niet opdrinken’’. Mijn nieuwsgierigheid won het van mijn gewoontes (de goudentip in dit land, believe me) en ik vroeg waarom ik heet water in een glas kreeg.Het was gekookt water. Zodat ik, als het weer was afgekoeld, het veilig kon opdrinken. Én ze gaven het direct na het koken aan ons als teken om te laten zien dat ze ons schoon waterhadden gegeven. Als dat niet netjes en respectvol is…

Na het voorbereiden, geniet!

Wees niet bang of zenuwachtig, maar op je hoede als deze reis gaat beginnen. Een nieuw land met een onbekende cultuur kan weleens de reis van je leven worden. Geniet van alle mooie dingen die India je kan brengen. De gastvrijheid van de mensen, het kennismaken van nieuwe smaken, kleurrijke vlaggetjes en kransen, en nog zoveel meer. Neem het allemaal in je op en houdt het vast. Dit wil je nooit meer vergeten.

Nog meer interessante weetjes India:

- Van 1858 tot 1947 werd het land geregeerd als onderdeel van het Britse Rijk. Een geweldloze opstand door onder andere Gandhi, zorgde voor de weg naar onafhankelijkheid.- Wetenschappers denken dat India tussen 2020 en 2030 het land met de meeste aantal inwoners ter wereld zal worden. Nu is deze plek nog gegeven aan China.- Muziek, dans en kleur is erg belangrijker in deze cultuur en dat is duidelijk terug te zien tijdens het jaarlijks terugkomend Holifeest. Een lentefeest dat in de maand maart gevierd wordt. Tijdens het feest draag je witte kleren en gooit iedereen verschillende kleurpoeders op elkaar. Het kleur spektakel is zo bekend dat we het later in die maand ook in Nederland vieren.- De hoofdstad van India is New Delhi, maar de grootste stad van het land is Bombay.- In India betaal je met de Indiase roepie. 1 Indiase rupee (INR) is 0,0127610167 euro…- De bewoners van het land spreken onderling veelal Hindi, maar de mensen kunnen ook erg goed Engels spreken. Dit leren de kinderen al vanaf jongs aan op school.

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. zo ga je voorbereid naar india
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.