zakynthos het mooiste griekse eiland

Hoogtepunten van Zakynthos

Het mooiste Griekse eiland

Met een quad reden we door de bergen van Zakynthos om na afloop te stoppen voor een prachtig zandstrand om een verfrissende duik te nemen in de prachtige azuurblauwe zee. Zo zagen onze dagen eruit. Overdag avontuur en aan het eind van de middag ontspanning op het strand. Fantastisch! Voor ons is dit dé juiste combinatie voor dé vakantie. 

Rots, Zakynthos, Griekenland

Rotswand met uitzicht over zee

Waarom een vakantie naar Zakynthos? 

We hebben al een aantal Griekse eilanden bezocht en ook Cyprus is inmiddels van ons lijstje gestreept, maar Zakynthos was toch echt de absolute topper. Waarom? Omdat er werkelijk alles mogelijk is. Wij wisselden onze dagen af met avontuur en luieren. We verbleven in Laganas in Janno Beach Appartementen, een fijne accommodatie gelegen aan het strand. Even geen zin in zand? Dan namen we een duik in het zwembad om vervolgens na een uurtje weer te verkassen naar het strand. Een locatie als deze hebben we nog niet weer gehad. Die rustige dagjes bevielen erg goed. Maar na een paar dagen begin ik vaak wat onrustig te worden. Dan ga ik me afvragen: ‘’wat bevindt er zich achter die bergen en wat is er nog meer te zien?’’ 

Tip: boek je hotel op Zakynthos hier!

Quad huren op Zakynthos 

Op het moment dat ik tegen mijn man begin over iets met vier wielen en veel pk’s dan is hij niet meer te houden. Op een middag was hij opeens verdwenen van het strand om vervolgens een uur later razend enthousiast het strand op te stormen met de mededeling: "we moeten nú gaan, ik heb een quad gehuurd." Ik, control freak die ik ben dacht meteen: "uh, ik wilde nog een route uitstippelen." Maar om de pret niet te drukken trok ik snel wat kleren aan en we vertrokken met een grote stofwolk van het terrein. 

Brug, Zakynthos, Griekenland

Brug naar Agios Sostis

Ga eens links waar iedereen rechts gaat

We zijn gewoon gaan rijden, en wat was het gaaf! We reden door dorpjes, passeerden oude boerderijtjes en zijn uiteindelijk gestrand in Zante Town (de hoofdstad). Hier hebben we heerlijk gegeten en zijn nog even door de haven gereden. Het is een prachtige stad met heerlijke restaurants gelegen aan een enorme haven. Het leuke aan deze dag was dat we geen plan hadden en toch hele leuke dingen hebben gezien en door plaatsjes zijn gereden waar we met een route waarschijnlijk niet waren gekomen. Neem gewoon ergens een afslag en zie waar je uitkomt. Zo houd je het avontuur er een beetje in! 

Een mooie route langs de hotspots van Zakynthos

We startten bij Comeo Island, dit is een prachtig eilandje dat je gewoon gezien moet hebben. Vervolgens reden we door naar Lithakia, Kiliomeno, Agias Leon, Exo Chora, Maries en we stopten even bij het haventje van Porto Vromi. Dit is behoorlijk afgelegen, maar waanzinnig mooi en zeker de moeite waard om even naartoe te rijden. Ons einddoel was Navagio Beach met het uitzichtpunt op het bekende scheepswrak. Dit was even zoeken maar uiteindelijk hebben we het gevonden. Adembenemend mooi, echt ik kan er niets anders over zeggen. Het is in het echt nog mooier dan op de foto’s. 

Shipwreck Beach, Zakynthos, Griekenland

Shipwreck beach

Mooiste plekjes van Zakynthos

We zijn 's avonds ook nog een keer naar Keri gereden. Daar bevindt zich het Lighthouse. Hier kun je de zon op z'n mooist zien ondergaan! Onderweg passeer je lokale restaurantjes waar je bij zonsondergang typisch Grieks kunt eten. 

Overweeg je een vakantie naar Zakynthos? Boek dan absoluut een boottochtje langs de Blue Caves met als eindbestemming het scheepswrak. Hier mag je even een half uurtje van boord en kun je echt op het strand van het scheepswrak komen (deze is alleen te bereiken met een boot). Even een tip: boek deze tochtjes niet direct aan het strand. Hoe verder je van het strand af boekt, hoe goedkoper je uit bent. 

Shipwreck Beach, Zakynthos, Griekenland

Shipwreck beach met helderblauw water

Ik kan hier nog heel wat pagina's vol typen over Zakynthos, want het was namelijk mijn mooiste vakantie ooit. Maar ik zal er nog één ding over zeggen en dat is: GA!!! Bezoek het eiland en ga het met eigen ogen zien. Het is absoluut de parel onder de Griekse eilanden. 

Geniet!

Bestemmingen

Waanzinnige Zakynthos deals

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!