zakynthos een kijkje in mijn vakantie

Zakynthos, paradijs op aarde

Google maar eens ;)

Een paradijs op aarde is Zakynthos zeker en toen de reis dan ook geboekt was sprong ik een gat in de lucht, eindelijk! Dit eiland stond al jaren op mijn lijstje en als je Zakynthos googlet dan word je overspoeld door de turquoise zee en voornamelijk shipwreck beach. En ja, het lijkt zo onwerkelijk maar ik mag je persoonlijk vertellen dat het plaatje geen illusie is en het zelfs in het echt nog intenser is. Het gevoel wat ik krijg op dit soort momenten zou ik omschrijven als vrijheid, intens geluk, trots en het geeft een enorme kick. Ik koester deze momenten en koester mijn passievoor reizen en het vastleggen daarvan. Toen de dag aanbrak dat we met een auto rond zouden gaan toeren kon ik niet wachten om het uitzichtpunt van shipwreck beach met eigen ogente mogen ervaren. Eenmaal daar aangekomen en de auto geparkeerd te hebben stap ik de auto uit, wat een prachtig uitzicht en dit was nog niet eens het uitzicht op shipwreck beach. Om dat punt te bereiken moesten we een stukje lopen en klimmen in de hitte maar het was zeker weten de moeite waard. ‘We zijn er!’ riep ik met al mijn enthousiasme tegen mijn moeder en mijn zusje en daar stonden we dan aan de afgrond met een paradijselijk uitzicht. Jep, mijn hoofd sloeg op hol en ik wilde de prachtigste plaatjes schieten. Na een tijdje daar rond gelopen te hebben besluiten we om weer terug te gaan en wat andere plekken te gaan spotten.

Shipwreck beach Zakynthos

Zakynthos uitzichtpunt

Wandelend met mijn mama en mijn zusje door de bergen werd mijn aandacht getrokken door een man die in alle rust op de rots op de foto zat. Dat plaatje bracht meteen mijn hoofd op hol en ikmoest en zou ook een gave foto maken op deze plek. Ik vond het zo mooi om te zien hoe die man in alle rust een tijdje op deze rots zat maar tegelijkertijd dacht ik wanneer gaat hij nou wegzodat ik op deze prachtige plek een foto kan maken. Wat een egoïsme van mezelf dacht ik nog. Zo blij als een klein kind bekijk ik met al mijn enthousiasme uiteindelijk de foto's die er gemaakt zijn. Wat gaaf en wat ben ik blij met het resultaat! We verlaten ook deze prachtige plek en stappen de auto in. Eenmaal thuis in Nederland besefte ik mij dat ik zoveel respect had voor die man. Geen idee wie je was maar het was zo mooi om te zien hoe je in alle rust op die rots zat en mij een mooie herinnering gaf, kon ik dat maar dacht ik.

Zakynthos uitzichtpunt

Snorkelen en zwemmen op Zakynthos

Als ik één nadeel mag noemen van mijn passie voor reisfotografie dan is het toch wel dat ik soms te veel door de lens leef. Maarja, tegelijkertijd besef ik wel dat een fotograaf de wereld met andereogen bekijkt en ik graag hierin mijn creativiteit uit. En de uiteindelijke foto’s geven mij ook herinneringen voor het leven. Zakynthos heb ik niet alleen vanuit de auto beleefd maar ook zijn wemet een boot op pad geweest om in de turquoise zee te snorkelen en de schilpadden te spotten. Jep, we hebben schilpadden gespot en wat zijn ze prachtig. De boot tocht startte bij Cameo Island, het trouw eiland en vaart vervolgens door naar Turtle Island en verschillende grotten. We maakte een paar stops waar we konden zwemmen en snorkelen en wat keek ik mijn ogen uit. Het zeewater is zo helder, het lijkt wel een zwembad. Het was eigenlijk weer voor het eerst dat ik kon genieten van een boot tocht want eerdere boot tochten werd ik de laatste jaren helaas zeeziek. Als de boot na elke stop weer rustig verder vaart wapperde ik met mijn beentjes over de rand van de boot, hangend boven de kleine golfjes die ik net niet kon aanraken. Het zout op je huid wat opdroogt en de warmte van de zon vind ik heerlijk, kan ik hier niet voor altijd blijven? Ik zou een complete reisgids kunnen maken en Zakynthos vanuit elk punt vastleggen, wat een droom. Wakker worden, je gaat woensdag weer naar huis en gaat als het goed is nog genoeg avonturen beleven want al is Zakynthos een paradijs op aarde, er is nog zoveel om te zien.

Snorkelen en zwemmen op Zakynthos

Bekijk hier mijn instagram pagina voor al mijn reisfoto's

Bestemmingen

Waanzinnige Zakynthos deals

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!