Yogyakarta, Indonesië | Weflycheap

Yogyakarta, Indonesië

Yogyakarta, Indonesië

Na Singapore en Sydney was het tijd om (eindelijk) weer terug te gaan naar Yogyakarta. Ik ben hier eerder 2 weken geweest en nu nogmaals 2 weken dus ik heb hopelijk wat nuttige tips. In deze blog ga ik het over de bezienswaardigheden hebben en een kleine hotel aanrader die je zeker niet mag overslaan als je hier bent!

Yogyakarta

Yogyakarta ligt midden op het eiland Java en is de hoofdstad van de bijzondere provincie Yogyakarta. De stad is gelegen aan de voet van de vulkaan Merapi. Yogyakarta is een echte studentenstad, het telt daarom ook zo’n 30 universiteiten. Door de vele universiteiten en dus ook studenten telt de stad veel gezellige en leuke tentjes waar je goed kunt eten en drinken. Ga je naar Yogyakarta, respecteer het geloof en zorg dat je jezelf niet té bloot kleedt als respect voor de medemens.

foto-1-3  

Wat te doen

Houd je van winkelen? Bezoek Ambarrukmo Mall en Hartono Mall. De laatste is nog niet zo heel erg lang klaar. Dit winkelcentrum is gebouwd door de rijkste meneer/familie van Indonesië en dat kun je wel zien ook! Beide absoluut een bezoek waard. Malioboro is ‘de’ straat van Yogyakarta waar je ook veel winkeltjes zult vinden.

Zin in geschiedenis en tempels? Natuurlijk mag je de tempels Borobudur en Prambanan niet overslaan! Het kraton en Fort Vredenburg zijn ook zeker interessant en indrukwekkend gezien de geschiedenis.

foto-2-3foto-3-3

Voor te exploren raad ik vulkaan Merapi, mocht je dat natuurlijk leuk vinden, je kunt hier met een touring gids en een terreinwagen omhoogklimmen. Voor een prachtig uitzicht en een topplaatje moet je naar Kalibiru en/of Bukit Isis gaan. Stukje rijden maar dan heb je ook zeker wat! Houd je er van dieren? Bezoek dan Wildlife Rescue Centre Yogya, je kunt hier (als het goed is) ook vrijwillig helpen de dieren te verzorgen.

Er is nog zoveel meer te doen en te zien maar dit lijkt me al een goed begin mocht je naar Yogyakarta gaan!

foto-4-2

Hotels

Momenteel verblijf ik in een homestay (die ik niet zal aanrader) maar wat ik je wel absoluut ga aanraden zijn deze twee hotels. Beide totaal anders. Het prachtige, budget maar luxe Ibis Styles Yogyakarta hotel ligt midden in het Malioboro gebied. Het hotel heeft praktische, leuk ingerichte kamers met een lekkere douche. Dat heb je in zoveel hotels… maar! Dit hotel heeft een prachtig dakterras met een heerlijk zwembad waar je wel een dagje kan vertoeven. Je kunt hier tevens ook goed eten bestellen, helaas wel een beetje aan ‘de duurdere’ kant dan gemiddeld maar ja wat wil je anders op een dakterras!?

Zoek je een goed hotel maar dan met Javaanse sfeer en looks? Boek dan bij Puri Artha! Dit hotel ligt prima gelegen en voor een klein bedrag zal de taxi je overal naartoe brengen. Het mooie aan dit hotel is de Javaanse look die het hotel heeft met veel prachtige houtwerken. Kamers zijn prima, groot en perfect voor korte of lange verblijven. Pluspunt; dit hotel heeft ook een zwembad waar je lekker relaxen na een drukke dag!

Voor meer dagelijkse updates, bezoek mijn Instagram @geenafase.

Mis nooit meer een topdeal!