Wintersportvirus!

Wintersportvirus!

Over 5 weken is het weer zover. Dan staat deze zonaanbidster, deze zomerfanaat, gek op de warme temperaturen.... weer op haar snowboard. Geloof het of niet, maar ik geef niet zoveel om de winter in Nederland en kijk reikhalzend uit naar de zomer, maar toch heb ik het al enkele jaren te pakken: het wintersportvirus. Hoe dit kan? Je zou het zelf moeten ervaren, maar ik zal een poging wagen om het je uit te leggen. 

Wintersport

Zonnevitamine in de winter

Een heel belangrijk punt is toch wel dat je de winter hier niet hetzelfde ervaart als de winter daar. Met daar bedoel ik in ons geval Oostenrijk. Het witte landschap, de stralende zon en je warme outfit helpen daar erg aan mee. Wij gaan meestal in maart en dan zitten er zelfs dagen bij dat je kunt lunchen in je shirtje, zalig. Wel af en toe je zonnebril afzetten natuurlijk, voor het beste resultaat! Met genoeg zonnevitamine D keer je dan terug naar Nederland, waar al lekker de lente voelbaar is. Eigenlijk sluiten wij voor ons gevoel de winter af met deze vakantie.

Wintersportbubbel

Daarnaast ben je in no time in het hier en nu. Klinkt misschien wat zweverig, maar hoe heerlijk is het als er even geen ruimte is om overal over na te denken. Je staat bovenaan de piste, alles om je heen is wit en je ademt heerlijke frisse lucht in. Enkel bezig met het genieten van de omgeving en het sporten. Nieuwe pistes ontdekken en veilig beneden komen. Adrenaline door je lijf, want telkens weer is het stiekem een beetje spannend.

Alsof je samen even een week lang in een wintersportbubbel zit! Ervaren wintersporters kunnen dit vast beamen. Lichamelijk ben je moe en voldaan... en je hoofd is heerlijk leeg.

Wintersport 4

Biertjuuuh

Dat laatste komt zeker door het sporten, maar laten we eerlijk zijn, het komt ook een klein beetje door het feesten. Onze (rond)reizen doen we samen, maar op wintersport gaan we altijd met een gezellige groep vrienden. Rond 4 uur/half 5 is het mooi geweest en gaan we direct de après ski bar in. Lekker feesten met een biertje in de hand voelt het best na een dagje sporten in de kou. Ik denk overigens wel dat het een beetje helpt als je van carnaval houdt ;-). Erna uit eten gaan of samen koken in je huispak. Later op de avond gaan we eigenlijk de deur niet meer uit. Oostenrijk leent zich perfect voor dit hele scenario! In Frankrijk gaat het er op de meeste plaatsen net wat anders aan toe. Bedenk goed waar je voorkeuren liggen, lees je in en stem je locatie erop af.

Wintersport 2

En nog een keer

Het volgende puntje heb ik bewust tot het laatste bewaard, want iedereen heeft nu vast enorm veel zin gekregen in een wintersport vakantie, toch? Dan kan ik dit nu wel zeggen: heb je nog nooit geskied of geboard… GEEF NIET OP! Een flinke dosis doorzettingsvermogen heb je zeker nodig. Ik heb meerdere malen mijn snowboard aan de kant gegooid en gedacht dat ik het nooit zou leren, maar het klopt echt, de aanhouder wint. Steeds vallen, maar gewoon weer opstaan en nog een keer. Uiteindelijk met je vrienden mooie tochten maken is echt de ultieme beloning en het doorzetten meer dan waard.

Wintersport 1

Ja, het wintersportvirus is een virus waar echt goed mee te leven valt. Wij hebben al mogen genieten van onder andere Gerlos, Serfaus, Ischgl, St. Anton en Hinterglem. Heb jij het ook zo te pakken of heb je er helemaal zin in gekregen? Ik ben benieuwd. Alvast erg veel plezier!

Wintersport 3

Mis nooit meer een topdeal!