Header afbeelding

Wientastic; prachtig Wenen!

Je kijkt je ogen uit

Ben je op zoek naar een stad waar veel te zien is? Zet Wenen op je lijstje! Afgelopen maart heb ik –samen met mijn vriend- een stedentrip gemaakt naar Wenen, ik deel graag met jullie wat deze stad allemaal te bieden heeft.

How to get to Vienna?

Vanaf Eindhoven gaan regelmatig vluchten naar Wenen, houd vooral Skyscanner in de gaten. Voor een lang weekend Wenen (vrijdag – maandag) hebben wij tickets gevonden via Wizzair voor maar €30 retour!Vanaf het vliegveld ben je snel in het centrum van Wenen, hiervoor heb je meerdere mogelijkheden: de City Airport Train (CAT); een sneltrein die rechtstreeks naar het stadscentrum rijdt zonder tussenstops, de trein/metro; met een 24/48/72 Stunden Wien-ticket heb je resp. 24, 48 of 72 uur vrij reizen met het openbaar vervoer in heel Wenen, de Vienna Pass; afhankelijk van wat je allemaal van plan bent te gaan doen kan dit voordeliger zijn dan bv enkel een onbeperkt ov-ticket en uiteraard zijn ook een taxi en een huurauto mogelijke opties. Wij kozen voor het 72 Stunden Wien ticket en betaalden hiervoor zo’n €25 per persoon.

Wenen, in 1 woord prachtig.

Oh rainy day in Wenen

Zoals gezegd waren wij er in maart, het weer is vergelijkbaar met Nederland. Wij hadden er (dus) helaas één regenachtige dag tussen zitten. Op deze regenachtige dag hebben wij een bezoekje gebracht aan het natuurhistorisch museum. Geloof me, hier kan je je echt wel een paar uur vermaken. Het museum is gevestigd in een ontzettend mooi gebouw en heeft meerdere verdiepingen waar je diverse fossielen, mineralen, opgezette dieren en alles uit de prehistorie tegen zult komen.

Maar.. na regen komt zonneschijn! Tijdens onze zonnige dag in Wenen besloten wij het paleis van Sissi te bezoeken: Schloß Schönbrunn. Naast het reusachtige paleis, is er ook een mooi aangelegde tuin bij. Je hebt de mogelijkheid om een kijkje te nemen in het paleis via een audiotour die je door alle kamers leidt. Je hebt hierbij de keuze om de beperkte tour te doen of de uitgebreide tour (alle kamers). Wij kozen voor de beperkte tour en waren achteraf blij dat we hiervoor gekozen hadden. Het viel namelijk erg tegen, het was erg druk en je liep in een treintje achter elkaar aan. Daarnaast mochten er in het paleis geen foto’s gemaakt worden. Kies er daarom voor om lekker te genieten van de tuinen en klim omhoog zodat je mooi uitzicht hebt op Schloß Schönbrunn. Van een paleis naar een heel ander onderkomen: het Hundertwasserhaus. Helaas is het niet mogelijk om binnen een kijkje te nemen bij de scheve, gekleurde appartementen en het is behoorlijk toeristisch, maar het is wel leuk om gezien te hebben.

Paleis van Sissi
Paleis van Sissi, Schloß Schönbrunn.
Hundertwasserhaus, Wenen.
Hundertwasserhaus, Wenen.

Vienna by night

Al dat sightseeing maakt natuurlijk hongerig en wat kun je nu beter eten in Wenen dan een echte Wienerschnitzel? Wij kwamen via Tripadvisor uit bij Figlmüller, zij hebben 2 vestigingen in het centrum die niet ver van elkaar vandaan liggen. Wij waren nét op tijd, het was voor mijn gevoel al best druk en we hebben ook echt wel zo’n 20 minuten in de rij moeten staan voor een tafeltje maar toen wij het pand verlieten stond de wachtrij tot op straat. Tip is dus om zeker (ruim van tevoren) te reserveren. Een stel wat probeerde te reserveren ivm de lange wachttijd kon pas een week later terecht! Ga hier niet heen met de gedachte dat je uit veel gerechten kan kiezen, de kaart is redelijk beperkt.

De dag is nog niet voorbij, een tip voor ’s avonds: bezoek de Prater! Hier staan een aantal vaste kermisattracties, waaronder een reuzenrad waarin je kunt dineren. Ook is er een Biergarten waar je lekker een drankje kunt doen. Wij waren hier op een zaterdagavond en het was gezellig druk.

Zijn de kermisattracties niet hoog genoeg? Ga sky high naar het topje van de Donauturm. Hier heb je een prachtig uitzicht over de stad. Gelukkig hoef je zelf de klim niet te maken, maar brengt de lift je razendsnel naar boven. Voor de liefhebber is er een café en restaurant.

Prater Wenen
De Prater, gezellig op de zaterdagavond!

Wenen = niet goedkoop

Alhoewel je de vliegtickets vaak voor een prikkie hebt, is Wenen geen budgetbestemming. Prijzen zijn redelijk vergelijkbaar met Nederland. Voor een cola midden in het centrum betaalden wij zo’n €4, voor een avondmaaltijd (enkel hoofdgerecht) ben je zo’n €15-20 kwijt. Wij kozen voor een basic hotel dat iets buiten het centrum lag, hiervoor betaalden we zo’n €250 voor 3 nachten met een deal via SecretEscapes. De totale kosten voor deze citytrip (incl. entree van alle attracties/vluchten/ov/overnachten) zullen zo’n €250-300 per persoon bedragen.

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. wientastic wenen
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.