Header afbeelding

Dé plek die iedereen kent, dé plek waar iedereen van droomt; Whitsundays!

Dé plek die iedereen kent, dé plek waar iedereen van droomt; Whitsundays!

Foto’s van whitsundays worden vaak gebruikt als het boegbeeld van Australië. Het is dan ook niet voor niets want het is een ongelofelijk pareltje! Uiteraard wilde ik gedurende mijn Australië reis dan ook graag deze plek bezoeken. En als ik een plek bezoek, dan bezoek ik hem maar gelijk goed. In plaats van een dagtrip naar de whitsundays of the great barrier reef verbleef ik een paar dagen op een van de whitsundays eilanden; hamilton island.  De whitsundays bestaat uit 74 kleine eilanden en 4 van deze eilanden zijn bewoond.

Activiteiten

Je kunt enorm veel doen bij de whitsundays. Ik ben gaan surfen, paddle surfen, kanoën en heb een bezoekje gebracht aan white heaven beach (én ja, die naam had dit strand niet voor niets). Daarnaast was er nog een activiteiten die boven alle activiteiten uitsprong. Eigenlijk was dit dé activiteit die ik in Australië heb gedaan; met een helikopter boven de whitsundays en de great barrier reef gevlogen.

White heaven beach

Wat een prachtig strand was dit! Ik heb veel stranden gezien en ook veel witte zandstranden. Maar zo spierwit zand had ik nog nooit gezien. Het was echt verstandig om je zonnebril op te houden omdat het anders gewoon pijn deed aan je ogen.

Helikopter vlucht

Dit zou ik iedereen aanraden! Je ziet de bekende beelden van de whitsundays en great barrier reef gewoon met eigen ogen. Onze vlucht heeft 60 minuten geduurd maar het voelde al 10 minuten. De allerbeste manier om de Whitsundays te ervaren, is vanuit de lucht!

Hamilton island

Op het eiland waar ik verbleef waren dus ook veel dingen te doen. De passage peak is het hoogste punt van het eiland. En, ongelofelijk maar waar; ik ben naar de passage peak GELOPEN. Ik weet ook niet goed hoe, maar het is mezelf gelukt. Ik heb er wel 2 uur over gedaan in plaats van 20 minuten en iedereen haalde me in maargoed dat allemaal ter zijde, het is me gelukt. Ik denk dat het voor mij de actiefste activiteit van 2016 was.

 

  1. Home
  2. blog
  3. whitsundays
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.