Header afbeelding

Weekendje Veluwe

Wat is er te doen?

Dag 1: Op naar de Veluwe

Een weekendje in het prachtige Veluwe kan ook leuk, ontspannend en inspirerend zijn! Ik was nog nooit in de Veluwe geweest, maar had begrepen dat het wel de moeite waard was. 

Samen met mijn tante gingen wij vanaf Middelburg met de auto naar Garderen. Het was ongeveer 2,5 uur rijden met de auto. Jammer genoeg zaten wij in een file, hierdoor kwamen wij pas rond 17:00 uur aan in het hotel. Het hotel heet WestCord Hotel de Veluwe: een luxe, schoon en mooi hotel. Het buitenzwembad is alleen in de zomer open is, anders hadden wij er gebruik van gemaakt. Toen wij aankwamen hadden we onze spullen in het hotel gelegd en gingen daarna op zoek naar een restaurant. We reden door het Veluwse bosgebied, waarin de herfstkleuren goed te zien waren.

We genoten van de bossen met bomen, dieren en boerderijen echt de Veluwe! Na het zoeken en nadenken besloten we om naar het plaatsje Hoenderloo te rijden. Dit was ongeveer 25 minuten rijden. Er was een leuk restaurant in Hoenderloo genaamd Wien's. We hadden een mooi tafeltje, waar de kachel ons lekker warm hield. Uiteraard kon een bord met nacho's niet missen. Ze hadden ook spelletjes dus we speelden het bordspel Ganzenbord om bij te komen van onze lange rit.

Nadat we klaar waren met eten en drinken reed ik naar Apeldoorn, want we wilden nog even gezellig een drankje pakken in de stad. In de stad was het erg rustig. Waarschijnlijk kwam dit door de kou en ook omdat een deel van het centrum afgesloten was voor de sinterklaasoptocht. We besloten na het centrum richting ons hotel te gaan om een drankje te pakken. Toen we in het hotel aankwamen had ik een Bacardi cola besteld en mijn tante een zoete witte wijn. Er was een pooltafel waar we gebruik van mochten maken. De eerste ronde was natuurlijk even oefenen (zogenaamd 😉), maar de tweede ronde ging om eerlijk te zijn best goed. 

Veluwe Nederland
Natuur Veluwe


Dag 2: Shoppen in Arnhem

We stonden rond 09:00 uur op om lekker te gaan ontbijten. Het ontbijt was erg uitgebreid heerlijke verse broodjes, beleg, eieren en poffertjes etc.
Na het ontbijt gingen wij rijden naar het openluchtmuseum in Arnhem. Het was ongeveer 30 minuten rijden met de auto tussen de oranjebomen. Toen wij aankwamen konden we gratis naar binnen met de bankgiroloterij-pas. Jammer genoeg was niet alles open in het museum.  In het Canon (gedeelte van het museum) kun je filmpjes bekijken over hoe Nederland leefde vanaf het jaar 0 tot nu. Het was erg interessant om te zien. Je kon er ook interactief spelletjes spelen, zoals onderhandelen met elkaar met voedsel. We hebben ongeveer een uur gewandeld in het museum, echt een aanrader! Nadat we klaar waren in het museum gingen wij naar het centrum van Arnhem om te shoppen. We hadden geparkeerd in een grote garage bij het station van Arnhem en binnen 5 minuten (lopen) waren wij in het centrum. Het is een super gezellige stad met veel winkels. Het was er ook erg druk, maar dat kwam denk ik, omdat het ook daar sinterklaas intocht was.
Mijn tante woont in Deventer en dat was ook 30 minuten rijden vanaf Arnhem. We gingen toen naar Deventer op bezoek bij mijn andere tante. Ze had heerlijk voor ons gekookt. Super lief natuurlijk! In de avonduren gingen wij terug naar het hotel en besloten lekker een drankje te doen in het restaurant. Het was erg druk, want er was voetbal Nederland tegen Ierland. Ondanks de drukte was het erg gezellig en gingen wij later nog poolen. Het poolen ging gelukkig veel beter dan de eerste keer. 

Dag 3: Safaripark Beekse Bergen

Na het ontbijt gingen wij naar Paleis het Loo, het scheen er namelijk erg prachtig te zijn. Toen wij aankwamen was het Paleis helaas gesloten wegens werkzaamheden en was er een drukke kerstmarkt. In plaats van Paleis het Loo besloten wij toen om het bekende Naald te bezoeken, waar de aanslag paar jaar geleden gepleegd is tijdens Koningsdag.

Op de route terug naar huis moesten wij langs Brabant. Wij kwamen met het goede idee om dus naar Beekse Bergen te rijden, aangezien dat in Brabant ligt. Een kaartje kost normaal €25,00 euro per persoon, maar met de bankgiro pas kostte het ons €19,95 per persoon. Je kon dan gebruik maken van de autosafari, bootsafari en wandelen door het park. We hebben van alles gebruik gemaakt! De autosafari vond ik het leukst, lekker warm in de auto, heerlijk. We zagen een heleboel dieren, maar niet alle dieren waren buiten, omdat het best koud was. Tijdens de autosafari kon je stoppen waar je wilde om foto's te maken. Natuurlijk moeten je ramen en deuren wel dicht blijven. We zagen herten, giraffen, struisvogels, koeien etc. Er was een giraffe die bijna tegen je raam aanzat van je auto, dat was wel heel grappig om te zien. Toen we klaar waren met de autosafari hadden we een frietje besteld in het restaurant. Eenmaal gegeten liepen wij door het park, want daar zag je nog veel meer dieren zoals leeuwen, tijgers, krokodillen en apen. We liepen een klein rondje omdat we nog een bootsafari wilden doen en deze vertrok om 15:30 uur. Het was een grote boot en je kon ook boven zitten op het dek. Er was een vriendelijke man die uitleg gaf over wat je kon zien tijdens de rit op de boot. Hij maakte grapjes en vertelde interessante verhalen over de dieren. Zoals bijvoorbeeld dat bepaalde kleuren van dieren betekenen dat ze je kunnen doden en dat keratine geen geneesmiddel is, maar dat het enkel gedacht wordt. Na de prachtige boottocht gingen wij nog een stukje wandelen door het park en daarna jammer genoeg naar terug naar huis.

Safaripark Beekse Bergen Nederland
Safaripark Beekse Bergen

Op de terugweg hadden we één keer file van 10 minuten, dus dat viel gelukkig mee.

Het hotel hadden wij hier geboekt.

Je kan ook verschillende abonnementen nemen voor Beekse Bergen, als je vaker gaat dan ben je goedkoper uit.

Op vakantie in eigen land? Bekijk de beste deals voor een goedkope vakantie in Nederland.

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. weekendje veluwe
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.