Header afbeelding

Weekendje Sevilla

Tips om deze stad in 3 dagen te ontdekken

Op een kleine 3 uur vliegen vind je het zonnige Sevilla, klinkt eigenlijk ideaal voor een weekendje weg! De stad is niet al te groot waardoor je in 3 dagen de hele stad hebt ontdekt tijdens je stedentrip. Dompel jezelf een weekendje onder in de Spaanse cultuur, eet lekker veel tapas en geniet van een verkoelende karaf aan sangria. 

Dag 1 in Sevilla 

In het begin van de middag kom je aan na een korte vlucht. Je stapt uit het vliegtuig en voelt direct een aangenaam temperatuurtje en het zonnetje schijnt. Dat is het voordeel van Zuid-Spanje, het is daar vaak lekker weer! Vanuit het vliegveld kun je simpel de bus pakken voor 4 euro per persoon de stad in. Let’s go!

Wanneer je in de stad aan komt, drop je je tassen in de hotelkamer en kan je op pad, maar waar moet je beginnen? Verken eerst de wijk Santa Cruz en ga lekker ronddwalen, in de Joodse wijk heb je vele straatjes waar je eindeloos in kan door struinen. Met een boetiekje of gezellige terrasjes links en rechts verveel jij je niet heel snel! 

Weekendje weg - Sevilla

Loop daarna door naar de kathedraal van Sevilla. Echt het bruisende hart van de stad, vanaf hier sta je bij vele bezienswaardigheden binnen no-time zoals Alcazar Sevilla, Torre del Oro, Plaza de Toros, La Giralda en nog veel meer! En dat allemaal op 10 minuten loopafstand van elkaar! 

Na de siësta bloeit de stad weer tot leven! Het wordt ook al bijna avond en een absolute must-do is het bezoeken van Metropol Sevilla tijdens de zonsondergang. Geloof ons, de top van Metropol Sevilla is de beste plek van de stad waar je de zonsondergang kan bewonderen! Kleine tip, kom ongeveer een half uur voor de zonsondergang zodat je een goed plekje kan scoren want het kan druk zijn rond deze tijd. Daarna is het tijd voor heerlijke tapas en een lekker drankje!

Weekendje sevilla

Dag 2 - Ontdek de stad met de fiets

Het is dag 2 van je weekendje weg, tijd om Sevilla van top tot teen te ontdekken. Het huren van een fiets is perfect om binnen no-time bij alle bezienswaardigheden te bezoeken. Vaak als je een fiets huurt krijg je ook een route er bij waar je alle highlights van de stad vindt.

Fiets eerst naar Parque Maria Luisa, het park zelf is al fantastisch en goed begaanbaar met de fiets maar je vindt er ook het hoogtepunt van de stad! Plaza de España. En wauw.. Wat is dat gebouw prachtig. De hele dag zijn er ook Flamenco-shows op het plein, dus zeker een aanrader om te stoppen!

Fiets daarna door naar de Triana wijk, de echte volkswijk van Sevilla. Om even bij te komen kan je hier een lekker drankje doen voordat je weer verder op pad gaat! Sevilla heeft verrassend goede fietspaden waardoor je overal kan gaan en staan waar jij wilt! 

Weekendje weg sevilla

Dag 3 in de zonnige stad

Het is al de laatste dag, het lijkt echt alsof de tijd sneller gaat in Sevilla. Eigenlijk heb je al de meeste hoogtepunten gezien in de stad, dus deze dag kan je goed gebruiken om misschien een museum te bezoeken of te winkelen. Sevilla heeft vele boetiekwinkeltjes waardoor je vele unieke items kan scoren. Tussen 13:30 en 17:00 is de siësta, waarin de meeste boetiekjes tijdelijk dicht gaan. Musea, restaurants en grote winkelketens zijn vaak wel tussendoor open. 

Dan is het alweer tijd om naar huis te gaan. Met misschien een bruin gloedje op je huid stap je weer het vliegtuig op. Maar het was een onvergetelijk weekend. 

 

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. weekendje sevilla
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.