Weekendje Sevilla

Weekendje Sevilla

Weekendje Sevilla | Heb je nog inspiratie nodig voor een weekendje weg? Denk dan eens aan de Spaanse stad Sevilla! Dompel je onder in de Spaanse cultuur en trakteer je zelf op de allerlekkerste tapas.

# Cultuur

In Sevilla kun je je helemaal onderdompelen in  de Spaanse cultuur. In een weekend heb ik samen met een vriendin alles gezien wat ik moest zien. De eerste avond brachten we een bezoekje aan de Metropol Parasol. Een enorm houten bouwwerk, midden in het centrum van Sevilla. Het bouwwerk wordt ook wel Las Setas genoemd, omdat het lijkt op een grote paddestoel. De constructie is prachtig en bovenop heb je een super mooi uitzicht over de hele stad. Bezoek de constructie tijdens de zonsondergang en zie hoe de stad langzaam wordt bedekt onder een gouden gloed. 

Weekendje sevilla 2Je kunt Sevilla goed ontdekken door er te fietsen. Wij deden dat als echte Nederlanders op een oranje fiets. We hebben in een dag de Real Alcázar, de Joodse wijk Santa Cruz en Plaza de España ontdekt. De Real Alcázar is het paleis van Sevilla. Het is een super mooi gebouw dat veel Moorse invloeden heeft. Denk daarbij vooral aan veel sierlijke bogen en gekleurde tegeltjes. Je kan uren dwalen door het paleis zelf en de grote tuin. Na de Real Alcázar fietsten we een rondje door de Joodse wijk Santa Cruz. Santa Cruz is een gezellige wijk vol interessante winkeltjes, leuke barren en gezellige terrasjes. De ideale plek om tijdens het fietsen even uit te rusten. We eindigden de dag op Plaza de España. Ook dit gebouw is weer prachtig. Vooral de tegelmozaïeken waarop alle Spaanse provincies zijn afgebeeld zijn het bekijken waard. 

weekendje SevillaWeekendje sevilla 3In de avond bezochten we La Carboneria, de enige plek in Sevilla waar je gratis flamenco kunt zien. La Carboneria is een soort schuur, die diep verstopt ligt in de smalle straatjes. In de schuur stonden lange rijen tafels waar mensen zaten te eten en drinken. De zanger was al begonnen met zijn flamencogezang en niet veel later begon de danseres vol passie te dansen. 

Weekendje Sevilla 5De laatste dag sloten we af met een bezoekje aan de kathedraal. We wisten de enorm lange rij te omzeilen door eerst een bezoekje te brengen aan een kleinere kathedraal. Met hetzelfde entreebewijs mochten we bij de grote kathedraal zo doorlopen. Ideaal!

# Tapas

In Sevilla kun je mega lekker eten. De eerste avond aten wij bij los Coloniales, die ook zeer populair is onder de locals. Het eten was er super lekker en de barmannetjes erg aardig. Het was er zo druk dat we een plekje in de vensterbank toegewezen kregen, maar door die beleving smaakte het eten alleen maar beter. De aubergine met honing was onze favoriet! 

De tweede avond aten we bij Eslava. Eslava heeft vele prijzen gewonnen en daarom was het er super druk. Gelukkig konden we nog een plekje bemachtigen aan de bar. Het was zo ongeveer het lekkerste eten dat ik ooit heb gegeten en we aten veelste veel. Vooral de spareribs gemarineerd in honing waren om je vingers bij op te eten. Op aanraden van een van de obers sloten we de avond af met Manchego ijs: vanille ijs met een fleugje manchegokaas. Klinkt niet heel lekker misschien, maar ik vond het goddelijk! 

Weekendje sevilla 4Spreekt een weekendje Sevilla jou aan?

Mis nooit meer een topdeal!