De hoogtepunten van Los Angeles!

Wat te doen in The City of Angels?

Los Angeles, ook wel ‘the city of angels’ genoemd. Bekend van het Hollywood Sign en de stad waar de meeste (wereldberoemde) sterren waarschijnlijk vertoeven.  

Na een leuke tijd in San Francisco, werd het tijd om door te reizen naar Los Angeles. De echte American roadtrip kon van start gaan! Mijn reisgenoot en ik huurden een auto op het vliegveld en onze reis kon vanaf dit moment eindelijk beginnen.

Reizen door Californië is goed te doen. Er zijn veel snelwegen en de staat is ingericht op forensen. Vanuit San Francisco besloten we de toeristische route te kiezen. Dit maakte de autorit 4 uur langer dan gepland, maar het was het absoluut waard! Mijn tip is dan ook om de California State Route 1, ook wel Highway 1 genoemd, te kiezen. Deze weg brengt je namelijk naar Big Sur, maar is ook een van de mooiste routes van Californië met continu uitzicht over de Baai van Monterey.

Big Sur en Bixby Creek Bridge

Eenmaal op de highway 1 is er veel te zien en te beleven. Zo kun je ervoor kiezen om naar Big Sur te gaan. Big Sur is een dunbevolkt gebied in het overvolle, drukke Californië. Je kunt er bijvoorbeeld meerdere wandelingen maken. Vanwege het tijdgebrek en de drukte rondom eerste kerstdag, zat een wandeling maken er niet in voor ons. Dit geeft wel weer een reden om dit prachtige gebied nog een keertje te bezoeken.

Een andere bezienswaardigheid op de route, is de welkende Bixby Creek Bridge. Anno 2020 is het een van de hoogste betonnen bruggen met één ononderbroken boog. De brug is meermaals gebruikt in verschillende series en films. Zo is de brug te zien in de film ‘the sandpipers’, de serie ‘heroes’ en in de game ‘GTA V’ (Grand Theft Auto 5). De auto is makkelijk te parkeren net voor of na de brug.

bixby creek

Los Angeles, Californië

Los Angeles werd gesticht in 1781 door de Spanjaarden. Tegenwoordig is de stad gegroeid tot de op een na grootste stad van de Verenigde Staten. Het is een uitgestrekte stad waar een auto huren een must is. De bezienswaardigheden liggen al snel een uur lopen van elkaar af en het openbaar vervoer is niet altijd even goed geregeld in de drukke, grote stad.

Uiteindelijk hadden mijn reisgenoot en ik twee dagen de tijd om deze stad te verkennen en te ontdekken, maar met een goede planning en het ultieme uit iedere dag halen, is het mogelijk!

Tip: boek je tours in LA eenvoudig  hier!

Hollywood Sign

Wij sliepen in een gezellig hostel aan de Hollywood Boulevard. Als eerste op de planning stond de famous Hollywood Sign. Om 8.30 uur begonnen we aan de flinke hike. Na een behoorlijke klim via zandweggetjes kwamen we rond 10.00 uur bij de welbekende letters. Ondanks dat de temperaturen aangenaam (ongeveer 18 graden Celsius) waren, was een flesje water geen overbodige luxe. Ik vond het een leuke activiteit en zeker een bezoek waard. Je kunt ervoor kiezen om door te klimmen zodat je zelfs achter de letters komt. Wat volgens velen ook zeker een aanrader is!

Op de terugweg naar beneden kwamen we een grote hoeveelheid toeristen tegen. Probeer daarom dan ook zo vroeg mogelijk te beginnen met deze wandeling om de massatoerisme voor te zijn.

Beverly Hills

Na de hike besloten we de auto te pakken naar Beverly Hills. DÉ woonplek van celebrities. Vele denken dat Beverly Hills een wijk binnen Los Angeles is, maar het is officieel een eigen stad en ligt 3 kilometer van L.A. vandaan. Bij het inrijden van de bergen kon ik mijn ogen niet geloven. De ene na de andere villa. Alles is ontzettend groot en extravagant. Prachtig om een keer van dichtbij te zien. Na een korte route door de hills, parkeerden we de auto en besloten we een kijkje te nemen op dé winkelstraat van Beverly Hills. Rodeo Drive.

beverly hills

Rodeo Drive

Rodeo Drive is een drie kilometer lange straat die Beverly Hills met Los Angeles verbindt. De straat staat bekend om zijn luxe winkels, geparkeerde designer auto’s en mensen die mode uitstralen. De winkels zelf kunnen wel eens intimiderend overkomen door alle beveiliging en dure artikelen, maar de meeste winkels zijn toeristen wel gewend en op sommige dagen organiseren ze speciale gelegenheden voor iedereen. Wees dus niet terughoudend en houd de kalender van deze straat dus goed in de gaten!

De Walk of Fame, Hollywood

Na een gehele dag gelopen te hebben, besloten we om nog een wandeling over de Hollywood Walk of Fame te maken. Het maken en leggen van de eerste stenen gebeurde in 1956. De afgelopen 64 jaar zijn er duizenden sterren bijgekomen. Het kan dus even zoeken zijn naar jouw favoriete artiest, of je kunt het adres van de ster van jouw favoriet opzoeken via internet! Fun fact: Een Nederlandse heeft ook een ster op de Walk of Fame: Jetta Goudal.

De Walk of Fame is erg lang en de kans dat je er waarschijnlijk overheen moet lopen om naar een bepaalde toeristische attracties te gaan, is erg groot. Speciaal naar Hollywood Boulevard gaan om de Wall of Fame te bezoeken, is het zeker niet waard. De sterren zijn veelal vies en de winkels eromheen zijn vaak goedkoop en ongezellig. Het is leuk om gezien te hebben, maar zeker geen must in LA.

Een kleine tip: mocht je toch naar de Walk of Fame gaan, breng een bezoekje aan Mel’s Drive-In. Een supergezellig Amerikaans restaurant. Ingericht in stijl van de jaren ‘80. Je kunt er plaatjes aanvragen door middel van een jukebox en het eten (fastfood) is er prima!

Om ons voor te bereiden op oudejaarsdag, gingen we naar The Grove. Een gezellige, schone en ruime outdoor mall aan de rand van Los Angeles. Het parkeren is er duur, maar het is vrij makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Het was prachtig versierd voor de feestdagen. Dit maakte het uitje nog net iets leuker!

Naast The Grove ligt de Farmers Market. Houd jij van de Markthallen of de Foodhallen? Ga dan zeker naar de Farmers Market! Een fantastisch eetgelegenheid, waar iedere keuken te vinden is. De markt zelf biedt speciale tours aan, die achtergrondinformatie en het proeven van de verschillende keukens aanbiedt, maar deze tour kun je ook zelf makkelijk organiseren door zelf de kleuren, geuren en smaken te proberen. Vergeet hierbij ook niet om een praatje te maken met de werknemers van de stands. Zo kwam ik uiteindelijk aan de beste frittata ooit! Na een fantastische lunch, was de laatste toeristische attractie aan de beurt: Venice Beach en Santa Monica.

Venice Beach en Santa Monica

Als er een strand bekend is, dan is het wel Venice Beach! Bij aankomst kwamen al mijn verwachtingen uit: palmbomen, hordes toeristen en flanerende mensen. Venice Beach is zien en gezien worden. Het leuke aan Venice Beach is dat het zo voelt als een Amerikaanse Highschool film. De jocks zijn te vinden op het basketbalveld, de spierbundels op Muscle Beach, de skaters in het skatepark en de surfers zijn te vinden in de zee of de tegenovergelegen surfshops. Bij iedere ‘groep’ hadden we het gevoel om even te blijven kijken. Skaters en surfers lieten hun coolste tricks zien en de mensen op Muscle Beach wilden natuurlijk graag dat we even bleven kijken naar de hoeveelheid spierballen.

Na een tijdje gekeken te hebben naar verschillende valpartijen en de nieuwste trucjes op het skateboard, liepen we door naar Santa Monica. Vanaf het skatepark is het ongeveer 30 minuten lopen naar de pier. Toevallig waren wij daar bij zonsondergang. Dit is zeker de moeite waard. De pier werd prachtig versierd door de oranje lucht op de achtergrond. Veel mensen kiezen ervoor om de wandeling in te ruilen voor een scooter (elektrische step) of de fiets. Fietsen zijn makkelijk te huren in de surfshops op de boulevard. Scooters vind je langs de weg en kun je gebruiken door een app te downloaden. Voorbeelden van deze scooterapps zijn: Bird- en Lime scooters.

De Santa Monica Pier, bekend van o.a. ‘Baywatch’ en ‘Forrest Gump’, is een toeristische trekpleister. Er staat een pretpark en er zijn verschillende restaurants en winkels te vinden. Het is het einde (of het begin) van Route 66. Dit maakt deze plek voor vele bijzonder.

santa monica

De pier zelf is gratis, maar de attracties en het eten zijn redelijk prijzig. Ondanks de prijs, besloten wij toch de achtbaan van Pacific Park in te gaan als leuke herinnering.

Los Angeles was zeker de moeite waard om te bezoeken. Er is veel te beleven en de stad heeft veel te bieden voor toeristen! Mijn tijd in Los Angeles zat er na deze twee dagen helaas op, maar mijn spannendste en interessantste avontuur stond nog op de planning. Wij reisden verder naar Slab City en San Diego! 

Mis nooit meer een topdeal!