wat kan je er doen

De hoogtepunten van Düsseldorf

Wat kan je er doen?

Ook afgelopen jaar was ons buurland Duitsland weer vakantiebestemming nummer één voor Nederlanders. Beroemd en berucht om zijn braadworst met grote pullen bier in de biergartens heeft Duitsland tegenwoordig veel meer te bieden. In dit artikel krijg je een paar leuke tips voor een dagtrip met de familie of alleen, in het veelzijdige Düsseldorf.

Tip: boek je excursies in Düsseldorf eenvoudig op GetYourGuide!

Je bent er zo

Een ideale manier om kennis te maken met het veelzijdige Duitsland is een (dag)tripje naar het prachtige Düsseldorf. Met zijn 600.000 inwoners is dit zevende stad van Duitsland en hoofdstad van de provincie Noordrijn-Westfalen. Düsseldorf is zeer goed bereikbaar met de auto of de trein. Vanaf Utrecht rijd je er in 2 uur en 15 min heen. Ook is de aansluiting met ons treinnetwerk prima en verklein je direct je CO2 voetdruk. Vanaf Amsterdam Centraal reis je in 2 uur en 10 minuten met de ICE International direct naar Düsseldorf HBF. Via de site van NS International kun je voor nog geen 20 euro een ticket boeken.

Dagje door Düsseldorf

Bij het uitstappen op Düsseldorf HFB heb je al direct het vakantiegevoel. Kleine broodjeszaken waar mensen de krant zitten te lezen en krappe koffietentjes lokken je met zoete broodjes naar binnen. Via de hoofduitgang loop je eenvoudig richting het centrum ‘altstad’ aan het water. Naast dit eeuwenoud historisch centrum en de beroemde winkelstraat Köningsallee, heeft Düsseldorf adembenemende architectuur te bieden van wereldberoemde ontwerpers. Deze gebouwen liggen vooral aan de rand van de stad, schaam je dus vooral niet om de dag te beginnen met een rondrit op de hop-on hop-off bus. Bij deze dubbeldekker gaat op warme dagen het dak open. In ongeveer 45 minuten ben je langs alle architectonische hoogstandjes gereden en krijg je via een headset nog wat extra informatie.

dusseldorf

Moderne architectuur in Düsseldorf

Op zaterdagen is tegenover de Köningsallee een prachtige tweedehandsboekenmarkt. Tussen de kraampjes met boeken, Lp’s en brocante zijn er leuke eetkraampjes waar je rustig een lekker broodje of pretzel kan eten met een kop koffie. Wil je luisteren naar rustige livemuziek en een praatje maken met de locals, ook dat kan tussen de boeken op de heerlijke loungebanken.

Na deze eet en drink pauze ben je helemaal klaar om de Köningsallee op en af te lopen. Een wereldberoemde winkelstraat met zowel de meest exclusieve merken kleding en auto’s maar daarnaast ook betaalbare kleding en mooie warenhuizen met gangbare prijzen. Na dit shop-avontuur kun je verdwalen via oude pleintjes en knusse straatjes in de Altstad. Deze vind je door vanaf de Köningsallee richting het water te lopen. In de Altstad is duidelijk te zien dat Düsseldorf al eeuwenlang een trekpleister is, door de 10 jaar durende renovatie na de tweede wereldoorlog is nog veel van het oorspronkelijke centrum bewaard. Romantisch dineren doe je bij restaurant Gosch en geniet je van een vers visje bij zonsondergang. Na een dag vol moderne architectuur, mystieke historie en plaatselijke cultuur is dit zaterdag om nog lang na van te genieten.

koningsallee

Königsallee

Bestemmingen

Waanzinnige Duitsland deals

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!