Lees hier waarom Parijs altijd een goed idee is!

Yes, we mogen weer! Lees hier alles over welke bestemmingen weer te boeken zijn

Lees hier waarom Parijs altijd een goed idee is!

Waarom Parijs altijd een goed idee is

Vorig jaar rond kerst ging ik voor het eerst naar Parijs. Ik hoorde allerlei verhalen van mensen die het fantastisch vonden. Maar toen ik terugkwam van een paar dagen Parijs, was ik lang niet zo enthousiast als zij. En toch begint het weer te kriebelen om terug te gaan naar de stad van de liefde, misschien was het namelijk toch wel veel leuker dan ik in de eerste instantie dacht.

Lichtjes

Parijs staat ook wel bekend als de lichtjesstad. En dat is niet zo gek. Overal branden gezellige lampjes. En met kersttijd, is dit natuurlijk alleen nog maar meer. En aangezien ik een sucker ben voor kerst, was dit toch wel een van de leukste dingen. Al die lichtjes, de kou en de mooiste gebouwen, maakten de sfeer toch wel nagenoeg perfect. Van een verlichte Eifeltoren, tot de vrolijkste kerstboompjes, zo erg was Parijs eigenlijk helemaal niet.

parijs

Bezienswaardigheden

Ik was ook niet enorm onder de indruk van de bezienswaardigheden in Parijs. En dan vraag je je vast af: โ€˜Hoe dan?!โ€™. En dat is ook eigenlijk wat ik denk. Want eigenlijk alles was mooi. De bouwstijl is prachtig. Alles heeft enorm veel details en is ontzettend mooi afgewerkt. De bezienswaardigheden zijn met het OV makkelijk te bereiken en het is totaal niet duur. Enige minpuntje dat ik kan bedenken is de lange rij die overal staat voor je ergens naar binnen kan. Verder zijn er ook veel bezienswaardigheden die gewoon toegankelijk zijn zonder dat je er geld voor moet betalen, fijn voor als je niet zoveel geld te besteden hebt.

parijs

Romantiek

Met je lover naar Parijs is misschien ietwat clichรฉ, maar daarom echt niet minder leuk. Parijs is immers niet voor niks ook de stad van de liefde. De kou, de lichtjes en de verliefde mensen maken alles toch wel tot een romantisch geheel. Een aanrader is een boottocht over de Seine, misschien nog wel meer clichรฉ dan met je better half naar Parijs, maar absoluut de moeite waard. Ook samen, lekker warm ingepakt, kijken naar de verlichte Eifeltoren is zeker een to-do voor als je in Parijs bent. Oh! Vergeet natuurlijk het slotje voor op de slotjesbrug niet!

parijs

Shoppen

Voor de echte shopfanaten onder ons, is Parijs een goed idee. Overal waar je komt zijn winkels. Van luxe merken als Louis Vuitton en Chanel aan de Champs Elysees, tot de H&M en de Zara in de zijstraatjes en plaatselijke boetiekjes op de leukste, onontdekte plekken. En ook voor de autoliefhebbers is er genoeg te zien. Er zijn genoeg autoshowrooms aan de Champs Elysees, met de nieuwste modellen autoโ€™s, van de nieuwe AMG tot een Formule 1 wagen van Toyota. Als jullie elkaar en de romantiek dan even zat zijn, gaat hij de nieuwste en snelste modellen zoeken voor op de oprit, terwijl zij de mooiste schoenen en tassen shopt.

parijs

Herkansing

Ik denk dat ik Parijs binnenkort een herkansing geef. Toen ik wegging uit Parijs, was ik niet zo laaiend enthousiast als alle anderen. Maar iedere keer dat ik Parijs voorbij zie komen op internet en in tijdschriften vraag ik me weer af waarom. De mensen zijn lief, de bouwstijl is mooi en er is veel te doen. Echt veel te doen. En alles ligt op een prima afstand van elkaar, waardoor je veel activiteiten kan combineren. Parijs is een goede mix tussen het oude en het nieuwe. En Parijs is ook nog eens makkelijk te bereiken vanaf ons kleine kikkerlandje. Ik denk, dat Parijs zijn herkansing wel gaat halen.

parijs parijs

Mis nooit meer een topdeal!