Voorbereiding Colombia | Weflycheap

Voorbereiding Colombia

Voorbereiding Colombia

Over precies een week ben ik net aangekomen in Colombia. Van het idee dat ik bijna weer de wereld in mag krijg ik vlinders in mijn buik. Maar zo’n reis vergt natuurlijk wel een voorbereiding. Veel voorbereiding tref ik echter nooit, maar mijn tips wil ik toch graag met jullie delen. Ze helpen mij vooral bij het besparen van geld, want daardoor kan ik nog meer reizen maken. 

Tickets

Misschien wel het meest praktische dat je moet regelen zijn je tickets. Ik heb mijn tickets al een tijdje geleden geboekt, niet vanwege korting of iets dergelijks. De enige reden die ik had was dat ik mezelf op wilde vrolijken. Mijn afstuderen liep op dat moment niet zo lekker, maar het plan om in december te reizen had ik al wel. Om mezelf op te vrolijken ben ik naar tickets gaan kijken. Ik vond toen een ticket dat zo goedkoop was dat ik meteen besloot te boeken. Wat voor mij erg scheelt is dat ik niet aan een datum vast zit, zo kon ik gewoon de goedkoopste tickets kiezen.  Er bestaan inmiddels gelukkig ook genoeg sites die je goed helpen bij het vinden van een goedkoop vliegticket, WeFlyCheap is daar natuurlijk één van. Goedkoop vliegen is eigenlijk het makkelijkst als je niet een specifiek doel hebt. Ik wil toch de hele wereld zien, dus iedere bestemming is goed. Het nadeel van goedkope tickets is echter wel dat je vaak veel langer onderweg bent of een onlogische route vliegt. Je moet daarom goed nadenken wat jij belangrijk vindt, goedkoop vliegen of zo kort mogelijk vliegen. 

colombia

Budget

Na het boeken van mijn tickets heb ik mijn budget vastgesteld. Voor mijn reis beslis ik altijd hoeveel ik ongeveer uit wil geven. Dit zorgt ervoor dat ik niet helemaal blut weer thuis kom. Mijn budget houd ik wel altijd zo klein mogelijk. Deze uitdaging ga ik tijdens het reizen altijd graag aan. Als je soms net wat langer zoekt naar bijvoorbeeld een slaapplek of restaurant kom je vaak op een goedkopere plek die soms nog leuker en autentieker is ook.

Deze keer proberen mijn reismaatje en ik onze uitgaven laag te houden door via WorkAway te werken voor kost en inwoning. We hadden de meeste interesse in het werken in een hostel of ecohostel, ook omdat ons dat erg leuk lijkt. Er is enorm veel aanbod waardoor we bijna een hele dag bezig zijn geweest met alles doorlezen om een selectie te maken. Van die selectie hebben we uiteindelijk een paar mensen gemaild. Één ecohostel had daarbij onze voorkeur en we konden ons geluk niet op toen we binnen een dag al reactie hadden dat we mochten komen. Van twee van de vier hebben we echter nog steeds niks gehoord. Dus mocht jij nu ook graag iets als dit willen doen, raad ik wel aan om meerdere mensen te mailen, daarmee heb je de meeste kans op een plekje.

Vaccinaties

Gelukkig ben ik door mijn vorige reizen al van de meeste vaccinaties voorzien. De antiserums voor DTP, buiktyfus en Hepatitis A en B zijn nog werkzaam in mijn lijf. Na een snelle check op internet kwam ik er achter dat ik wel nog een vaccinatie voor gele koorts moest halen. Gelukkig viel deze prik erg mee. Ook wilde ik meer informatie over malaria. Door mijn eigen ervaringen en de verhalen, wilde ik eigenlijk geen malaria pillen mee nemen. Toch heb ik besloten het zekere voor het onzekere te nemen. We nemen wel malariapillen mee, zodat we ter plekke nog kunnen besluiten of we ze gaan gebruiken. Informatie over vaccinaties is goed te vinden op internet, via google kom je snel de juiste informatie tegen. Omdat ik zo veel reis heb ik er voor gekozen mijn zorgverzekering op werelddekking te zetten, hiermee worden ook mijn vaccinaties vergoed, wat erg veel scheelt. Mocht je me willen volgen tijdens mijn reis houd dan deze blog en mijn instagram ‘margjehoogland’ in de gaten.

colombia

Mis nooit meer een topdeal!