Vlogcontest winnares Sylvana op reis @ magisch Marrakech! | Weflycheap

Vlogcontest winnares Sylvana op reis @ magisch Marrakech!

Magisch Marrakech

Magisch Marrakech: de stad van duizend en één nacht. Een stad met een doolhof aan marktkraampjes. Een stad vol specerijen en lekkernijen. Marrakech. Een stad dat steeds meer toeristisch begint te worden, en dat ook zeer zeker verdient. Met de interessante cultuur en de schoonheid van de stad is het zeker aan te raden om hier naar toe te gaan. Maar wat kun je er nou allemaal doen? Benieuwd? Lees dan snel verder!

De souks

De overdekte marktkraampjes in Marrakech worden ook wel souks genoemd. Hier kun je van alles kopen, van specerijen tot kleding en van lampen tot tapijten! De kraampjes zijn dus overdekt en als je er voor het eerst komt voelen de souks als een mega groot doolhof aan. Het is een indrukwekkende ervaring om door de souks heen te lopen. Wees wel voorbereid op het feit dat iedereen van alle kanten wat aan je wilt verkopen. Soms kan dit best wel overweldigend zijn maar probeer vooral kalm te blijven.

M 5 M

Ben Youssef

De Ben Youssef was vroeger een Islamitische school, de grootste Koranschool in Afrika! Nu is het vooral een toeristische attractie geworden en zie je dat bijna iedere travel Instagrammer hier een foto heeft gemaakt. Maar hoe toeristisch de plek ook is, het is sowieso een must om even langs te gaan. De architectuur is er namelijk geweldig, en je zult je ogen uitkijken! Zorg wel dat je vroeg in de ochtend gaat voordat de toeristenbussen aankomen.

Marrakech M 4

Rooftop restaurants

Als je wilt genieten van een prachtig uitzicht dan moet je sowieso even in een rooftop restaurant gaan zitten. Marrakech zit er vol mee! Je kunt hier een lekker kopje traditionele Marokkaanse mint thee drinken, of gewoon voor een lekkere maaltijd gaan. Een aanrader is om hier te gaan zitten tijdens zonsondergang. Van het uitzicht op dat moment raak je sowieso eventjes stil. Rooftop restaurants die ik zelf heel geweldig vond waren NOMAD en ZWIN’ ZWIN’, deze zijn zeker een bezoekje waard!

M 7 M 6

Yves Saint Laurent tuin

De Yves Saint Laurent tuin, ook wel Le Jardin Majorelle genoemd is een tuin die je écht moet bezoeken tijdens je tripje in Marrakech. De donkerblauwe en fel geel gekleurde objecten gecombineerd met mooie palmbomen en cactussen zullen je niet teleurstellen. De tuin is, zoals de naam al verklapt, ontworpen door Yves Saint Laurent. Na de dood van Yves Saint Laurent werd zijn as verstrooid in de tuin, je zult dus ook een kleine memorial vinden van hem.

Dus, nog even op een rijtje. Verdwaal in de souks, maak foto’s in de Ben Youssef, relax in de Yves Saint Laurent tuin en ga lekker dineren tijdens zonsondergang bij een rooftop restaurant! Hopelijk kom je hiermee een beetje op weg met je reisje naar Marrakech plannen. Happy traveling!

M 9

Mis nooit meer een topdeal!