Header afbeelding

✈ De vijf drukste vliegvelden ter wereld!

De vakantietijd staat alweer bijna voor de deur en dat betekent dat we weer volop plannen aan het maken zijn. Waar de één wellicht voor een weekje zon, zee, strand in Griekenland gaat, kiest de ander voor een avontuurlijke roadtrip door de Verenigde Staten. Grote kans dat je gaat vliegen. EUclaim heeft de vijf drukste vliegvelden ter wereld voor je op een rijtje gezet.

1. Atlanta Hartsfield Jackson Airport (ATL) in de Verenigde Staten

Het drukste vliegveld ter wereld ligt in Atlanta, Georgia in de Verenigde Staten. Het is hét vliegveld die de hele wereld met bijna álle bestemmingen in de Verenigde Staten verbindt. We hebben het dan over een vliegveld dat bijna 2.500(!) vluchten per dag afhandelt.

Atlanta Airport is de thuisbasis van Delta Airlines, waarvan alleen al 1.000 vliegtuigen per dag van en naar Atlanta vliegen. De drukste binnenlandse bestemming van en naar Atlanta is Orlando, Florida. De drukste internationale bestemming is Amsterdam Schiphol. Het vliegveld heeft maar liefst 209(!) gates en heeft vijf landingsbanen. In 2017 verwerkte de luchthaven bijna 104 miljoen passagiers.

2. Beijing International Airport (PEK) in China

Op de tweede plaats in deze top vijf staat Beijing International Airport. Het vliegveld van de hoofdstad van China. Beijing verbindt heel Azië met Europa, Amerika en Afrika en is daarmee het schakelpunt geworden tussen de vele Aziatische luchthavens en de rest van de wereld.

Beijing Airport is de basis van Air China. Het vliegveld verwerkt bijna 95 miljoen passagiers per jaar met meer dan 600.000 vluchten. Dit komt neer op bijna 1645 vluchten per dag(!).

3. Dubai International Airport (DXB) in de Verenigde Arabische Emiraten

Dubai International Airport groeit heel erg snel en staat nu al op de derde plaats van de drukste vliegvelden ter wereld. Als hub in het Midden-Oosten verbindt Dubai de oliestaten met de hele wereld. Zakenreizigers reizen veel van en naar Dubai. Vakantiegangers gebruiken het als overstapluchthaven om door te reizen naar bestemmingen in Azië of Australië.

Dubai Airport is de thuisbasis van vliegtuigmaatschappij Emirates, die 51% van alle vluchten van- en naar Dubai uitvoert. Er worden dagelijks meer dan 1.000 vluchten uitgevoerd met jaarlijks meer dan 90 miljoen passagiers naar 270 bestemmingen met 140 verschillende vliegtuigmaatschappijen.

4. Los Angeles International Airport (LAX) in de Verenigde Staten

Op de vierde plaats in deze top vijf drukste vliegvelden staat Los Angeles International Airport. Bijna 81 miljoen passagiers reizen jaarlijks van en naar LAX en daarmee is dit het vierde drukste vliegveld ter wereld. Het is het enige vliegveld in Amerika die de drie grote Amerikaanse vliegtuigmaatschappijen American Airlines, Delta Airlines en United Airlines een basis biedt. Hoewel Los Angeles een populaire bestemming is dient LAX ook als overstapluchthaven voor passagiers die naar Latijns-Amerika reizen of de rest van de Verenigde Staten.

Los Angeles International Airport is direct verbonden met 101 nationale bestemmingen en 85 internationale bestemmingen. American Airlines voert de meeste vluchten van en naar LAX uit naar 70 bestemmingen.

5. Tokyo Haneda Airport (HND), Japan

Op de vijfde plaats in deze top vijf drukste vliegvelden ter wereld staat het Internationale vliegveld van Tokyo in Japan. Ruim 75 miljoen passagiers reizen jaarlijks van of naar Tokyo Haneda Airport. In 2014 kreeg het vliegveld een vierde start- en landingsbaan waarmee internationale vluchten ook 's nachts kunnen landen in Tokyo.

Tokyo Haneda Airport is de thuisbasis van Japan Airlines en All Nippon Airways. Tokyo verbindt heel Japan met de rest van de wereld en vliegt op bijna alle binnenlandse bestemmingen. 

Aansluiting gemist op overstapluchthaven?

De vijf bovengenoemde vliegvelden worden vooral veel als overstapluchthavens gebruikt door Europese passagiers. Als je een vlucht boekt via een van de grote luchthavens naar je eindbestemming, zorg er dan altijd voor dat je voldoende overstaptijd rekent. Een vertraging van 15 minuten op je eerste vlucht kan al genoeg zijn om je aansluiting te missen. Zeker op een grote luchthaven als Atlanta of Dubai, waar je soms een behoorlijke afstand moet afleggen om je volgende vlucht te halen.

Als je de aansluiting mist door een vertraging op de eerste vlucht vanuit Europa heb je mogelijk recht op een vergoeding tot €600 per persoon. EUclaim helpt je bij het krijgen van de vergoeding en komt op voor jouw rechten als vliegtuigpassagier.

  1. Home
  2. blog
  3. vijf drukste vliegvelden wereld
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.