Vertrekken vanaf een vliegveld in het buitenland: hoe kom ik er?

Yes, we mogen weer! Lees hier alles over welke bestemmingen weer te boeken zijn

Vertrekken vanaf een vliegveld in het buitenland: hoe kom ik er?

Vertrekken vanaf een vliegveld in het buitenland: hoe kom ik er?

Je herkent het wel: je wilt er even lekker tussenuit, je vindt een gigantisch goedkope deal, maar dan kom je erachter dat het vliegtuig vertrekt vanuit het buitenland. Gelukkig hoeft het vertrekken vanaf een vliegveld in België of Duitsland helemaal geen gedoe te zijn. Met deze tips kan je een hoop geld besparen en vind jij altijd de juiste weg naar de juiste luchthaven.

De goedkoopste manier om het vliegveld te bereiken

Af en toe vertrekt een Weflycheap deal vanaf Antwerpen, Brussel Charleroi, Brussel Zaventem, Weeze, Düsseldorf of Keulen. Vooral in de schoolvakanties zijn vluchten vanaf deze bestemmingen soms een stuk goedkoper. We zetten hieronder de makkelijkste en goedkoopste manieren om deze vliegvelden te bereiken handig voor je op een rijtje.

Antwerpen

Het vliegveld in Antwerpen is erg goed te bereiken met de auto. Het is slechts 1,5 uur rijden vanaf Utrecht en dat kost je ongeveer €16 aan benzinekosten voor een enkele reis. Vergeet echter niet dat het parkeren bij vliegveld Antwerpen tegenwoordig niet meer gratis is. Dit kost je €8 per dag (Economy Parking). Met de trein naar Antwerpen kan daarom een stuk voordeliger zijn. Binnen 34 minuten ben je voor €9,40 (zonder korting) van Roosendaal in Antwerpen-Berchem. Vervolgens brengt bus 51, 52 of 53 je in 10 minuten naar vliegveld Antwerpen. Woon je iets noordelijker in Nederland? Overweeg dan om de FlixBus te nemen. Die rijdt al vanaf €12 van bijvoorbeeld Utrecht naar Antwerpen-Berchem (deze prijs is afhankelijk van vertrekpunt en -dag).

Brussel Charleroi

Dit vliegveld is iets minder goed te bereiken met de auto. Het is namelijk meer dan 2,5 uur rijden vanaf Utrecht en dat kost je ongeveer €23 aan benzine voor een enkele reis. Parkeren op het vliegveld kost €15 per dag. De trein is daarom in de meeste gevallen een goedkopere optie, al ben je dan wel een stukje langer onderweg. Voor prijzen tussen de €19 en €48 (afhankelijk van datum en tijd) ben je binnen drie uur van Utrecht centraal op Brussel-Zuid. Vanaf hier rijdt er ieder half uur een pendelbus die je in 60 minuten naar vliegveld Charleroi brengt. Een ticket voor deze pendelbus koop je op het treinstation of bij een ticketbalie en het kost je €14 voor een enkele reis. Je kunt het busticket ook online bestellen via deze site (https://www.brussels-city-shuttle.com/nl/timetable).

Brussel Zaventem

Terwijl Charleroi zo’n 60 kilometer ten zuiden van de stad Brussel ligt, ligt Zaventem op slechts 14 kilometer afstand van het centrum. Dit vliegveld is dus veel makkelijker te bereiken! Met de auto ben je er binnen 1 uur en 50 minuten en dat kost je ongeveer €21 aan benzinekosten. Parkeren kan het goedkoopst bij Discount Parking. Hier kan je voor maximaal €15 per dag parkeren en rijd er een gratis shuttle bus naar het vliegveld. Let op: de prijs per dag daalt bij langdurig parkeren (8 dagen parkeren kost je bijvoorbeeld €59) en reserveren is verplicht. Het voordeel van dit vliegveld is dat het een eigen treinstation heeft. Vanaf Utrecht ben je met de trein binnen 2 uur op treinstation Brussel Zaventem. De prijzen verschillen per datum en tijdstip, maar variëren van €24 tot €44 voor een enkele reis.

Weeze

Het Duitse vliegveld Weeze ligt nét over de grens van Nederland en is dus goed bereikbaar met de auto. Het is slechts 1,5 uur rijden vanaf Utrecht en dat kost je ongeveer €17 aan benzinekosten. Bij Safe and Save Parking betaal je €35/€50 voor 1/2 weken parkeren en wordt je met een busje naar het vliegveld gebracht. Tip: krijg €10 korting door zelf 20 minuten te lopen in plaats van de bus te nemen. Dat is nog eens geld besparen! Met het openbaar vervoer is het vliegveld niet zo makkelijk te bereiken. Daarom rijdt er vanaf Nijmegen de Airport Weeze Shuttle die je in 45 minuten voor €18 enkele reis of €30 retour naar Airport Weeze brengt. Let op: je moet minimaal 24 uur van tevoren reserveren. Woon je niet in de buurt van Nijmegen? Dan is de AirExpressBus de beste optie! Deze vertrekt vanuit verschillende steden verspreid over heel Nederland voor lage prijzen. Vanuit Utrecht betaal je bijvoorbeeld €25,50 voor een enkele reis naar vliegveld Weeze.

Düsseldorf

Op slechts 1 uur en 50 minuten rijden vanaf Utrecht ligt het vliegveld van Düsseldorf! Dit kost je ongeveer €23 aan benzinekosten. Voor parkeren betaal je €32/€46/€60 voor 1/2/3 weken op langparkeerplaats P13. Houd er rekening mee dat het dan wel nog 1,8 kilometer lopen is naar de terminal. Het vliegveld is nóg voordeliger te bereiken met het openbaar vervoer. Met de trein vanaf Utrecht ben je binnen 2 uur reizen op het vliegveld van Düsseldorf. De prijzen van een treinticket van Utrecht tot Düsseldorf Flughafen variëren tussen de €19 en €33 voor een enkele reis. Je neemt dan eerst de intercity naar Duisburg en vervolgens de stoptrein (RE) naar Düsseldorf Flughafen.

Keulen

Vanaf Utrecht rij je in 2,5 uur met de auto naar vliegveld Keulen. De benzinekosten voor een enkele reis zullen rond de €34 liggen. De goedkoopste parkeerplek is de langparkeerplaats P3, hier betaal je namelijk €29 euro voor een week. P3 heeft echter een beperkt aantal plekken en zit dus snel vol. Een goed alternatief is dan Parkshuttle, waar je €40 per week betaalt en je met een gratis shuttle naar het vliegveld gebracht wordt. Je kan ook erg gemakkelijk met het openbaar vervoer naar het vliegveld van Keulen reizen. Vanaf Amsterdam, Utrecht en Arnhem reis je met een rechtstreekse internationale intercity naar Keulen Hauptbahnhof. Van Utrecht naar Keulen Hauptbahnhof (Keulen Centraal) duurt ongeveer 2 uur en een kwartier en dit kost je tussen de €19 en €35 (afhankelijk van datum en tijd). Bij aankomst op Keulen Hauptbahnhof reis je voor €2,80 met de S-Bahn 13 (richting Troisdorf) binnen een kwartiertje naar Köln/Bonn Flughafen. Nachtreizigers opgelet: de eerste rit gaat om 03.40 uur.

Mis nooit meer een topdeal!