Bestemming onbekend: Verrassingsreis Valencia | Weflycheap

Bestemming onbekend: Verrassingsreis Valencia

Door: Joost Bienenmann

Bestemming onbekend: Verrassingsreis Valencia

Een verrassingsreis naar een willekeurige stad in Europa!? Dat was voor mij helemaal nieuw. Ik heb al heel wat reizen mogen maken, waaronder voor BNN op reis, maar ik heb me nog nooit eerder laten verrassen over de bestemming. Ik was dan ook super benieuwd waar wij naartoe zouden gaan. De spanning was vooraf zo gaaf dat dit op zichzelf al een klein avontuur was.

Via VakantieVeilingen is er een vlucht geboekt voor mij en mijn vriendin naar een willekeurige stad in Europa. Een paar dagen voor onze vertrekdatum kregen wij een e-mail met daarin de bestemming van de verrassingsreis. Vol spanning en een tikkeltje ongeduldig openden we de e-mail en zagen onze bestemming staan: VALENCIA!  We waren beiden nog nooit in Valencia geweest. Ik hou van avontuur en combineer dit altijd met reizen en filmen. Daarom heb ik een vlog gemaakt van onze stedentrip naar Valencia (deze vind je onderaan de pagina). 

 valencia valencia

https://youtu.be/smfFU7lDPpY

Hoe zou het hotel eruit zien?

Op donderdagochtend vlogen wij vanaf Schiphol naar Valencia. Het hotel was goed bereikbaar met de metro en lag lekker centraal. Alles in het hotel zag er supergoed uit: we hadden een grote kamer met een kingsize bed en een ruime badkamer. Op onze eerste dag hebben we het rustig aan gedaan. In de avond zijn we uit eten geweest en daarna hebben we nog een paar drankjes gedaan in een gezellige Spaanse bar in de stad.

Wat is er te zien in Valencia?

Vrijdagochtend besloten wij om vroeg op stap te gaan. We hebben een fiets gehuurd en zijn toen naar The City of Arts and Sciences gefietst. De rivier is drooggelegd en in de rivierbedding is een prachtige plek ontstaan. De futuristische gebouwen, de musea en de attracties waren zeker de moeite waard. Verder besloten we om een bezoekje te brengen aan museum Oceanogràfic. Dit is een unieke belevenis en je kunt eigenlijk alles zien wat er onder water leeft. Daarna hadden wij zelf ook zin gekregen om de zee op te zoeken. Dit werd een heerlijke middag op het strand, waar we konden zwemmen en relaxen.

valenciastedentrip Valencia

Wat doen de locals?

In de namiddag zijn we naar The Old Town, het oude stadsgedeelte van Valencia gefietst en hebben heerlijk genoten van de gezellige drukte met straatmuzikanten, kunstenaars en terrasjes voor een drankje en hapje. Terugfietsend naar het hotel ontdekten we een heel groot visrestaurant in een park. We besloten dat we daar vanavond wilden gaan eten en daar hebben we geen spijt van gehad. Het was erg druk met alleen lokale bevolking en het rook er heerlijk naar eten. Na even doorvragen kwam we erachter dat dit visrestaurant er tijdelijk stond, namelijk maar voor twee weken. Een soort van festival, maar dan met visgerechten. We hebben daar tot laat in de avond gegeten en zijn toen terug naar het hotel gefietst.

Conclusie

Al met al was de verrassingsreis een topervaring en voor ons zeker voor herhaling vatbaar! Wil je ook eens op reis naar een onbekende bestemming, bied dan mee op de verrassingsreis van VakantieVeilingen

 

Mis nooit meer een topdeal!