Verliefd op Tokyo | Weflycheap

Verliefd op Tokyo

Verliefd op Tokyo

Het bezoeken van Tokyo is een droom die ik al lang had, maar die ik lang heb moeten uitstellen vanwege de kosten om er überhaupt te komen. Maar als een meisje dat van steden houdt, bleef mijn interesse in Tokyo groeien.. En begin dit jaar kon ik er eindelijk aan toegeven! Destijds was ik van Nieuw Zeeland onderweg naar Zuid Oost Azië en besloot ik een tussenstop te maken in Japan.

Ik was direct onder de indruk van de grote, levendige metropool. Voor een week was Tokyo mijn thuis; een nieuw leven om me even in kwijt te raken zoals Scarlett Johansson's rol in de film ' Lost in Translation' (maar dan zonder de relatieproblemen). Het was zo interessant om alle kleine, gekkigheden te zien die ik daarvoor nog nergens anders had gezien. En indrukwekkend hoe een groeiende, moderne stad als Tokyo nog zoveel tradities heeft.

Tokyo

Hier zijn de belangrijkste redenen waarom ik verliefd werd op Tokyo:

1. De mensen durven anders te zijn.

Laten we zeggen dat sommige Japanners een zeer unieke smaak hebben als het gaat om mode en kleding. Het bezoeken van Harajuku stond al op mijn lijstje sinds Gwen Stefani hierover zong in de “subculture in a kaleidoscope of fashion”. Waren deze mensen echt? Harajuku girls hebben zeker een unieke stijl en hoewel je verder in Tokyo ook bijzondere kledingstijlen tegenkomt, blijft dit gedeelte toch wel het meest intrigerend. Tip: zondag is de beste dag voor het bekijken van mensen. Bo Peeps, Gothics and beste vrienden die dezelfde outfits dragen. Extravagante kapsels, barbie make-up en traditionele kimonos komen samen. Je zou bijna denken dat het een fancy verkleedpartijtje is. Maar dat is het zeer zeker niet, de mensen dragen hun kleding met trots en krijgen terecht veel aandacht.

2. Alles, maar dan ook alles, is te koop. 

Ik heb niet over de grote winkels, maar bijvoorbeeld juist de kleine drogisterijen die lifestyle producten of beauty producten verkopen. Deze winkeltjes zijn letterlijk volgepropt met producten en je vindt er alles. Alle soorten en maten, meer dan je ooit hebt gezien. Fascinerend om te zien en een keuze maken tussen de producten kost je waarschijnlijk een paar uur. Daarbij zijn de paden opgepimpt met neon lichten, posters en allerlei borden. Harde muziek in vrolijke toontjes komt door de speakers. Chaos; check check dubbel check.

3. Eet- en drinkgelegenheden met thema's.

Tokyo is apart, dit kun je niet ontkennen, en een goed voorbeeld hiervan zijn de eet- en drinkgelegenheden met thema's. Zo is er bijvoorbeeld een kattencafé (precies ja, hier kun je iets drinken en ondertussen met katten knuffelen), een robot café, een Super Mario café, Ninja café en ga zo maar door. Het bezoeken van een dergelijk café zal je niet snel vergeten!

4. Alles is schoon. 

Tokyo is zo schoon, het lijkt net nieuw! Geen kauwgom of sigaretten op de grond. De '5-seconden-regel' van het eten van het op de grond gevallen voedsel kan hier een 5 minuten regel worden. Helaas betekent dit ook dat er nergens graffiti te zien is. Ondanks dit laatste kleine minpuntje is Tokyo een schoolvoorbeeld van steden waar mensen de omgeving respecteren.

5. Overdosis van reclame-uitingen. 

Één reclamebord voor je deur is hier niet genoeg. Nee, in plaats daarvan plakken ze de hele winkel van binnen en buiten vol. Het resultaat: een overdosis aan lichten en Japanse tekens. Dit hele spektakel is met name indrukwekkend in de avond. Tokyo ontpopt zich dan tot een freaky versie van Times Square. 

6. Een chille metro.

Dit. Had. Ik. NOOIT. Verwacht. Voordat ik naar Azië ging, had ik weleens filmpjes gezien op YouTube waarin mensen in de metro werden geduwd of er juist weer uit werden getrokken. Echter heb ik hier in Tokyo niets van meegemaakt. Niemand rent naar de trein of duwt elkaar opzij op de trap. Er staat zelfs een schattig liedje aan, na een paar minuutjes eerder ontzettend irritant, om je te vermaken tijdens het wachten op de volgende metro.

7. Iedereen is bereid om je te helpen.

Ondanks de flinke taalbarrière met de meeste locals, probeert bijna iedereen je zo goed mogelijk te helpen. Ik heb een aantal keer de weg gevraagd en ze hebben mij niet alleen de weg gewezen, maar zijn letterlijk met mij meegelopen naar de juiste plek.

8.  Traditionele bezienswaardigheden. 

Tokyo mag dan wel een moderne 'concrete jungle' zijn, maar toch zijn er nog genoeg plekken waar je traditionele bezienswaardigheden kunt bezoeken. Van de Imperial Place naar de Sensō-ji temple tot de charmante wijk van Ueno waar je architectuur van het oude Japan terugvindt.

9. Perfect om te fotograferen.

Ik heb ervan genoten om, samen met mijn camera, door de stad te lopen en foto's te maken. Er zijn zoveel interessante gebouwen en gezichten om vast te leggen. Wil je hier meer van zien? Neem dan eens een kijkje op mijn website www.inspiredbywanderlust.com!

Ben jij ook weleens in Tokyo geweest? Deel je ervaringen in de comments.

Mis nooit meer een topdeal!