Verjaardagen in het buitenland | Weflycheap

Verjaardagen in het buitenland

Verjaardagen in het buitenland

Toen ik klein was pakte ik al mijn cadeautjes uit als alle visite weg was. Nog steeds ben ik geen fan van al die aandacht. In plaats daarvan probeer ik liever mijn verjaardagen te vieren op nieuwe plekken! Zoals die keer in Sevilla. Ik studeerde nog en deed de Minor Spaans. Hiervoor moesten we verplicht naar een Spaanse stad om daar ‘onderzoek’ te doen. Mijn vriendinnen en ik dachten dat Flamenco wel een goed onderwerp zou zijn. Het Flamencomuseum bezoeken en flamencoshows bekijken onder het genot van een sangría, hadden wij zo bedacht. Dit bleek inderdaad een goede keus! De eerste week van januari zaten we dan ook in een mooi appartement in Sevilla en omdat mijn verjaardag op de 6e valt mocht ik het op z’n Spaans vieren.

Día de los Reyes Magos

6 januari is in Spanje een Nationale feestdag; Día de los Reyes Magos. Letterlijk vertaald ‘de dag van de magische koningen’ maar bij velen van ons beter bekend als ‘3 koningen’. Vanwege de Nationale feestdag is op mijn verjaardag eigenlijk alles dicht daar. De avond ervoor daarentegen is een belangrijke avond voor alle kinderen. Het is te vergelijken met wat Sinterklaas voor ons is. Daar in Sevilla is er een optocht van vele praalwagens door de stad. Op die wagens zitten een paar volwassenen en vele kinderen om verpakte zuurtjes te gooien naar de mensenmenigte die aan de kant van de straten staat. De bedoeling is om met een plastic tasje zoveel mogelijk zuurtjes op te vangen. Dit wist ik natuurlijk nog niet toen ik daar jaren geleden stond te wachten op de parade. Al snel kregen we van mensen om ons heen plastic tasjes aangereikt en konden ook wij snoepjes vangen. Die zuurtjes trouwens, zijn behoorlijk hard als ze met kracht van een praalwagen worden gegooid. Jaren later zou ik me nog een keer laten bekogelen maar dat wist ik toen nog niet.

Bier en stroopwafels

Nadat we onze snoepjes hadden weggegeven, ze bleken niet zo lekker, zijn we lekker gaan slapen. De volgende dag liep ik zoals altijd naar de keuken in het appartement om met z’n allen te ontbijten. Terwijl ik voor de zoveelste keer in mijn broodje hapte merkte ik dat iedereen mij aan zat te kijken. Langzaamaan begon mij wat te dagen; er hingen overal slingers in het huis en ik zat daar gewoon al minutenlang zonder iets door te hebben! Die avond hebben we heerlijk tapas gegeten met onze echte Spaanse tourguide en daarna zijn we nog naar een Flamencoshow geweest.

In 2015 heb ik ook mijn 26e verjaardag in Sevilla gevierd. Dit keer omdat ik daar werkte als au-pair. Na het inmiddels welbekende zuurtjes vangen, dit keer met Spaanse kinderen, en de onmisbare tapas stond ik om 00:00 uur met vrienden in een bar. In de ene hand een biertje en in de andere hand een stroopwafel.

sevillaband

Dolfijnen en kleffe pizza

In 2012 vierde ik mijn 23e verjaardag in Port Macquarie, Australië. Met een vriendin was ik maanden aan het rondreizen. Port Macquarie is een klein dorpje aan de oostkust met als leukste bezienswaardigheid het opvangcentrum voor koala’s. Verder is er in het plaatsje weinig maar we hadden gehoord dat je dolfijnen kon zien tijdens een boottocht. We bedachten dat we dat mooi op mijn verjaardag konden doen. De avond ervoor zaten we aan ‘verjaardag wafels’ met aardbeien en vanille-ijs om mijn verjaardag in te luiden, heerlijk. Op de dag zelf hebben we de boottocht gedaan, de eerste paar minuten zagen we al een paar dolfijnen maar de rest van de boottocht bestond voornamelijk uit huizen bekijken die aan het water stonden. Maar, we hebben ze gezien! ’s Avonds hebben we nog een veel te kleffe pizza gegeten in een restaurantje.

Op z’n Hollands, een verjaardag op de fiets

Mijn meest recente verjaardag, de 27e inmiddels, mocht ik vieren in Chiang Mai! Ik was met mijn zusje aan het reizen en na Maleisië en Nieuw-Zeeland was Thailand het derde land dat we aandeden. We ontmoetten daar ook onze ouders en zo vierde ik voor de verandering eens mijn verjaardag in het buitenland maar nu mét familie. We hebben die dag een fietstocht gedaan door Chiang Mai. Wat een aanrader! ’s Avonds hebben we nog lekker gegeten met vrienden die op dat moment ook daar waren en gedurende de dag hoorde Chang er natuurlijk ook bij. Proost!

verjaardagverjaardag-in-chiang-mai

Mis nooit meer een topdeal!