Venetië blog: “Venice is like eating an entire box of chocolate liqueurs in one go”

Yes, we mogen weer! Lees hier alles over welke bestemmingen weer te boeken zijn

Venetië blog: “Venice is like eating an entire box of chocolate liqueurs in one go”

Venetië blog: “Venice is like eating an entire box of chocolate liqueurs in one go”

Bij het noemen van de leukste stedentrips wordt Venetië door de meeste mensen vaak overgeslagen. Maar waarom? Ik vond Venetië namelijk een stuk leuker, mooier en sfeervoller dan bijvoorbeeld Londen. En dit zijn mijn aanraders!

Venetie is een ontzettend vrolijke en kleurrijke stad om te zien. Alle huisjes hebben allemaal een andere kleur, de gondeltjes zijn mooi versierd en op de gebouwen zitten enorm veel mooie details. Overal zijn kleine souvenirshops en ijskraampjes. En ook de restaurants zijn gezellig aangekleed, variërend van beach-thema tot onwijs luxe. Venetië is een drukke stad, maar haast is nergens te bekennen. En daar moet je je op vakantie, hoe vervelend dan ook, maar gewoon aan overgeven ;).

Boottochtje

Een bezoekje aan Venetië is natuurlijk niet compleet zonder op het water te zijn geweest. Je kan dit doen per gondel (prijzig) maar ook gewoon met de waterbus. Met de waterbus heb je weliswaar geen privé-kapitein, maar voldoet ook prima. En om van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid te gaan, is het ook nog eens veel sneller. Je kan een kaartje voor de waterbus kopen voor een ritje, maar ook voor een of meerdere dagen, zodat je onbeperkt met de boot kan.

venetie-blogvenetie-blog venetie-blog

Foods and drinks

Venetië heeft aan eetgelegenheden geen gebrek. In bijna ieder straatje is wel een plek te vinden waar je eten kan kopen. Van heerlijk zelfgemaakt Italiaans ijs en gezellige restaurantjes met Italiaanse specialiteiten tot de McDonald’s. Ik raad je aan om tenminste een keer aan Grand Canal te gaan eten. Het uitzicht is prachtig, helemaal als het donker begint te worden en langs het water alle lichtjes aan gaan.

Cultuur

Cultuur snuiven in Venetië is ook geen probleem. Het allerbekendst is natuurlijk het San Marco plein met de Basilica di San Marco, het Dogenpaleis en de Campanile van Venetië. De Basilica is zeker de moeite waard om van binnen te zien. Je mag hier gratis naar binnen, maar om bij speciale plekjes te kijken moet je een kleine vergoeding betalen. Je mag niet met een tas naar binnen, maar iets verderop van de Basilica is een gratis garderobe voor bezoekers. Ook moet je zorgen dat je schouders en benen bedekt zijn, voor mensen die niks bij zich hebben zijn er in de Basilica doeken te koop voor een euro. Voor het uitzicht over de hele stad kan je de Campanile op. Dit is een klokkentoren van bijna honderd meter hoog. Verder zijn er in de stad veel mooie kerken en gebouwen te vinden, bij een wandeling door de stad kom je er al gauw een heleboel tegen.

venetie-blog

Verdwalen

Gooi die kaart aan de kant en ga gewoon een stukje lopen, waarschijnlijk weet je na drie straatjes al niet meer waar je bent. Sowieso moet je een pro zijn in kaartenlezen wil je niet uren moeten zoeken op de kaart naar waar je bent en waar je heen moet. Venetië is eigenlijk een groot doolhof, maar het is juist leuk om door al die straatjes te lopen en maar te zien waar je uitkomt. Zo kom je juist de leukste dingen tegen, die veel mensen niet opzoeken omdat het niet in de toeristengids staat.

venetie-blog

Souvenirs

Je kan natuurlijk niet thuis komen met de meest fantastische verhalen, zonder een aandenken voor jezelf of een cadeautje voor de thuisblijvers. Gelukkig zit er op iedere hoek van de straat wel een kraampje met souvenirs. Niet alleen typische magneetjes, sneeuwbolletjes en shirts, maar ook handgemaakte Venetiaanse maskers. En als je echt een mooie herinnering wil van deze prachtige stad, kan je ook een schilderij kopen bij een van de straatartiesten. Bijna iedereen werkt met de meest mooie en uitgesproken kleuren, wat je schilderij thuis extra laat opvallen. En maak je niet druk om dat het nog mee terug moet, alles wordt bagage-proof verpakt.

Ik vond Venetië geweldig en zeker een aanrader. De mensen zijn attent, de sfeer is gezellig en alles zit er vrolijk uit. De smerigheid en stank waar iedereen het altijd over heeft vond ik enorm meevallen, en eigenlijk heb ik er helemaal geen last van gehad. Ook de hoge prijzen waar je veel mensen over hoort, vallen enorm mee. Voorbeeldje: avondje uiteten voor twee personen met wijntjes aan Grand Canal bijna naast Rialto kostte rond veertig euro. Kortom, Venetië is gewoon betaalbaar en hartstikke bucketlist waardig!

Mis nooit meer een topdeal!