Een blog over Valencia | Weflycheap

Een blog over Valencia

Valencia

Stond altijd al op mijn ‘reis-lijstje’! Valencia heeft werkelijk alles; cultuur, strand, heerlijk weer en gezelligheid!

Mijn reis

  1. Vliegen met EuroWings
  2. 7 dagen in Valencia
  3. Eigen appartement midden in de stad

Valencia. Voor mij een nog onbekende stad, met onbekende verborgenheden. Ik heb afgelopen zomer veel steden bezocht, als écht stedentripje, maar Valencia was voor mij een stad om tot rust te komen en op mijn gemak de stad te zien.

Een appartement midden in de stad, mét balkon is ideaal. In de ochtenden op het balkon een boekje lezen en daarna lekker op pad. De eerste dagen was het vooral de stad verkennen. Als ik veel tijd heb, neem ik de bus zodat ik de straten al wat kan leren kennen. Ook in Valencia heb je de welbekende ‘hop on, hop off’. Dit raad ik echter niet aan in Valencia, het is een ontzettend saaie route, daarentegen Valencia is TOP om lopend te ontdekken. Maar wat misschien nog wel het allerleukste is in Valencia: FIETSEN.

Fietsen? Ja, fietsen. Je moet wel een beetje tegen de hitte kunnen, maar het is prachtig om Valencia op deze manier te ontdekken. Vanaf ons appartement door de kleine straatjes gefietst, door het park Turia om vervolgens op het strand uit te komen. En wat doe je in Valencia? Juist, tapas eten. Oh, en sangria drinken, lots of sangria!! Fietsen is echt een aanrader, bijna overal zijn er fietspaden. Je moet alleen goed blijven opletten, want deze fietspaden nemen af en toe nogal een rare bocht en voor je het weet fiets je op de normale weg. Tip: neem een picknickmandje mee en ga in Park Turia lekker picknicken.

Valencia heeft echter zeer mooie andere plekken; mooie kerken, een enorme foodhal, prachtig groot strand en een ruim aanbod aan winkels. Zelf ben ik fan geworden van een Spaanse winkel; Ale Hop. Allemaal hebbedingetjes voor een zeer klein en aangenaam prijsje.

Ga je graag lekker stappen? In Valencia is dat geen probleem. Er zijn veel leuke kroegjes en barretjes waar je lekker los kan gaan. Het enige puntje is wel; financieel gaat het nog steeds niet zo goed in Spanje. Dit is zeker bij het stappen te merken; jongeren kopen drank op straat en drinken dat daar op een bankje of gewoon op de stoep op. In de kroeg zie je ze hooguit 1 drankje bestellen, en daarvoor gebruiken ze een bon die ze op straat worden aangeboden. But who cares, een feestje maak je tenslotte zelf!

Valencia is en blijft bruisend. Wat een fijne stad!   

valenciavalencia

Mis nooit meer een topdeal!