Header afbeelding

☀ Upcoming Boedapest! 10 TIPS!

Upcoming Boedapest! De 10 tips! 

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije en bestaat uit twee gedeeltes: Buda en Pest. Deze twee delen liggen allebei aan de rivier de Donau. Steeds meer mensen bezoeken Boedapest en het is ook zeker de moeite waard! Heb je Boedapest op de planning staan of weet je nog niet zo veel van Boedapest? Hier vertellen wij waarom jij naar Boedapest moet en wat je moet zien! We <3 Budapest! 

1 | Thermale baden 

Zoek je verkoeling in de zomer en wil je lekker zonnebaden? Ga dan naar de prachtige Széchenyi spa! Je hebt hier warme én koude baden. Dus zowel in de winter als de zomer is het goed te doen! Tip: wees wel op tijd, want de bedjes gaan vooral in de zomerperiode héél snel! Voor een toegangskaartje betaal je ongeveer €16. 

boedapest

2 | Castle District 

In het Castle District kun je een mooie wandeling maken. Bezienswaardigheden in dit district zijn musea en monumenten met onder andere Fishermen’s Bastion en Matthias Church. Zelf heb ik Fishermen's Bastion bezocht en dit was echt heel mooi. Het hotel bevindt zich naast het Hilton Hotel, waar het Fishermen's Bastion mooi in wordt weerspiegeld. Dit kasteel is echt een fotomomentje waardig! Check it out:

boedapest boedapest

3 | Food

In Boedapest kun je ook goed en lekker eten + het kost bijna niks! In Boedapest heb ik het mooiste ijsje ooit gegeten: een ijsje in de vorm van een roos bij "Gelarto Rosa". Het is vooral leuk om te zien hoe zo'n ijsje wordt gemaakt en je hebt hele lekkere smaken. Ook hier kon ik het niet laten om er een foto van te nemen. 

boedapest

Als je van hippe tentjes houdt, moet je ook zeker weten eten bij "Mazel Tov". Bij deze hippe tent heb je veel lekkere (vegan) gerechten. Daarnaast is het ook gezellig om er een drankje te drinken!

boedapest

Daarnaast heb ik de lekkerste pizza ooit gegeten! Op aanraden van Tripadvisor ging ik naar de Local Korner en heb daar mijn eigen pizza samengesteld! Een heel klein knus tentje op de hoek van de straat! Zeker een aanrader!

4 | Skybar tip

Voor wie op zoek is naar een skybar in Boedapest, ga dan zeker naar 360 Bar! Hier heb je heerlijke lemonades, cocktails en finger foods! Vergeet ook niet de Ice Coffee te bestellen! 's Avonds speelt er af en toe een bandje en met lekker weer kun je heerlijk in het zonnetje zitten! Verder kun je op Pinterest ook vaak leuke barretjes vinden! 

boedapest boedapest boedapest

5 | View points

In Boedapest heb je verschillende punten waar je van het uitzicht kunt genieten, zoals onder andere: Gellért Hill, Basilica's observation deck of het Fishermen's Bastion! Daarnaast hoor ik van vele dat je een stadstour kunt boeken, waar je geweldige straatjes kunt ontdekken. Om te genieten van het uitzicht op zowel Buda én Pest kun je natuurlijk ook een cruise boeken. boedapest boedapest boedapest

6 | Shoppen

Ook in Boedapest kun je goed shoppen, zo heb je er meerdere shoppingmalls. Waaronder Westend Shopping Mall & Arena Plaza Budapest. Hier vind je Zara, Pull & Bear, H&M, Zara Home, Mango etc. etc.! Eigenlijk vind je in heel veel straatjes leuke winkeltjes. Vergeet dan ook zeker niet de gezellige straat "Fashion Street" over te slaan.

7 | Centrale markthal

Daarnaast is het ook leuk om een kijkje te nemen bij de Central Market Hall. Dit is een grote overdekte markthal en hier vind je kleding, (Hongaars) eten en meer! Het is een hele toeristische attractie, dus wel een beetje druk!boedapest

8 | Margaretha Island (verkoeling) 

Op een korte afstand vind je het rustige gedeelte "Margaretha Island" voor de nodige verkoeling in de zomermaanden. Het is geschikt voor romantische wandelingen, een park en je hebt er zwembaden, een waterpark en meer! Je kunt er makkelijk komen met de tram. 

margaret

9 | Sziget 

Je hebt er vast wel eens van gehoord. Het jaarlijkse Sziget festival in Boedapest die 7 dagen duurt. Het festival begint dit jaar op 10 augustus (er zijn nog last-minute kaarten). Tijdens dit multiculturele festival komen grote artiesten, waaronder Rihanna, Hardwell en Muse. Wellicht leuk om volgend jaar een vakantie te combineren met Sziget! 

10 | Cruise op de Donau / tour

Voor een mooi uitzicht kun je een cruise boeken, op internet vind je verschillende aanbieders met verschillende tours met bijvoorbeeld een diner én livemuziek. Je kunt ook een Hop on Hop off tour doen om alle highlights van de stad te ontdekken!

boedapest

Enthousiast geworden? Kijk dan eens bij onze Boedapest deals: 

  1. Home
  2. blog
  3. upcoming boedapest moet zien
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.