Header afbeelding

Toronto & de Niagara falls

2 vette bestemmingen in 1 epic trip!

Als je werkt bij Weflycheap krijg je van je omgeving regelmatig de vraag of je dan ook veel reisjes maakt. Immers; je ziet toch telkens die hele vette aanbiedingen voorbij komen? En ja, eerlijk is eerlijk, dat viel afgelopen jaar niet tegen! Na een sabbatical van 2 maanden, werd mijn ‘harde werken’ beloond met nog maar eens een extra reisje naar Toronto, het New York van Canada. Wat ik daar, samen met mijn collega Jelmer, allemaal heb gedaan? Je leest het hieronder!

Met Air Transat naar Toronto

Ik reis het liefste alleen met handbagage en voor een trip van 4 dagen is dat prima te doen. Lekker op de fiets naar het station, trein pakken, lunchen op Schiphol en snel door de security. Ingecheckt waren we al, dus alle tijd om te chillen op de luchthaven. We vlogen met Air Transat. Een goede, degelijke luchtvaartmaatschappij. We konden met prioriteit instappen en kregen keurig een dekentje, kussen, oordopjes en een slaapmasker. De maaltijden waren goed en daarnaast konden we 2x gratis drinken en wat chips bestellen. En ik moet zeggen dat die Corona’s er goed ingingen! :) Je vliegt in 7 a 8 uur naar Toronto, dus met het uitgebreide filmaanbod van Air Transat was die vlucht zo voorbij. A star is born is een aanrader trouwens!

Dag 1. Aankomst in Toronto

Na zo’n 8 uur vliegen kwamen we in Toronto, eigenlijk maar 1 uur later dan dat we vertrokken vanaf Schiphol. Ideaal dat tijdsverschil! Vanaf de luchthaven kun je binnen een kwartier in hartje Toronto zijn. Onze eerste indruk: jeetje, wat een bijzonder moderne stad! Veel skyscrapers en hele indrukwekkende gebouwen, afgewisseld met gezellige oude fabrieks-achtige gebouwtjes. Het deed wat Amerikaans aan. Toen we gingen inchecken in het hotel, bleek er een pakketje voor ons klaar te liggen. Een cadeautje van het verkeersbureau van Toronto! We kregen een citypass waarmee we in alle ‘attracties’ konden en een flesje met de welbekende Maple Syrup. Super leuk! Na een opfrisbeurt was het tijd om een burgerbar op te zoeken en een biertje te bestellen. Of naja ... biertje ... in Toronto blijken ze alleen pints te hebben en die waren niet bepaald gering. Het zal je niet verbazen dat de luikjes daarna dicht gingen dus tijd om te slapen.

Dag 2. De citytrip Toronto kan beginnen!

De tweede dag in Toronto was het tijd om de toerist uit te hangen. Met onze citypass op zak vertrokken we naar de Hockey Hall of Fame. Hier worden alle ijshockey-legendes geëerd en eigenlijk is het zonde dat we niet even een wedstrijd konden bijwonen. Blijft op mijn bucketlist staan! Vanaf de Hall of Fame kun je snel bij de CN tower zijn. Dat ding is knetter hoog en via een lift ben je binnen 5 tellen boven. De CN tower geeft je een 360 graden view over de stad en is echt een aanrader om te bezoeken! Je kunt op een bottom-glass gaan staan en de diepte in kijken, maar als je (net als ik) enige last van hoogtevrees hebt, is dat geen aanrader. Pal naast de CN tower zit het Aquarium van Toronto en tja ... als je dan toch een citypass hebt, dan kun je daar ook net zo goed even naar binnen lopen. Ik had er weinig van verwacht, maar het was echt wel vet. Het hoogtepunt was een super groot aquarium met haaien, schildpadden en grote roggen. Heel cool! Tijd om te lunchen. Die lunches in Toronto zijn vrij indrukwekkend, want kleine porties kennen ze niet. Na een halve dag sjouwen gingen de clubsandwiches er goed in ieder geval! Een beetje moe van het lopen, besloten we om een passieve tour te doen. Toronto ligt aan het water met een aantal eilandjes daarnaast. In een Amsterdamse kanaalboot kun je een boottocht maken langs de stad en tussen de eilandjes door. Leuk om te doen, omdat je een mooi uitzicht hebt over de stad en omdat je zo een aantal leuke fun facts te horen krijgt.

Fun fact 1: een raccoon plaag in Toronto

Een van die fun facts was dat ze een ganzenplaag hadden op de eilanden en dit dachten op te lossen door raccoons (de natuurlijke vijand van de gans) vanuit het vaste land naar de eilanden te brengen. Echter; de raccoons uit de stad eten alleen maar vuilnis i.p.v. ganzen dus nu hebben ze er op de eilanden ook een raccoon plaag bij.

Fun fact 2: Toronto krijgt een geheel nieuw stadsgezicht

Een andere fun fact, welke goed zichtbaar is, is dat ze alle fabrieken verplaatst hebben naar buiten de stad of omliggende dorpen. In plaats daarvan zijn er kantoorgebouwen en appartementen gebouwd, waardoor het hele stadsgezicht is veranderd.

Fun fact 3: Toronto meets Amsterdam

De burgemeester van Amsterdam schijnt ooit nog eens een Nederlandse aanlegsteiger (of was het nu een brug?) cadeau te hebben gedaan. Geen idee meer waarom. Terug naar het hotel en voor de volgende dag vervoer (bus) regelen naar de Niagara falls. Dat is echt maar 2 uur rijden vanaf Toronto, dus zonde om over te slaan. Die avond gingen we eten in de Goose Island Brewhouse. Wederom een burger gescoord en dit keer (voor de afwisseling) ook een bierproeverij gedaan. Leuke tent om te gaan borrelen! 

Terug bij ons hotel wachtte ons een hele grote verrassing. Eelko, samen met Ruud eigenaar van WFC, had een Helitour voor ons geregeld!! Geniaal. Het enige dat wij hoefden te doen is die tour wat promoten op Weflycheap. Bij deze! ;)

Dag 3. De Niagara Falls vanaf Toronto

Wakker worden. Appjes lezen … heey! We gaan vandaag blijkbaar niet alleen een Helitour doen, maar ook een boottocht en een grottentour bij de Niagara Falls. Na 2 uur in de bus kwamen we aan op 1 van de meest toeristische plekken ter wereld; de Niagara Falls. En logisch ook, want het is super indrukwekkend.

Helicopter vlucht boven de Niagara Falls

We begonnen met het hoogtepunt van de dag; de helicopter vlucht boven de Niagara Falls. Sowieso is het vliegen in een helikopter een beleving op zich, maar als je dat dan ook nog met uitzicht op ‘the Falls’ mag doen, waanzinnig! Zie het filmpje hieronder en oordeel zelf. :)

Beneath the Falls

De tour genaamd ‘Beneath the Falls’ brengt je onder de Niagara Falls via een tunnelstelsel. Het is koud en je wordt nat, maar het is het absoluut waard! Je staat heel dicht bij de waterval en hebt vrijwel geen last van andere toeristen dus alle tijd om een leuk plaatje te schieten!

Boottour naar de Niagara Falls

De Hornblower boottour is best wel een beetje toeristisch dus onze tip: doe dit aan het einde van de dag! Bij ons was het relatief rustig op de boot waardoor we goed konden genieten van het uitzicht. En dat uitzicht is waanzinnig. Met de boot vaar je de rivier op tot aan de Niagara Falls, waardoor je omringd wordt door al het omlaagvallende water. Vet! En ja, ook hier was een poncho vereist!

Dag 4. Toronto & het History Museum

Dag 4, de dag van vertrek. Ons geluk was dat we pas om 00:00 uur vlogen en de hele dag hadden om Toronto verder te verkennen. Een bezoekje aan het Ontario Science Centre natuurlijk niet ontbreken. Dit lag iets buiten de stad, maar was met een Uber goed te bereiken. Leuk om te doen, tenzij je allergisch bent voor kinderen. Het Royal Ontario Museum vond ik persoonlijk net wat leuker. Het museum had o.a. een enorme collectie aan dinosaurus botten / fossielen en alle oertijd-dieren die daarna kwamen. Maar ook objecten vanuit de Chinese oudheid en een aantal Christelijke rijkdommen. Etc. Etc. Zeker de moeite waard. Moe van alle indrukken vertrokken we weer richting Airport voor de terugreis en waar Jelmer wat moeite had om in slaap te komen in het vliegtuig, heb ik de hele terugreis gemist. Waarschijnlijk (terug)dromend over deze heerlijke trip! :) Jeroen van Weflycheap 

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. toronto de niagara falls in 1 epic trip
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.