Header afbeelding

Top 10 tips voor een vakantie Aruba

De beste tips!

1. Stedentrip Oranjestad

Het grote ‘I Love Aruba’ logo kennen we natuurlijk allemaal: het schittert in Oranjestad, de hoofdstad van Aruba! In Oranjestad is ontzettend veel te beleven: overdag geniet je van het zonnetje op een terras of ontdek je de leuke winkeltjes, en ’s avonds ga je op in het uitbundige nachtleven! Er zijn vele discobars te vinden, maar ook het casino ontbreekt niet. Maak je op voor een leuke nacht in Oranjestad tijdens je vakantie Aruba!

2. Duiken tijdens je vakantie Aruba

Aruba hoort bij de ABC-eilanden en staat bekend om de prachtige stranden en de helderblauwe zee. Perfect voor duikliefhebbers dus! Wist je dat je onderwater zicht hebt tot wel 30 meter? Zowel de beginnende als gevorderde duiker kan dus zijn hart ophalen tijdens een vakantie Aruba! Heb je altijd al eens de onderwaterwereld willen ontdekken, maar ben je niet zo van het duiken? Dan is een tripje met de Atlantis Submarine echt iets voor jou! Deze duikboot gaat maar liefst 40 meter onder water, zodat jij alsnog kan genieten van de mooiste vissen en grotere dieren die het water rondom het Happy Island rijk is.

tips vakantie aruba

3. Tour in de Kunuku

Als je graag de prachtige natuur van Aruba wilt ontdekken tijdens je Aruba vakantie, doe dat dan tijdens de 2-uur durende paardrij tour in de Kunuku! Je rijdt dan op paarden onder professionele begeleiding, die je de indrukwekkende omgeving laat zien.

4. Het Historisch Museum van Aruba

Als je iets te veel geld hebt uitgegeven aan cocktails, dan is het Historisch Museum van Aruba echt wat voor jou! De entree is namelijk helemaal gratis. Je bewondert hier het Fort Zoutman: een eeuwenoud bouwwerk dat gebruikt werd tegen piraten en andere indringers. Een interessant stukje historie voor op jouw vakantie Aruba!

5. Park Arikok

De prachtige natuur van Aruba kun je het beste bewonderen in Park Arikok. Check de metershoge cactussen, zie alle gave diersoorten en ontdek de historie in de grotten met tekeningen van duizenden jaren geleden toen Aruba bewoond werd door indianen. Arikok Nationaal Park omvat 20% van de totale oppervlakte van Aruba. Door het heuvelachtige landschap, droge rivierbeddingen en de ruige kustlijn met mooie baaitjes leent het park zich ook prima voor hiking! 

6. Natural pool Conchi

Een ander prachtig natuurverschijnsel op Aruba zijn de natuurlijke zwembaden. Conchi is dé natural pool van Aruba. Om bij de ruige kant van het eiland te komen en dus bij Conchi moet je beschikken over een jeep of quad. Overal is zwemmen gevaarlijk behalve in Conchi, een mooie plek om lekker te kunnen zwemmen op je zomervakantie Aruba.

7. San Nicolas 

Een leuke activiteit tijdens je (zomer)vakantie Aruba is het bezoeken van het oude stadje San Nicolas. Bezoek hier Charlie’s Bar een bar gevuld met enorm veel versieringen en al 70 jaar een begrip op Aruba. Iedere donderdag transformeert San Nicolas in een waar openluchttheater met Arubaanse carnavalshows en marktkraampjes, Carubbian festival.

8. Alto Vista

Een andere interessante bezienswaardigheid tijdens je zomervakantie Aruba is Alto Vista, de eerste Rooms-Katholieke kapel van Aruba en gebouwd in 1750. De kapel staat op een heuvel en is erg klein, vandaar dat er banken buiten de kapel staan zodat de dienst toch gevolgd kon worden. Achter de kapel bevindt zich een vredeslabyrint, ook interessant om door te lopen. De kapel heeft uitzicht op de zee en leent zich ook uitstekend om de zonsondergang te bekijken.

tips vakantie aruba

9. Flamingo's spotten

Spot flamingo’s op Renaissance Island, het privé eiland van het Renaissance Hotel. Het eiland heeft twee parelwitte stranden en is dé plek om flamingo’s te spotten, iets wat je toch moet doen tijdens je vakantie naar Aruba. Voor gasten van het hotel is de oversteek naar het privé eiland gratis, verblijf je niet in het hotel dan betaal je wel voor de oversteek.

tips vakantie aruba

10. Snorkelen

Houd je niet van duiken of wil je een genieten van een goedkope vakantie Aruba? Pak je snorkelset dan in en ga lekker snorkelen! In het helderblauwe water van Aruba zwemmen prachtige vissen die je ook snorkelend kunt bewonderen.

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. top 10 vakantie aruba
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.